"אוצר לאומי - קצה ההיסטוריה"

נדירליאל

Active member
לפני שאכתוב את דעתי, אציג את פסקת הסיום של ביקורת על הסדרה.
"It’s a shame so little of “Edge of History” works, because it’s wasting Catherine Zeta-Jones as Billie, a ruthless marauder who’d much sooner kill Jess and her friends than be second to arrive at the treasure spot. Zeta-Jones is the best thing about “Edge of History” because she, like Cage before her, is all too happy to push her performance to 11. Her snarling villainy veers so close to camp that it sounds at times like she’s workshopping a comedic impression of her own voice. “Edge of History” also feels like self-parody, but a far less fun variety born of a futile effort to look forward and backward simultaneously.​
חבל שכל־כך מעט מ“קצה ההיסטוריה” עובד, מפני שהסדרה מבזבזת את קתרין זיטה-ג’ונס בתפקיד בילי — שודדת אכזרית שהייתה מעדיפה לחסל את ג'ס וחבריה מאשר להגיע שנייה אל מקום האוצר.
זיטה-ג’ונס היא הדבר הטוב ביותר ב“קצה ההיסטוריה”, מפני שהיא, כמו ניקולס קייג’ לפניה, שמחה מאוד לדחוף את המשחק שלה עד לרמה 11.
הרשעות הנהמת שלה גולשת כל כך קרוב ל"קמפיות", עד שלעתים זה נשמע כאילו היא מנסה לאלתר חיקוי קומי של קולה שלה.
גם “קצה ההיסטוריה” מרגיש כסאטירה עצמית, אבל מסוג פחות מהנה, שנולד מניסיון עקר להסתכל קדימה ואחורה בו-זמנית.
וראיטי, By Joshua Alston
--
עכשיו אני

שני שחקנים מצויינים גוייסו לסדרה: הארוי קייטל, בתפקיד קטן, אבל חשוב מאוד כ"מניע העלילה" וקטרין ז'יטה ג'ונס כ"אנטגוניסט השחור משחור".
לא כאן המקום לפרט את הישגיהם האומנותיים, ז'יטה-ג'ונס אגב מופיעה כמורטישה אדמס בעונה שנייה של "וונסדיי" ועושה, לדעתי לפחות, תפקיד נהדר וקאמפי, כמו שצריך.
הסדרה הנדונה היא סדרת הרפתקאות [הבנתי שהיא נוצרה ע"י יוצרי הסרט אוצר לאומי, ועוד כמה סרטי המשך ] שמתאימה לילדים בני 12 בערך, לדעתי.
אבל היא לא מתרוממת לשום מקום.
העלילה צפויה עד בחילה
הדמויות לא מתפתחות מעבר לאפיון הבסיסי שלהן
אפילו סצינת הסיום שיש בה הבטחה להרפתקאה חדשה לא מעוררת סקרנות בסיסית
ואתם יודעים מה?
מי שצפה בסרטי חיפוש אוצרות, גילוי אוצרות, מיתוסי עבר שמשתחררים לכאן ולעכשיו - היא גם לא נמצאת בין הטובים בהם. אין בה הומור בסיסי, אין בה רגש אמיתי, אין בה, אפילו, מתח אמיתי.
אפילו הנרטיב של "תרבות שלוש האימפריות באמריקה הדרומית" והבאתן למוזיאון לא מעניין במיוחד.
גם הרוח המודרנית, של נשים מצילות תרבות, "בנות נחש הנוצות" לא מעניקה עומק. הכל שטוח, קומיקסי אבל לא ברמת האנימה, המנגה או רומנים גרפיים.
אני רק משווה לרגע לסדרה הודית, שאני צופה בה בנטפליקס "מנדלת המוות", שגם בה נשים מגינות על תרבותן, אמונותיהן - ההבדל צורח לשמיים.
האם ממליץ לצפות?
אני צפיתי עד הרגע האחרון [אגב, גם הפנים של ז'יטה-ג'ונס, כמו של אניסטון הפכו בלתי אפשריים לעבודת שחקן אמיתית, בגלל בוטוקס, מילויים וניתוחי מתיחה].

למעלה