אוקיי הנה...

אוקיי הנה...

דבר ראשון סליחה שלא שירשרתי את זה להודעה שלי משלשום פשוט לא הצלחתי להכינס לדף השני.... בכל מקרה... מצ"ב הפעולת דוגמה שלי כמו שתראו חסרים לי המשחקים למזל טלה ומזל בתולה, מישהו יודע איך משחקים את המשחק "הוי חתולתי המסכנה?" כל דבר שאתם חושבים שצריך להוסיף או לשנות... תגידו

טוב, זו דעתי ../images/Emo26.gif

פעולה בת זונה! באמת יפה
! רק הצידוק ערכי שזה - תנועת הצופים תשמור על זכותו של כל פרט וקבוצה במדינת ישראל לקיים אורח חיים על פי אמונתם. לא קשור ביכלל.... גם השני לא קשור במיוחד. ערך שחייב להיות בכל פעולה (כאילו לא חייב, אבל תמיד יש) זה נטפח חיים קבוצתיים בחברה או נפעל בערכי חברות ורעות (שכחתי ת'נוסח המדוייק) כי בעצם רוב הפעולות מטרתם לגבש ולהעשיר את ההווי הקבוצתי של הקבוצה. אם חשבת שזה קשור בגלל הדיון בסוף, אם מאמינים בזה או לא, אז לא זאת הכוונה לקיים אורח חיים עפ"י אמונתם. זה יותר קשור לדת וכו'.... הוי חתולתי המיסכנה זה שבוחרים ילד אחד, וכל שאר הילדים יושבים במעגל, ואז הילד בא מלטף כל אחד בראש ואומר "הוי חתולתי המיסכנה" בצורה הכי מצחיקה שיש - המטרה של המלטף להצחיק את הילד והמטרה של המלוטף לא ליצחוק. אם מישהו צוחק הוא הופך להיות המלטף. את רצית את זה לטלה או בתולה? ואין לי רעיון לשני... סורי. דבר חשוב לעשות זה גם משחקי פתיחה שלאו דווקא קשורים לפעולה, להיכנס ישר לפעולה זה "כבד" מידי... וגם לסיים פעולה בדיון זה כבר מידי, במיוחד לילדים קטנים - אז הכרחי לעשות כמה מישחקי סיום ממריצים שישאירו בפה טעם של עוד... בהצלחה!!!!!!!! נועה.

בלללעעע

New member
חתולתי המסכנה.....

יושבים במעגל ויש חניך באמצע הוא עושה מיאו כזה ומנסה להצחיק אנשים. האדם שהוא פונה אליו אמור לא לצחוק וללטף אותו ולומר לו "חתולתי המסכנה..." אם מישהו נשבר וצוחק הוא מחליף את החתול..... משחק דיי מטומטם ומעצבן.... לפחות אותי.....

Croft

New member
מה זה המשחק הכי כיפי!!

וצריך להגיד 3 פעמים הוי חתולתי המסכנה, וכמובן שמי שמתפקד כחתולה יכול לעשות כל מיני קולות מצחיק ולקפוץ על אנשים וכו' וכו'

אה...

רציתי לשים את הוי חתולתי המסכנה ל"הוי בתולתי המסכנה" (עכשיו כשחושבים על זה זה יותר מצחיק....) ולטלה אין לי גם משחק - אבל אני יכולה סתם לשים משחק (גה גה גה - יהיה מה מה מה) ולא לשחק אותו כי לא יהיה זמן זה בטוח... הדיון לאו דווקא יהיה בסוף. איזה משחק צריך לשים בתחילת הפעולה כשכל הפעולה היא משחקים

זה לא ככה... תקשיבי -

אפילו שכל הפעולה היא מישחקים צריך משחקי פתיחה שונים בהתחלה... ככה זה- אבל הפעולה שלך היא לא כולה מישחקים, כי יש ת'דיון הזה, ואת החלוקה של הדפים שכותבים עליהם ת'תאריכי לידה. ואי אפשר ליפתוח פעולה ב:"או.קי, קחו דפים כתבו עליהם ת'תאריכי לידה שלכם", חייבים לעשות כמה מישחקים, שקטים או ממריצים (תלוי באופי בקבוצה) ורק אחריהם להיכנס לפעולה. תעשי להם שני דגלים ועצם, עורך דין, עליבאבא, לא יודעת מה.... אבל משהו! ומשהו שיעזור לך זה לתזמן בערך כל מישחק. נניח חתולתי המיסכנה - 7 דק', קליעה למטרה 10 דק', וככה תיראי טוב יותר אם באמת נישאר לך זמן או לא. למשחקי פתיחה מקציבים 10-15 דק', וכנ"ל למישחקי סיום. ומתי תעשי את הדיון אם לא בסוף? באמצע זה לא קשור, ובהתחלה זה ממש לא טוב... בסוף הכי מתאים, אבל צריך משחקים בסוף - כמה שיותר ממריצים!, כדי שהם לא יחזרו הבייתה בהרגשה של פעולה כבדה כזו... כי מה שזוכרים זה לאו זווקא את מה שהיה הכי טוב\רע, זוכרים את מה שהיה בסוף!

אוּני

New member
../images/Emo57.gif מפחיד... ממש מפחיד ../images/Emo57.gif

דז'ה וו מטורף מהלילה השני של מחנה קיץ 2002. רוני יושבת עם החניכות שלה ומעבירה להן
בדיוק את אותה הפעולה!!!!
טוב, לא בדיוק.. בחלק מהמזלות היו משחקים שונים... אני מעתיקה לך את הפעולה בשביל שזה יתן לך רעיונות ואחרי זה אני אכתוב את המשוב שלי (הא!! למדתי איך ממשבים חניכים כמו שצריך בקורס
) ערכים: 1. תפעל למימוש העקרונות הרואים את האדם כאדון למחשבותיו ולמעשיו. 2. תכיר בזכות קיומן של דעות ואמונות שונות ותפעל למען פתרון מחלוקות ע"י הקשבה, פתיחות מחשבתית ודרכי נועם. 3. תחנך לערכי חברות ורעות. מטרות: 1. הפקת לקחים להמשך המחנה. 2. החניך ילמד על גורמי שמיים. רקע: בחרנו בערכים אלה להעברת פעולה זו משום שאנו חושבים שיש מקום לכל חניך לבטא את דיעותיו ומחשבותיו למען שיפור המשך העשייה הקבוצתית וכי חינוך לקבלת השונה ולריבוי דעות יוביל בעתיד הקרוב והרחוק לחיי חברה פוריים ומגוונים. מהלך הפעולה: פעילות 1: מחוררים לפני הפעולה קופסאות שימורים לפי המיקום של הכוכבים במערכות הכוכבים: הדובה הגדולה, הדובה הקטנה והקסיופאה. בתחילת הפעולה מדליקים נר מתחת לכל קופסת שימורים ואז החניכים רואים כיצד ניראות מערכות הכוכבים בשמיים. פעילות 2: כל חניך אומר איזה מזל אסטרולוגי הוא ומשחקים משחק שקשור למזל. משחקים: · טלה- אני מלטף את הטלה ב...- כל חניך בתורו אומר איפה הוא מלטף את הטלה הדימיוני וכשכולם אומרים כל אחד צריך ללטף את מי שמימנו איפה שהוא אמר שהוא ליטף את הטלה. · סרטן- תופסת סרטנים- אפשר לזוז רק הצידה. · אריה- מורל חזק. · דלי- אביזרים- הקבוצה צריכה למצוא כמה שיותר שימושים מצחיקים לדלי. · בתולה- אבולוציה- יש ארבעה שלבי התפתחות- אמבה, דינוזאור בתולה ותינוק. לכל שלב יש תנועה. החניכים מסתובבים ועושים את התנועות וכשהם פוגשים מישהו שבאותו שלב כמו שלהם הם עושים איתו זוג או פרד והמנצח עולה שלב באבולוציה. המנצח במשחק הוא הראשון שהפך לתינוק. · תאומים- משחק המראה- מחלקים את הקבוצה לזוגות וכל זוג מחליט מי המראה. בן הזוג שהוא לא המראה עושה כל מיני תנועות והשני שהוא המראה צריך לעשות בדיוק אותו דבר באותו זמן כדי שזה יראה כמו מראה. · עקרב- תופסת עקרבים- החניכים צריכים לזוז כאשר הם על 4 אבל הבטן כלפי מעלה. · שור- שוורים דוהרים- יושבים במעגל ואומרים שוורים דוהרים דוהרים דוהרים ואז המדריך אומר כיוון וכולם נשענים לאותו כיוון. ואם המדריך אומר צהלה כולם עושים קולות של שוורים. · גדי- גדי שחור- כל הקבוצה יושבת במעגל וחניך אחד מסתובב ואומר לכל אחד צבע מסוים וכשהוא אומר לחניך אחר גדי שחור החניך צריך לרדוף אחריו והחניך הראשון צריך להתיישב במקום של החניך השני. · דגים- דג אחד...- מספרים סיפור על דג כאשר כל פעם מוסיפים עוד דג. הסיפור מתחלק ל-4 משפטים שחוזרים על עצמם בכפולות. הסיפור הוא: דג אחד... שתי עיניים... זנב אחד... ובלופ למים. · מאזניים- החניכים יושבים גב אל גב וצריכים לקום בלי להחזיק או למשוך כלום. · קשת- קליעה למטרה של נייר עיתון עם שיפודים. פעילות 3: הכנת לוכד חלומות קבוצתי. מכינים לפני הפעולה עיגול מחב"ע בפעולה קושרים חוט צמר לנקודה מסוימת בעיגול ואומרים את כל הדברים הטובים שקרו היום במחנה ומעבירים למישהו אחר. הוא קושר במקום שלו ואומר גם כשכל החניכים מסיימים מחליפים צבע ואומרים משהו אחר (דוגמאות: כל הדברים הרעים שקרו, לספר קטע מצחיק, להעביר משוב על האוכל וכו'). לבסוף יוצא לוכד חלומות שתולים בשטח של הקבוצה ומספרים להם שזאת אגדה אינדיאנית עתיקה שאומרת שכל החלומות הרעים שיבואו להם בלילה יעלמו. רשימת ציוד- 8 ניירות עיתון, 40 שיפודים, חב"ע 3 פקות של צמר רצוי בצבעים שונים.
הביקורת שלי: האמת שנועה אמרה כבר את הכל.. אבל יש לי ביקורת לגבי הצורה שהפעולה כתובה- זה לא בדיוק לפי הדרכה 2000... תגידו למדריכים שלכם! לכל פעולה צריך לבוא גם רקע ואת המטרות ממולץ לכתוב כ: "החניך בלה בלה בלה" ולא "שהחניך בלה בלה בלה" ואממ... אם כבר מותר לי להיות קטנונית אז: קודם ערך, אחר כך רקע ואחר כך מטרות
פעולה מתוקה!! בהצלחה

שאלה שאני מקווה שתבינו...

ותתנו לי תשובה... אז ככה: אתם אומרים לפני הפעולה את המטרות וכאלה או ישר מתחילים?! ולפי המשחקים הם אמורים להבין את המטרות?! אופ אני לא מצליח להסביר את עצמי וזה שאלה שמטרידה אותי המון זמן!!! אני מתכוון שכאילו לפי המשחקים האלה הם אמורים להבין שזו פעולה על אסטרולוגיה?1 כאילו איך הם מצליחים להבין את הקשר?!

אוּני

New member
../images/Emo26.gif תשובה ../images/Emo36.gif

האוטופיה היא שתסיים את הפעולה כאשר השגת את המטרות שלך.. נניח אם רצית לפתור סכסוך בקבוצה ובחרת להעביר פעולת המורדים (סתם דוגמה פרועה...) אתה יכול להעביר את המסר באיזה דרך שתרצה אבל הרעיון הוא שבסוף הקבוצה לא תהיה מסוכסכת. אז אתה יכול להגיד "אני רוצה שתפתרו את הסכסוך" או אתה יכול להוביל אותם להבנה שהם צריכים לפתור את הסכסוך אבל כל עוד הם פתרו בסוף את הסכסוך זה בסדר. כל אחד מדריך בדרך שלו... לפי דעתי זה לא חכם "לגלות" לחניכים מה המטרות שלך.. הרבה יותר כיף לתת למטרות להתמלא בכך שהחניכים מפנימים את המסר שמאחורי המטודות. אני אישית אף פעם לא אמרתי לחניכים "המטרה שלי מהפעולה היום היא....". אולי כי הדרכתי חניכים צעירים אבל אני לא חושבת שזאת צורת הדרכה חכמה כל כך. אולי זה יעבוד עם חניכים בוגרים.. (מקווה שזה מה שרצית לשאול..) רוני, שמהיום היא גם ראשג"דית ו'.

greensoul

New member
גם לי יש שאלה:

לאיזה גילאים עשיתם את הפעולה הזו? היא ממש יפה...

הפעולה שלי מכוונת ל...

כתות ד' ה' בנים או בנות. משחק הטלה (רוני) אחלה משחק... אני מוסיפה אותו לרשימה שלי גם הבתולה מגניב... אישית אף פעם לא הבנתי את האבולוציה אבל נראה לי שהגיע הזמן שאני אשלים עם זה שנאי בלונדה.. לא סתם, הבנתי. אני לא אומרת להם את המטרות
ברור שלא
- בורי אם אני "רעה" אבל זה לא עניינן של החניכות מה אני רוצה להשיג... תראי, זו הפעולה הראשונה שאניותבת, אז אני אל ממש יודעת מה רושמים קודם ולכתוב רגע ולכתוב "החניך..." במקום "שהחניך..." אז זה נראה לי מסוג הדברים שאני אבין עם הזמן.... לא לכעוס עלי...
בכל מקרה על כל העזרה של כולם כל הקטע של הכוכבים ממש שווה אבל זה בצהריים (כאילו, רגיל, ארבע וחצי עד שש וחצי) אז אין טעם... מחר אני מגישה... אני אספר על ההערות (אם זה בכלל מעניין...)

אוקיי עוד משהו... נועה../images/Emo70.gif

אני חייבת לעושת את השרשרת דבר ראשון כי אני לא יודעת את השמות של החניכות בכלל
מה אני אגיד להן
טוב משחקים תופסת
" ואין לי מושג בכלל מה השמות שלהן.... החישוב שלי יצא שהפעולה היא רק שעה ועשרים בערך... לא לקחתי בחשבון את ה"קניות" (ברד... זה מנהג כזה שתחילת הפעולה כולם הולכים "לקנות אצל מנש" וחוזרים אחרי איזה 7 דקות לפעולה...). שמישהו יגיד אם זה נכון הזמנים, כי אני עשיתי ככה: פרה עיוורת חמש דקות מוישלה מוישלה (מי שטועה צריכה לשתות) חמש דקות דג מלוח . דג אחד… שתי עיניים… זנב אחד ופלופ למים - 10 דקות (עד שןה יבינו...) המלך אמר - 5+ תופסת סרטנים 5 מרוץ מריצות 5 משיכה בחבל 5 מזל טלה – אני מלטף את הטלה ב… יושיבם במעגל וכל חניך אומר "אני מלטף את החניך ב…" ומלטף את החניך שמימינו במקום שאמר (נגיד, "אני מלטף את הטלה באוזן") 5+ מזל בתולה – אבולוציה – אמבה, דינוזאור, עובר, תינוק 10 מזל תאומים – מירוץ שליחים בזוגות עם שרוכים קשורים 10 מזל קשת – קליעה למטרה 5+ מזל גדי – יש לנו תיש 5+ בסוף עוד אני מקריאה את האסטרולוגיה השבועית שזה נגיד עוד 10 דקות, ודיון שזה חמש דקות

אחלה, אבל לא יעזור לך - חייבים

חייבים משחקי פתיחה!!! וגם המדריכי קורס שלך יגידו לך את זה.... את תיראי. ואם לא אז חבל... שכחתי שזו פעולה ראשונה שלך איתם - אז ביגלל זה צריך מ-ש-ח-ק-י ה-י-כ-ר-ו-ת-!!!!! תעשי איתם שמות, ת'דבר הזה עם הריבועים של הנייר טואלט שכל אחד מספר על עצמו, שזורקים חבל ואומרים ת'שם ואז צריך לחזור אחורה עם החבל באותו הסדר - יש מיליון משחקי היכרות! אבל לא פותחיפם בפעולה ב -"היי, בואו תיכתבו ת'שמות שלכם" לא אמרתי שאת לא צריכה לעושת ת'שרשרת... זה אחלה, אבל לא מייד בהתחלה! --- מדריכים שפה... תעזרו לי.... תגידו שאני צודקת!!! ---- ושוב - אסור לפעולה להסתיים בדיון, אפילו אנחנו, שהיינו בקורס, אחרי הדיון תמיד עשו לנו איזה מישחק סיום... נועה.

אוקיי יש לי../images/Emo70.gif

משחק פתיחה זה החביב עם הנייר טואלט (נאי מהת על זה) - ואני אדאג ש הן ינקו הכל ואז הן גם שומרות על איכות הסביבה... ומשחק סיום זה תופסת זוגות - אחד הפייבוריטים שלי

בלללעעע

New member
מסכימה חוץ מהקטע שאסור לסיים בדיון

ברוב הפעולות שהעבירו לי היה דיון בסוף. אבל בגלל שזה גיל צעיר יחסית- עדיף בקושי דיון או לעשות את הדיון באיזשהו משחק.

סבגבג

New member
וואייי

איזה פעולה מגניבההה נראה לי שאני יאמץ אותה יום אחד!!! חחחח באלוהים באיזה כיתה הן?! בבתולה אפשר לשחק "הזונה הגדולה" או משהו

צחוקים איתך....

כתה ד' ה' ורציתי לשחק את זה בבתולה אבל פחדתי מהמדריכת קורס שהיא תצעק עלי וזה... ויתרתי אבל כן העירו לי שצריך איזה משחק פתיחיה, ורוני - אכן, ערכים באים לפני מטרות (אני צריכה לשנות את זה)

למעלה