"אוצר" למסירה

רוני ר

New member
"אוצר" למסירה ../images/Emo77.gif

טוב לא ממש אוצר של מטבעות זהב. מצאתי את הקלסרים עבי הכרס שלי שבהם מתכונים שאספתי, מיינתי ותייקתי בדקדקנות במשך שנים ע"ג שנים. אחד מהקלסרים כולו חוברות "גורמה" וחוברות מתכונים של תנובה. אם יש מישהי/ו מעוניין/ת
אנא שלחו מסר.

נירהמ1

New member
אני יכולה לתת גם לך וגם לרותי

ולכל מי שרוצה. רק לחשוב על כל היערות ש"כרתתי" בשביל המתכונים האלה. פעם כל מתכון הייתי מדפיסה ושומרת בקלסרים - מתוייקים לפי קטגוריות, אבל עם הזמן הקלסרים התחילו להתפוצץ ונוצרו גם ערימות מחוץ לקלסרים. יש לי בת שהיא מסודרת בצורה כפייתית ממש. היא כל פעם מאיימת לזרוק את המתכונים. רק שעם הזמן לא יזרקו גם אותי...
היום אני לא מוציאה יותר מתכונים. מתכונים וקישורים חשובים שמורים אצלי במחשב, או על דיסקטים, וכשאני צריכה מתכון מסויים אני כותבת אותו על פיסת נייר וזורקת אחר כך.

חה חה חה חה זה מה שאני היום

מדפיסה כל מתכון מנצח.... וכמובן את חלקם אף מנסה.... לשמור במחשב, עם הוירוסים של היום, אני קצת פוחדת... שלא תבוא איזו תולעת
ותכרסם לי בהם...

RUTHIE1

New member
השבוע עשיתי גיבוי ל"מטעמים שלי"

יש לי כ-2300 מתכונים-אני מוסיפה כל מה שנראה מעניין ואח"כ מה שלא נראה לי מוחקת. עשיתי השבוע גיבוי ואני מתכוונת להתחיל לעשות אחת לשבוע.

רעיון מעולה! גם אני אעשה גיבוי

אחת לשבוע.. אוח היו לי מתכונים מנצחים כאלה שנעלמו כשפירמטנו את המחשב... כ"כ חבל

RUTHIE1

New member
שימי ../images/Emo23.gif אמא פולניה../images/Emo26.gif

אם יש לך הרבה מתכונים ב"מטעמים" כדאי לעשות להם "ZIP" (עם תכנת WINZIP, אחרת לא יכנסו לך לדיסק. את צריכה בשביל זה צורב לדיסקים, לי אין אז אני שלחתי את הקובץ ה"מכווץ" לבעלי למשרד והוא צרב אותו שם.

big mama 2

New member
היי רותי..אין בעיה...את יכולה לקחת.

אני אקח דברים מנירה...שגם מנדבת קלסרים...

RUTHIE1

New member
תודה יקירתי...צריך לבדוק מה יש בהם

ומה כל אחת מאיתנו רוצה ואז נתחלק... האמת יש לי איזה מיליון מתכונים (גם ספרים וגם מהרשת) ואני נורא אוהבת עוד ועוד...שיהיה לי מה לבחור.ואז כשצריך לבחור קשה לי להחליט.

אפשר לבקש מתכון?

כבר המון זמן אני מחפשת ואולי לך, או למישהו אחר כאן, יהיו את המתכונים האלה. האחד, אני חושבת שהוא באמת פורסם ב"גורמה" - קראו לו נדמה לי "הקציצות של סבתא חנה", או משו בדומה לזה. הכוונה היתה בקציצות בשר מטוגנות, שאח"כ מבושלות ברוטב שמורכב מפלפלים אדומים קלויים. הרבה עבודה, אני זוכרת, אבל הטעם חמוץ מתוק מדהים... השני - מתכון הפלפלים האדומים הקלויים המדהימים של אודטה. מישהו זוכר אותם? היא פרסמה כמה פעמים. קולים את הפלפלים ואח"כ מטגנים... בקיצור, משו-משו.

RUTHIE1

New member
לגבי הפלפלים-

את מתכוונת ל"פלפלים צלויים ברוטב חומץ"? לפי מה שאני רואה (בספר שלה "כיופים") קודם מטגנים בשמן עמחוק ואח"כ משרים ברוטב מחומץ מים וכו'. אפם את רוצה מתכון מלא תגידי ואקליד לך (כנראה אוכל רק בערב).

לא, לא עם חומץ ולא שמן עמוק...

לפי מה שאני זוכרת: קולים את הפלפלים קולפים מטגנים אותם ממליחים וזהו - שומרים בכלי סגור עם השמן בו טיגנו. הבעיה היא שאני לא זוכרת כמויות, ליתר דיוק: כמות המלח ושמן הטיגון... תודה בכל אופן.

למעלה