אוקיי...דרול.

בארס

New member
אוקיי...דרול.

נראה לי ש...הגיעה השעה ! (ייתכן ,גם, ואני טועה....אבל...אפס...ננסה.) אז ככה: הציטוט הנבחר שלך בכרטיס האישי. השמש.....הירח....."דמויות" מפתח בקיום המיסטורי שלנו. מה אתה יכול לספר לנו על המקור של הציטוט, ו....בעיקר מה "בא לך" לבאר לנו בציטוט הזה?

chataka

New member
Iron Maiden??

Seventh Son of a Seventh Son (1988) Only The Good Die Young The demon in your mind will rape you in your bed at night The wisdom of ages the lies and outrages concealed Time it waits for no man My future is revealed Time it waits for no man My fate is sealed If I cancel tomorrow the undead will thank me today Fly in the space of your prophets I mock your morality plays The moon is red and bleeding The sun is burned and black The book of life is silent No turning back Only the good die young All the evil seems to live forever Only the good die young All the evil seems to live forever Only the good die young Only the good die young Mistery madman a victim of cruel charade Some innocent pawn in an end game one more stalemate Is death another birthday? A way to kiss your dreams goodbey? Do the undead live within us? And look through our eyes? Walking on water are mirarcles all you can trust Measure your coffin does it measure up to your lust So I think I'll leave you With your bishops and your guilt So until the next time Have a good sin Only the good die young All the evil seems to live forever Only the good die young All the evil seems to live forever Only the good die young Only the good die young Seven deadly sins Seven ways to win Seven holy paths to hell Seven downward slopes Seven bloodied hopes Seven are your burning fires Seven you desires...

drall

New member
היי בארסי

אתה יודע , אין שום מתודה אין שום מנגנון שיכול לפענח את סוד הקיום שלנו. חבל. מצד שני אילו היה כזה מנגנון , אילו הייתה שיטה ודרך, לא היה שום טעם בקיום הזה. בוא אני אתן לך דוגמא שאני מלכתחילה מודה שהיא קנטרנית. נניח שבאמצעות המדיטציה הטרנסטנדלית , או התעופה היוגית , או המיסטיקה הזן-טאואיסטית היה ניתן להגיע לשלווה והרמוניה בכל העולם. נניח. האם זה לא מעלה סימן שאלה מזעזע לגבי ההיגיון של הבורא? הרי היה ניתן לברוא אותנו אם היכולת המולדת לבצע טכניקה כזו או אחרת ולהיות לנצח מאושרים באור שבעת הימים. ואז כמובן הייתה נשאלת השאלה "למה לברוא משהו בכלל?" הקיום יכול להסתדר גם בלי חבורה בלתי מתפתחת של יצורים שמבלים את חייהם בהארה. אז מצד אחד מדוע לא לברוא דבר מושלם. מצד שני למה לברוא משהו בכלל? וככה מתקבלת המסקנה אחרי מספר זעום של איטרציות , ששום דבר אינו כל כך פשוט ואתה לא יכול לדעת באיזו פינה חשוכה היקום יתנפל עליך ויעמיד אותך למבחן. כזהו המצב לאשורו , כל דבר הוא מבחן ובד'רך כלל גם מבחן חוזר כשאתה לא יודע בכלל מה המטרה ומה הפרס העונש לנבחנים. אבל אנשים מדחיקים את העובדה הזאת. לאנשים קל יותר לחשוב שאין בכלל אתגר ,או לחילופין שקיים לו איזה פיתרון פשוט. נניח בכסף , נניח משפחה , נניח במקום עבודה , מעמד חברתי , לא ממש חשוב במה. ההדחקות האלו שוב מפילות אותנו אל השאלה הראשונה על כל התגלמויותיה. נניח שהכסף היה הדבר החשוב , מדוע לא נולדנו כולנו עם מגע מידאס? וכן הלאה. אבל אותו משפט שהבאתי מתייחס לשלב הבא. לשלב שאתה מכיר בעובדה שעצם הקיום שלך , הוא משבר , הוא התמודדות וזו תמיד התמודדות עם הלא נודע. ברגעים כאלו של משבר שוב אנשים נופלים למצב של תלות בדברים שהם סומכים עליהם שהם בתת מודע , טוענים שהדברים הללו מספקים ביטחון בגלל שהם חלק מהשיטה עליה לכאורה מבוסס היקום. זה יכול להיות מצב העו"ש וזו יכולה להיות טכניקה כזו אחרת של מדיטציה. והנה החינוך שאני הייתי נותן לעצמי בקטעים האלו. "הירח אדום ומדמם , השמש שרופה ושחורה , ספר החיים דומם. אין שום דרך חזרה" כל הזכויות שמורות לIRON MAIDEN יבדלו לחיים ארוכים. במילים אחרות "אין על מי לסמוך , אין על מה לסמוך , אין ברירות". ותשמע בארסי , נסיך החושך, זה היה עוזר. זה היה נפלא. כי ברגע שאתה יודע שאתה צף בלב האוקיינוס , הכל עוד יכול להסתדר. הרבה אנשים שרדו את זה בכבוד. אבל שורדים רק אם מבינים איפה נמצאים. בהצלחה דרול

שששלום

New member
אין על מי/ה לסמוך ולכן

יש ברירה. זה עניין של השקפה. השקפה שמתפתחת עם הזמן. מן הסתם יש קשר מסוים לטכניקה או למורה. לאו דווקא טכניקה אחת או מורה מסויים. אין ברירה נשמע לי מעמדת ידיעה שצומחת מהקושי. יש ברירה מעמדת ידיעה מלווה באושר. לראות איך בחירה של הזולת שפוגעת בנו לכאורה, מפיחה בנו חיים בזכות האור שנוסכת בזולת וע"י גם עלינו. תרצה, תגיד שלמרות שבחירת הזולת לכאורה פוגעת בנו, העובדה שמקורה באנרגיה גולמית מסבה לנו אושר. סתם הגיגגדגדגדג

chataka

New member
היום שלי התחיל ונגמר

באותו השיר, הנה הוא שוב: I love to swim in the sea, which keeps talking to itself in the monotone of a vagabond who no longer recalls exactly how long he’s been on the road. Swimming is like prayer: palms join and part, join and part, almost without end. on swimming, Adam Zagajewski’s

danigl

New member
יש עתיד!!

דרול יקירי החיים זה לא לשרוד. החיים אינם סבל. החיים הם אושר בלתי מוגבל. life is bliss. אלוהים ברא משהו מושלם. הוא ברא את האדם. קח את המסורת שלנו, התנ"ך. (עיין בראשית א' כ"ז: 'ויברא אלוהים את האדם בצלמו, בצלם אלוהים ברא אותו, זכר ונקבה ברא אותם.') ברוח דומה כותבות כל הדתות: אדם נברא בצלם אלוהים - הטבע, המוחלט, האטמה, הכל יכול. אנחנו, בני האדם נבראנו בצלם אלוהים. מדע הפיסיולוגיה של היום מראה שהאדם הוא העתק מדויק של היקום. (ולצורך זה, גם העתק מדויק של הספרות הוודית, על כך יותר בהרחבה מתי שהוא.) אלוהים גם נתן לאדם 'ספר הוראות שימוש', עשה מה בראש שלך, משול על כל החיות ועל כל העצים ועל הכל, אבל, יש שם שני עצים, דיר בלק, אל תתקרב אליהם!! מה עושה האדם? (בין הוא זכר או נקבה או נחש?) מגרד לו באצבעות והוא הולך דווקא לאותם עצים ומרביץ חאפלה על עץ הדעת. מה עוד? לא גמר לנגב את פיו מהמיץ הנפלא של הפרי, והוא מתחיל להאשים: זו היא בכלל, אני לא בעסק. והיא מצביעה על הנחש: אם לא הוא לא הייתי אוכלת וכו'. נניח, נניח שהמדיטציה הטרנסנדנטלית אכן, מחזירה אותנו לחיות שוב 'בצלם אלוהים' (הארה) ותרגול קבוצתי שלה ושל הסידהי מחזיר אותנו (את כולנו, גם אלו שלא מתרגלים) שוב לגן עדן, זה לא משהו גדול? בהיסטוריה הכל מחזורי. התקופות מחולקות ל-'יוגות', (שורוק בוו) עידנים. כעת אנחנו בתחתית של ה-'קאל יוגה'. עידן הסבל. בעמידה בתור ההיסטורי שלנו לחזור ל-'סאט יוגה', עידן האור, אנחנו אמורים לחכות עוד אלפי שנים. הגדולה של מהרישי מהש יוגי, היא שהוא מקצר לנו את הדרך. כבר ב-1975, הוא הכריז על 'שחר עידן ההארה'. היו לו לא מעט ויכוחים עם גדולי המנהיגים הרוחניים בעולם. רובם הודו, שנתיים-שלוש לאחר מכן, שהוא צדק. נכון, בשחר הכל עדיין חשוך. אנחנו שרויים עדיין בלב לבו של החושך. אבל אלו שקמים מוקדם מספיק, ושוטפים את הפנים ואת העיניים, יכולים לראות, בייחוד חדי המבט שבינינו, את הקרניים הראשונות, החיוורות של בוקר חדש ליקום. עוד בדור שלנו, ההיפוך הזה ל-'סאט יוגה' יתחולל. עוד השנה, 2003, נראה כבר את השינוי האדיר בכיוון זה. אופטימיות, חברים (וחברות), אופטימיות. זה הולך לקרות. מחכים לנו חיים נפלאים. דניאל

בארס

New member
ובכן דרול..

ראשית...הציטוט שלך סיקרן אותי מהפעם הראשונה שקראתי אותו, האינסטינקטים המיסטיקניים שלי נדרכו מייד מאז...והם נדרכו אף יותר כאשר התברר המקור שלהם...כי...למען האמת ציפיתי לאיזה מקור אזוטרי...משהו "הארד קור" רציני ואובייקטיבי על המציאות. ומה קיבלתי? ...טוב אני לא מכיר את איירון מיידן בכלל, אבל אם הם מקבילים של כל חבורות הרוק הכבד שהתרוצצו בקרבנו עד לא מזמן...הרי מדובר כאן בחבורה של גוויות מהלכות לנצח . אממה...?...הגוויות האלו הפכו גוויות ,לא מעט בזכות ההרואין ! האם העולם עד כדי כך נואש....להעביר לנו פיסות אינפורמציה דרכם? ייתכן מאוד. (כמובן שלפיסות האלו אין ערך כשלעצמן אבל הן עדות מסויימת) כך ש...אני משתומם עוד יותר אפילו. אשרי :) (אופס...כבר אין לי יותר אוזו) בקשר לכל מה שכתבת...אני מקבל את העיקרון החשוב...שאין "מתודה". באופן מלא! אבל אני לא "סגור" על ההסבר שמגבה את הקביעה הזאת. בכלל לא. רק אנקד בקצרה...מספר היפוטזות אפשריות: - אולי ה"בריאה" היא מאוזנת באופן כללי...אבל מאחר והיא "בריאה" היא חייבת להיות "פתוחה" במובן מסויים...והתהליכים בה חייבים להיות "מבוקרים" באופן מודע..על מנת שיתפתחו בכיוון הרצויי...על פי העקרונות המייסדים אותה...ו...תקלות ו"תאונות" עשויות בהחלט להתרחש בה, והפלנטה שלנו על האנושות המאכלסת אותה...הייתה קורבן של "תאונה" אפשרית כזאת? - יש "לצוף בלב האוקיאנוס" ויש .."להיות דג"! - אולי אנחנו אמורים להיות "דגים" אבל מקורח נסיבות כלשהן, אנחנו ארמדילים מזוקנים המפרפרים בשלוליות הפריפריות של האוקיאנוס האמיתי? - אולי אין מתודה...אבל יש ...אמת ! וביידי מי שהאמת נמצאת...נמצאים המפתחות לקרום מתודה...אינסטנט...אבל גם...קונסטנט!!! אני רק תוהה, כי ..אני...זימים כבר כמעט ויש לי :) אבל עד שאלו מתגבשים להם...נראה לי שכבר פיתחתי חסינות בפני הצורך לנשום בכלל :) נאאא. ולא שתיתי יותר מידי !! :) . . . ובהזדמנות זו...אני לא אוותר על ההוקרה העמוקה שיש לי עבור כל מי שסייע אחר כבוד...בשיתוף כנה...ואמיתי...היישר מהעולם ה...עניו והבוהק של ניסיונו היחידי במינו...בתמיכה המשובחת לגליה !! אני ..נושק בזאת ל..חיפושית :) ה חיבוק לצ'אקאטה :) אקוזציה לדרול ואור ישיר לכל השאר! shine on!!!! ----- ואגב, חיפושית, אין דבר כזה..."אקוזציה" ! יש רק הידהוד משותף ומרגש .

drall

New member
מה אני אגיד לך

איירון מיידן , זו כזו חבורה רחפנית שלעיתים קרובות משמשת מדיום מאוד החלטי. לא הבנתי את הקטע עם התאונה ד"א.

בארס

New member
מאחר ואני...

...משתדל מאוד, לא להתערב באופן בוטה ב"מסלול חייהם" של האנשים שבאים עימי במגע. (כלומר ..אני לא שש להעמיס עליהם אינפורמציה שהגיעה אלי (!) ועשויה להסיט אותם ממסלולם הטבעי הם) ובמקום הסברים ודיבורים ישירים...אני נוהג להציב "גירוי" פסיבי משהו, כדי לאפשר למי שהגירוי הזה מהדהד בתוכו, להפתח אל האפשרות לקבל את האינפורמציה המתאימה עבורו ובאופן ישיר מהעולם. וזאת מתוך כבוד עצום לכל אחד ואחד!!!! אז אנסה להבהיר מעט את כוונתי לגבי עיניין ה"תאונה" הקוסמית. - קודם כל..לגבי ה"בריאה". מתוקף היותה "בריאה"...היא תמיד התפתחות של משהו חדש..אל מול הלא נודע. אני מתבר על התנהלותה התקינה של הבריאה. התהליך הקדוש שלה...הוא תהליך של יצירה ! אבל הוא גם מושתת על עקרונות מדוייקים מאוד...אלו שמקיימים ומשרירים את כל מה שכבר נברא. - ייתכן ו..בכל היקום הגדול, קרי כל מערכות השמשות הקיימות במרחבי היקום העצום, על היצורים המאכלסים אותן...העיניינים מתנהלים ,פחות או יותר כסדרם. - ייתכן ו...באזור הספציפי שלנו..ובמהלך השתלשלות ההתנהלות ה"קוסמית" ...קרתה תקלה חמורה. בפירוש עיניין של מחדל רציני מדרגים אושיותיים גבוהים של האספקטים ההוויתיים שמופקדים על התנהלותם התקינה של העיניינים. ומאז התקלה ההיא...נוצרה במחוזותנו התנהלות עיניינים שחורגת מהפסים "תקינים" ושדרשה התערבות מתמדת בניסיון להעלות את החיים כאן, על מסלול שיתאם את ההרמוניה הקוסמית. - כך או כך...אני אומר די בפירוש...שמצב האנושות הוא כלל וכלל לא "נורמאלי" מבחינת מה שהיא אמורה להיות. זה נכון לגבי האנושות בכלללותה כמו לגבי אדם יחיד. - זה אומר ש..המאבק שלנו הוא לעלות לפסים של תפקוד נורמאלי . האנושות חיה הרבה מתחת לרמה שהיא אמורה לחיות בה. זה...ברור כשמש. במקום לעמוד מול הלא נודע האמיתי...ולכוון את המאמצים אל אפיקים אמיתיים של בריאה ויצירה וחיים...ולהיות שותפים מלאים ואמיתיים במחול החיים העצום שמתנהל לו..... אנחנו...מי שעוד חיה בו ה"שאלה הפנימית"...נאבקים ומתכלים אל מול "לא נודע" מזוייף ולא משתתפים, באופן מודע, כהו זה בהווית החיים האמיתית. זה מתקשר לכל שביב של רמז שעשה דרכו עד אלינו מימים ימימה...בדמות "שבירת הכלים" וכיוצא באלו רמזים על השתבשותם של "הדברים" על פני כדור הארץ, והמאמצים לתיקון. - יכול מאוד להיות שהדברים האלו לא מתייחסים לבריאה בכללותה, רק ל"מחוזנו" הצנוע.

yaga1

New member
ממ...די מעניין

תרשה לי לבדוק אם הבנתי נכון... אתה אומר שהקוסמוס הגדול מתנהל בכיף ובמקומות אחרים, בהם הכל מתנהל כסדרו, יצורים אחרים חווים והווים את האמת ומשתתפים באופן מודע בחגיגת החיים, בעוד שכאן, במחוזותינו, בשל תקלה כלשהיא, אנחנו לא משתתפים בחגיגה זו ולכן מישהוא או מישהם או משהוא, דואג להזרים אלינו פיסות ידע ורמזים ממקום כלשהוא שמטרתם לעורר אותנו חזרה אל האמת והשתתפות מודעת בה ?

בארס

New member
בגדול מאוד...

... אין לך שום בעיות בהבנת הנקרא...ידידי היקר :) הנסיונות "לאפס" כאן את מהלך העניינים הם עניפים ומגוונים ומקדמת דנן! עכשיו אם הנקודה הזאת עוררה בך איזה עיניין חדש... פתחה אותך קצת... שכח את מה שאמרתי ! שכח שאני אמרתי זאת! הקשב לקורא סביבך ואותך במהלך הזמן הקרוב...מושרה ב"הוויה הסקרנית" הרעננה הזאת....יכול להיות ש"תתקל" באחת ה"דלתות" שהיקום כבר כמעט ונואש מלהציב "בפניך" מזה זמן רב. זו גם השיטה המשובחת ביותר ל...חופש מרעיונות "הזויים"..במידה ומה שכתבתי כאן הוא אחד מהרעיונות האלו. :)

yaga1

New member
ממ...בהמשך לכך

האם יש לך מושג מי או מה מנסה לאפס כאן את העניינים ולמה או איך בעצם קרתה התאונה ?

בארס

New member
נתחיל באמת לאמיתה...!...

...אין לי שמץ של מושג..אמיתי..בקשר לכל מה ששאלת אותי בהודאה האחרונה שלך. הדברים שאמרתי לגבי ה"תאונה" וכיוצא בה..יכול להיות שהגיעו אלי באמצאות איזה הגיג פילוסופי...או למשמע דבריו של איזה אידיוט...או שהמלאך גבריאל בכבודו ובעצמו התגלה אלי וסיפר לי את אשר על ליבו. דין כל אלו..אחד הוא. כל אימת שאינני נוכח במציאות עצמה בעצמי...הם כולם משקרים ! והם משקרים בצורה בוטה..גם כאשר מפיהם יוצאת האמת לאמיתה...וזאת מהסיבה הפשוטה...שאני בעצמי מעוות בכל צורה אפשרית ..כל דבר שאני שומע. ככה זה באופן יחסי ומשתנה. הסוד הוא...שזה שאני מודע, לפרקים...שהם כולם "משקרים" ... לא גורם לי לזלזל בהם או בכל דבר שאני שומע. זה רק מחייה בי את הרוח השואלת...ובגין זה אני נעור לגייס את מכלולי העצלים..הספקנים..הפחדנים והמבוהלים...האגוצנטרים והסוציופאטים...לעשות מאמצים כנים...לרצות להתעורר, לחפש.... ולחיות. ה"מלחמה" הזאת קשה ביותר....ולרוב אנחנו נידונים להיות מובסים בה בצורה מוחצת. השבח לאל !!!!! עכשיו...העלתי את ההיפוטזות האלו, רק לשם .."בחינת הנחות"! ולא בתור איזו פרופגנדה שיווקית של "תורה חדשה" להאמין ולטבוע בה. אם הייתי מספר לך את כל האינפורמציות שמגיעות אלי בכל ערוץ תקשורת אפשרי, על כל מוזרויותיהן..מחרידותיהן...אויליותם..והכיוונים הסותרים שהם מצביעים עליהם....קרוב לודאי שהם היו עשויים לעורר בך איזה דחף משתלט...להקפיץ את עצמך ממגדל עזריאלי. אני עצמי לא עושה זאת..בעיקר בגלל איזה הסכם מטופש שעשיתי עם עצמי...בגיל 17 בערך...ועדיין תקף היום :) ולמרות הכל...הוא הסכם מופלא ואני מאושר שבעתיים בגינו :) אבל מה שחשוב הוא...מעבר לתיאוריות וה"מסרים מעולם אחר"... הרבה הרבה יותר חשוב.... זה מה ש...כן.. ניתן להבחין בו אתה יכול, כולם יכולים וזה מה שנאמר בסוף הדברים קרי, זה שאורח החיים שלנו , ושל האנושות בכלל, הוא מתחת לבלתי נסבל. אדיוסססנטה. וזה מאגף אותנו שוב...איש איש אל מציאות חייו האישית...והאפשרויות העומדות בפניו הוא. ! ובאמת....כמו יהודי (לא טוב ולא שמוב)...אני מאמין באמת ובתמים, שהדבר הטוב ביותר שהסקרנות שהדברים האלו מעוררת, אם בכלל, יכולה לשרת עבורך ועבור כל אחד אחר...היא להחיות את העיניין הישיר שלך, והאמון, במציאות הסובבת אותך ובאפשרויות העומדות בפניך להתגלות. ניתן יהיה לומר ...שאני מציג דברים באופן מתגרה ו..פסיכולוגים היו מנסים לטעון אולי...שאני מנסה להשיג "עליונות" עליכם על ידי מניעת מידע. אני אוהב אתכם ומאמין בכם...יותר מכך. הרבה יותר.

yaga1

New member
תודה...

אהבתי את הרעיונות ואת הגישה שמעבר להם. בוא אני אסביר לך בנינוחות את הגישה שלי שאינה בהכרח סותרת. כל הרעיונות האלו על המציאות ועל מציאות אחרת והבנה זו או אחרת בקשר לכך - הכל תנודות במיינד. כל זה נוצר במיינד נשאר במיינד וקורס במיינד ומתחלף ברעיונות אחרים שגם הם בתורם נוצרים נשארים וקורסים... הם אמת, כי הם קיימים והם שקר, בדיוק בגלל אותה עובדה - שהם קיימים... העולם הזה והעולם האחר וה"מסרים המגיעים ממנו" כולם גם יחד מתקיימים במיינד. אין להם שום קיום אוביקטיבי מלבד חוויתך אותם. המציאות הסובבת אותך, אותה אתה חווה, קיימת, כי אתה חווה אותה. המציאות האחרת, הבלתי נגלת, קיימת כי אתה חושב אותה. במה בכל זאת אנו נבדלים ? הסיפורים האלו, על יקום מורכב ומפוצל עד אין סוף, על גורמים ידועים ובלתי ידועים, על התובנות היחסיות בקשר לכל אלו והרעיונות המקסימים, הכל טוב ויפה בשביל האוזן הסקרנית והצורך הכפייתי של האנוש לעמוד מול כל זה ולהתפעם. כעת...אתה ודרול יש לי הערכה אמיתית וכנה אליכם...באמת ! השיחות הגבוהות בינכם, כמו גם המסרים שאתם מעבירים לאחרים, הפלירטוט האלגנטי להפליא עם המורכבות...אני בטוח שאנשים מתפעמים ממכם ומאוד מתרשמים, אבל בסופו של דבר נותרים עם תחושה לגבי מה שאי אפשר לדעת ואף פעם לא עם תחושה לגבי מה שאפשר לדעת...זה בגלל שהתחום שאתם מומחים בו הוא המורכבות והצגת המיסתורין, אבל לטעמי האישי הדרך והמדיטציה הן הפשטות והפגת המיסתורין. כמו שכתבת האינפורמציות השונות על מוזרויותיהן והכיוונים הסותרים שבהן הן איוולת ואילו המציאות אליה אנו שואפים היא האמת והאמת היא פשוטה. הייתי רוצה לשמוע אתכם קצת מדברים על בפשטות על הפשטות. אני אסיים בדברים על מה שכתבתי בהתחלה. ביוגה סוטרה בפרק ה- samadhi pada ישנן שתי סוטרות שממצות בפשטות את כל הסיפור של המורכבות. הראשונה אומרת - "The self abides in his own form" - "העצמי,נאמן לצורתו ושוכן ומוכל בתוכה" - זו ההויה הטהורה. השניה אומרת - "All the flctuations of the mind are from it and in it" - "כל התנודות של המיינד הן מתוכו ובתוכו" - זו ההויה היחסית. כל היקום כולו על מורכבותו האדירה וכל הרעיונות השונים בהקשר אליו... הכל בסך הכל תנודות במיינד המשתקף על יסוד הבערות מתוך ה-self ובתוכו. זו פשטות. מדיטציה טובה מעניקה את ההתנסות הזו. אתה יושב ומתחיל מאיפה שאתה...עם המחשבות והתחושות והתכנים וכל מה שאתה יודע וכל מה שהוא מיינד. לאט לאט המיינד שוקע וקורס אל תוך עצמו. לאט לאט המיסתורין והמורכבות מתפוגגים ובמקביל מבצבצת נוכחותו של יסוד סטטי שקט ובלתי מעורב. ואז...רגע אחד לפני הטמעות מוחלטת בהוויה הטהורה, אתה מזהה את כל המורכבות האדירה הזו כאוסף סתמי של תנודות, "ויברציות" פשוטות, חסרות תוכן והגדרה, פשוט תנודות העולות מתוכך מתקימות בתוכך וקורסות לתוכך כאשר עלו. ואז כתנודה אחת, שהיא אוסף מהותן של כל אלו יחדיו. ואופסס...הכל נעלם ורק הוויה אחת טהורה ומוחלטת שקטה וערה מוכלת בעצמה - samadhi
מדיטציה טובה המתורגלת בעקביות מבססת את ההתנסות הזו כמצב קבוע גם לא בשעת התרגול. זהו...

בארס

New member
טוב

אז בוא נראה...כמה זמן נוכל לשמור על הנינוחות הזאת? זה שה"גישות" שלנו לא בהכרח סותרות...בתיאור ה"מכלול" של העולם..זנ בסדר גמור. ההבדל ...כמו שאני מבין אותו, נמצא ב"למטה", בעולם היחסי שבו אנו חיים. כלומר...אנחנו נוכל להסכים תיאורטית ש..הכל הוא אחד...זה לא בעיה. אבל כמו שאתה כבר יודע...אני מאלו שגורסים..שב"למטה"..איפה שאנחנו חיים..מתנהלים שני סוגי תהליכים. האחד הוא התפתחותי והשני הוא התנוונותי. וכמו שאני מקווה שכבר ברור לך...כמו שאני "קורא" את הגישה שאתה מציג...היא בעיניי מתכון די בטוח...לעלות בלי מאמץ מיוחד...אל המסלול מטה. והמסלול מטה, הוא טוב בדיוק כמו המסלול מעלה...נקרא לזה עיניין של התאמה. (כלומר...כל אחד ומה שמתאים לו)...על זה אין לי שום מלחמה איתך. אז עכשיו... אולי נוכל להעמיק קצת את ה"תקשורת" הזאת בין הגישות שלנו, ושיצתרפו כל מי שימצא לנכון לעשות כן. אז , אם תרצה, נתחיל בקצת שאלות שיעזרו לי להבין יותר טוב ולך להסביר יותר טוב. מה ההבדל בין המיינד שלי והמיינד שלך? כלומר..האם התנודות במיינד שלי הם עצמאיות לחלוטין...כלומר ..מה שאני תופס כמציאות...מנותק ממה שאתה תופס כמציאות? ובצורה עוד יותר פשוטה...אם אצלי כדור הארץ נתפס כעגול...האם אצלך הוא יכול להתפס כמרובע ואצל דרול כמשולש? ואני לא שואל בציניות בכלל !

yaga1

New member
ממ...אוקי

אין שום סיבה שלא תישמר הנינוחות פשוט בגלל העובדה שאני רוצה להשאר נינוח. כעת...לפני שאני עונה על שאלתך התיחסות קטנה לדבריך שלפניה. התפתחות היא "הדרך" שאני עובר לתיקון ה"תקלה" שבהווית המציאות היחסית כריבוי ופיצול, היא המיינד כיסוד הבערות ועד הווית המציאות המוחלטת כאחדות בלתי מפוצלת היא ה-self כיסוד ההארה. במובן זה אין התנוונות. התפתחות עצמה היא למעשה התנוונות הדרגתית עד קריסה מוחלטת של המיינד ואיתו יסוד הבערות. מאחר ו"דרך" זו נעשית כולה במישור היחסי המשתנה שהוא המיינד, "דרך" זו היא גם זמן, שכמו שהסברתי בעבר, הוא מהות הנוצרת בתוך המיינד כנגזרת של שינוי. מאחר והזמן רק מתקדם אין לעולם נסיגה. סך כל השינויים והתפיסות המרכיבים את ה"דרך" הם "חומרים", הנפרשים באופן לינארי בזה אחר זה על ציר הזמן. לקראת סיומה של הדרך (והלקראת הזה יכול לארוך שנים וגם גילגולים) מופיע התרגול. התרגול הוא הוויה ותפיסה של המיינד ה"מחנכות" אותו למשוך את עצמו מן הריבוי היחסי וגורמות בהדרגה לקריסת עצמו אל האחדות. כל "נסיגה" לכאורה היא עניין של מראית ולא של מהות. מאחר והתהליך (ה"דרך") כולו נוצר לכאורה מה-self שהוא אחד ומתקיים לכאורה בתוכו, ישנו רק תהליך אחד ו"דרך" אחת והכל מתרחש בתודעתי שלי. וזה מוביל אותי לענות על שאלתך. לא...התנודות במיינד שלך אינן עצמאיות. אתה...בארס הינך תנודה...רעיון... דמות, שעלתה על מסך תודעתי על כל תנודותיה שלה ורעיונותיה שלה כולל אם בעיניה כדור הארץ הוא מרובע. כאשר אני אשב בעזרת השם למדיטציה לפני השינה, אני בטח אחשוב על דמות זאת ועל הדברים שכתבתי לה והיא כתבה לי. בהדרגה המחשבות יתהממו...התכנים ימשכו מהן...התחושות בקשר לתכנים ימשכו גם הן...ישארו רק שרידי התנועות המרכיבות אותן ואז גם אלו יתפוגגו אט אט...שקט ישרור...החושים הפיזיים והמנטאלים ימשכו גם הם ואני אקום מחר בבוקר. לילה טוב
אגב...אני לא מודאג...זה בסדר...אני לא חושב שאתה שואל בציניות

בארס

New member
טוב...ממשיכים.

השעה כרגע...03:40...בארס יוצא מהמיטה (כבר חיסלתי בדרך שלושת רבעי חפיסת שוקולת מריר (פלסטיקי למדי)...הסיגריה דלוקה) לאחר מסכת של "מסאג'ים" מיידיו האמונות של הבורא בעצמו, מכופף לחלוטין, וטעון בהירות לא מעטה, אני יהגג לי כאן מעט. (כי יש גבול לכל תעלול, גם אם הוא של הבורא:) אז ככה ...בזמן שאתה ישן יאגה, ואחרי שמדטת כהלכה אני מניח...ואני מרשה לעצמי להמשיך ולסבור שגם ביצעת צעד נוסף ומשמעותי ...בדרך של קריסת התודעה התופסת אל עצמה (כמו שהיא מתגלמת בך) ואתה נעור בבוקר...קרוב יותר אל עצמך...ובזמן קריאת הודעה זו...אתה צריך לתהות שוב...איך ייתכן ובזמן שאתה צועד קדימה...אתה קם בבוקר ומספר לעצמך (כלומר קורא את מה שאני כותב כאן) דברים שמערערים עוד יותר את הבסיס לתפיסת עולמך היחסית. ולא זו לא הולכת להיות הודעה רעילה בכלל...כי גם אתה באמת עשית צעד קדימה לפני השינה שלך ובטח דרול וגם אני ...לפני ניסיון השינה שלי :) והרי על זה שאתה ואני וכל השאר, בעצם די מאוחדים במישור כלשהו אנחנו מסכימים. ואני בהחלט כותב את ההודעה הזאת ...להתייחסותם של כולם ! כמו שתבינו בהמשך. (אני מקווה :) אז במה עסקינן? הגישה שלך בעצם אומרת..(ואני בפירוש אומר הגישה שלך כי...מה שאתה מציג...מסיבות רבות ומשונות...רחוק מאוד ממה שניסה בשעתו בודהה להנחיל לאנושות)...שלא אתה ולא אני קיימים...אנחנו שניננו רק תוצאה של איזשהו פיצול ...תמוהה...שכל מטרתו...להתבטל. כלומר...שברגע שהפיצול ייפסק, קרי...יואר האדם, או במילים פשוטות יותר...האדם יפסיק "לראות" את העולם כמשהו שהוא חי בתוכו...אזי כל מה שייותר הוא ...תודעה צרופה ושלווה , שלמה, שלא קיים בה כלום וכלום לא קיים בה. ואני אומר דבר אחר לחלוטין. התודעה ההיא..הצרופה והשלמה...יצאה במהלך של בריאה. היא התחילה להתפצל ולהשתלש...ולתקשר בינה לבין עצמה ולבנות מכלולים ומורכבויות..ביניהן בני האדם..קרי אני ואתה..שאל תוכם היא תכננה להזרים את עצמה על מנת להמשיך ולברוא וליצור ולהתגלם הלאה. אני אתה וכל הקיים..ברואים מחומרים שמורכבים מחלקים שמורכבים מחלקיקים שכולם מורכבים מהיסוד היחיד של התודעה עצמה...כלומר אין להם ממשיות אמיתית כמו שאנחנו תופסים בצורה אשלייתית...אבל למען האמת...הגופים שלנו והמכלולים הארוגים זה בזה, כולם, מתקיימים וממשיכים בכך מתוקף הכוחות הקוסמיים שממשיכים לחולל את העקרונות שעל פיהם מתגבשים ומתרכבים להם החלקיקים של המוחלט. אז אפשר לומר מבחינתי...שהגופים שלנו קיימים באמת. והם קיימים ככלים להכלה אפשרית של ה"תודעה" ..למען...תוכל להמשך לה הבריאה...הלאה!!!!!!! עכשיו...התהליך הוא כזה שקודם נוצרים הכלים, כלומר הגופים שלנו, ואז בשלב מסויים של מוכנות "קונסטלטיבית מאוזנת" (..נקרא לזה) שמתכוננת ומתבססת בזמן גדילתו של האורגניזם שאנחנו...אמור להתחיל תהליך קדוש של הטמעת התודעה בתוך הגוף. ואז מה אמור לקרות? יש הרבה מאוד "גופים"...כלומר אנשים. ואנחנו "יודעים" שהתודעה עצמה..אחת היא. בעצם מה שאמור לקרות הוא...שהאנשים האלו מקבלים רמה חדשה של "חיים" מודעים, בעצם מצד אחד הם הופכים להיות מודעים ל"גוף" שלהם..כל אחד וגופו, כל אחד והעצמיות שהתפתחה באופן אינדיוידואלי להכיל את התודעה האחודה, ומצד שני התודעה הזאת גם מחברת אותם אחד לשני...כלומר ...כדי להבין את העיקרון..נאמר שיש להם את האפשרות לתודעה קולקטיבית..(כמובן שנגזרים מכך עוד הרבה מאוד דברים אבל נקצר בשביל לתפוס את העיקרון). עכשיו אני מספר את הדברים האלו באופן בטוח כל כך גם כי כל מה שכתבתי ואני עוד עומד לכתוב...מתאים הרבה יותר למציאות הכללית שאנחנו צופים בה (בחצי עין פתוחה)...וגם בגלל ש..אפס..צר לי לשבור את הכלים ככה בוטות, אבל יצא לי (מסיבות שקשה מאוד לשער אותן) להווכח בכך בעצמי. כ מ ו ב ן...שמה שאנחנו עדים לו בקרב האנושות ונאבקים נכחו בחיינו האישיים (איש איש ומקומו היחסי)...הוא מצב של כלים ריקים כמעט לחלוטין...שניתנו להם כל מיני תכונות על מנת שיוכלו להתפתח בכדי להבשיל ולהיות מסוגלים להכיל בתוכם את התודעה...והתכונות האלו מקנות להם אפשרות של תפקודים עצמאיים מדרגות של מורכבות אוטומטית מסדרי גודל כאלו ואחרים...והס מלהזכיר שכל עיניניהם ריקניים לחלוטין...והם שוכחים את מטרת היווצרותם...ומתחילים לחשוב שהם מנהלים את העיניינים בעולם חסר חוק וסדר...מה שתמיד מסתיים בהשמדות המוניות. ואני חוזר ומזכיר...שבכל האמור ב"תכנונו" של האדם על פני הארץ...השתבשו העיניינים...והיכולת שלו "לשכוח" את חובתו הקדושה היא תופעה מיוחדת לפלנטה האהובה שלנו...ויצורים על פני כוכבים אחרים עשויים להיות "בנויים" בצורה שהחובה הזאת היא מנת חלקם ותופעות של אנשים ש"אין להם אלוהים" לא קיימות בקרבם (או קיימות באופן מינורי). ומאז שהתחילו "להשתולל" העיניינים עם התפתחותו של המין האנושי היה צורך לשלוח שליחים מסוגים שונים ולאזורים שונים ..בדמות הדמויות הקדושות שאת חלקם אנחנו מכירים...על מנת שינסו להקנות לגזע הסורר הרגלים ומנהגים שיסייעו להם לקיים את חובתם הקדושה ולמען ההרמוניה הקוסמית. עכשיו שוב...להבדל בין הגישות שלנו. הגישה שלי אומרת שהתרגול וההתפתחות הרוחנית שיכולה להתרחש בנו...עתידה להפוך את חיינו לאמיתיים. ואנחנו כרגע ..ברי המזל שביניינו...חצי חיים בקושי. שכן החיים הם תוצאה של השתתפותה של התודעה הקדושה בכל התהליכים שבנו וביניינו. ואז...כשתיוולד בך הנשמה...לא רק שתגלה שאתה קיים ואמיתי...אתה גם תמצא אותי שם לידך...וגם נוכל להרגיש באמת האחד את השני ואולי גם נגלה שניתן לחגוג וליצור בצורות שאנחנו לא מעלים על הדעת בכלל. והגישה שלך אומרת...שהכל בלוף. ולא קיימת בריאה ולא קיים למה להתאמץ ואין שום עיניין. והיא ...מהמקום בו אני מביט בה...והאל הטוב (באם אני צודק)...בבחינת ביטול עולם. עכשיו מעבר להצגת הדברים באופן תיאורטי כמו שעשיתי כאן עכשיו...קיימות כל מיני תופעות בחיינו...שכל יצור ש"קצת" חי אפילו חווה אותן...בדמות : מצפון, אהבה, כאב...ושאר מיני אושיות שהאשליות שלנו לא מסוגלות למחות כלאחר יד. ועל זה נאמר...השבח לאל. ו...שמחר בבוקר אני צריך להתייצב בפני הבוס המיואש ממני מזה זמן רב :) אבל האמת היא... שהוא אוהב אותי :) ואני אותו. וזה עוזר לנו למרות ה"צרות", ללמוד את רזיה של יצירה אמיתית...לאט לאט.

למעלה