תראי
התגובה נבעה מכך שזו לא פעם ראשונה שמישהו בא עם הצעה כזו שמשמעותה- אתה חסר ניסיון ולכן בטח תיקח כל דבר שיתנו וגם תודה לנו על ההזדמנות החד פעמית- אז הנה פרויקט של יומיים שנשלם לך עליו שלושה שקלים.
זו תאוות בצע, חוצפה וביזוי של המקצוע, שאנשים הלכו ולמדו אותו. ואם לא זו היתה כוונתך אז אני באמת מתנצלת, אבל לתחושתי האישית לא צריך להיות גאון בשום תחום בשביל להבין שאין כאן פרופורציה בין מה שנדרש לבין התמורה. בשביל אלף קליקים בודדים על העכבר הייתי מצפה ממשהו לגבות יותר ממה שהצעת; אז תוכלי לתאר לעצמך שלפתוח אלף קבצים, ולא משנה בכלל מה עושים בהם, יכול לעלות יותר.
מה כן הגיוני?
בדרך כלל מקובל להסביר את העבודה לפרטים, והאדם שאמור לעבוד על זה נותן את הצעת המחיר.
לפי הערכה שלו כמה זמן זה יכול לקחת, וכו'.
את יכולה להגדיר תקציב מסוים, אנשים יכולים להתגמש עד גבול מסוים, אבל קחי בחשבון שלא את זו שקובעת כמה זמן עבודה מסוימת תיקח, ושאנשים לא יעבדו בפחות ממה שמשתלם להם.
אני אנסה לתת דוגמה לפי הפרויקט שלך, ושימי לב, זו דוגמה שאין בה צורך בשום הבנה בתחום הספציפי. תוכלי להחליף את המילה "באנרים" בכל מוצר אחר:
נניח שיש לנו 1000 באנרים ואנחנו מתמחרים את הפרויקט פר באנר (ולא פר שעה).
אם אנחנו לוקחים שקל על כל אחד, כבר הגענו ל-1000 שקל. ניקח 10 שקלים לבאנר- > הגענו ל- 10000 שקל.
תארי לעצמך שאף אחד, גם לא במדינת עולם שלישי, לא יעבוד בשביל שקל לבאנר, וגם לא בשביל 10.
עכשיו בואי נניח שהפרילאנסר רוצה להתגמש ולהיות סופר נחמד ללקוח הטוב שלו, ומחליט לקחת לפי שעה ולא לפי באנר. נניח והוא די זריז ולוקח לו 5 דקות לבאנר. עדיין אנחנו מגיעים למעל 80 שעות.
בואי נגיד, תיאורטית, שלוקחים שכר מינימום- והפלא ופלא, שוב הגענו בקלות לסכום שרחוק מאוד ממה שהצעת.
(עכשיו תכפילי ב-5 ותקבלי את ה"מינימום" ההגיוני לעבודת פרילאנס...)
בסכום שהצעת, זה יוצא באזור ה-5 שקל לשעה.
אני מבינה שאת לא מכירה את התחום אבל סליחה שאני שואלת- באיזה תחום בדיוק זה כן מקובל הסכומים האלה?
אולי זה יצא קצת תוקפני, אבל מקווה שלפחות נתתי כיוון כללי לסדרי הגודל אליהם את צריכה לכוון.