אוצר חדש לאוסף

yaelgro

New member
אוצר חדש לאוסף

אני כבר הרבה זמן מפצירה בסבא שלי שימצא את מחברות אחיו המנוח עם כל המידע המשפחתי. כמו כן, אני תמיד מבקשת ממנו שישלח לי מידע, אבל הוא לא ממש שולח. בספ"ש האחרון נחה עליו המוזה ושלח לי די הרבה מידע. אבל הדבר הכי מעניין שהוא שלח לי היא הכתבה המצורפת. חבל שהוא שלח רק את החלק הראשון. מקווה שימצא את ההמשך כי נשארתי סקרנית. וככה פתאום מסתבר לו, שסבתא של אמא שלי, דינה צימרמן, היתה פועלת הדפוס הראשונה בארץ. הכתבה היא מעיתון דבר הפועלת, מחודש אוגוסט 1968. אולי התמונה בחלק הימני, שצולמה על ידי מישהי אחרת, תועיל למישהו.

ענתר

New member
יעל ממש אוצר

ממש שווה להתנחל אצל הסבא הלוואי ואני יכולתי להתנחל אצל שלי אבל לצורך זה אני מקווה לחכות עוד 50 שנה לפחות

yaelgro

New member
כרגע קצת קשה להתחנחל שם

מכיוון שאני גרה משהו כמו 15000 ק"מ משם. אבל כשאגיע מתישהו לחופשה, אי שם בספטמבר, אני בטוח אתנחל שם.

Melitz

New member
מעניין מאד צירוף מקרים שכרגיל מתגלה רק בפורומנו ../images/Emo8.gif גם סבי, נחום מלצן, עלה לארץ (לא מאודסה אמנם, אלא מליטא) באותה שנה - 1906 וגם הוא עבד בראשית דרכו כפועל דפוס ב"הפועל הצעיר" ולאחר מכן ב"דבר". לאחר מכן, התקדם בחיים והפך להיות עיתונאי ב-דבר (אז קראו לזה "סופר דבר"). אנסה לחפש בארכיון הביתי ולמצוא אולי משהו לגבי דינה.

שרי סילבר

Active member
אוצר של ממש! תתחדשי! ותמשיכי לבלבל את המוח לסבא. במקום שיש אוצר אחד, בד"כ יש אוצרות נוספים... הלואי שהיה לי למי לנג'ס, גם אני מצטרפת לקנאה של ענתר...

לא מזמן בסוף המאה ה-18

תחילת המאה ה-19, פועלי הדפוס נחשבו לעליתה חברתית, שנבדלו מהאחרים בכך שנחשפו לחומר כתוב לפני הצנזורה. רבים מהם היו קומוניסטים, או סוציאליסטים. באירופה כמובן הם היו מועמדים טבעיים למעצרים חקירות, או לקרירה פוליטית. אח של סבא שלי הפך מפועל דפוס לאחד ממיסדי האגודה הצרכנית השיתופית בהונגריה. מאוחר יותר בממשלה קצרת הימים של בלה קון, היה הממונה על ההספקה.

yaelag

New member
גם סבא שלי היה פועל דפוס

בבודפשט. סבא יעקב, האם אתה יודע את שם בית הדפוס או בעליו, בו עבד אח של סבך?

לא אני לא יודע.

רק השתרש אצלי המושג, שפועלי דפוס מקושרים באופן טבעי לקומוניזם ולסוציאליזם. סבא שלי, ואחיו לא דיברו ביניהם בגלל הבדלי השקפת עולם. הוא הוזכר בבית כ: Moric bacsi. שמו הרשמי היה Erdelyi Moritz

yaelgro

New member
זה שיש שם אוצרות אני יודעת

במיוחד שהם שומרים ה-כ-ל. בחופשה האחרונה שלי בארץ לא היה לי זמן לנבור במסמכים ולחפש. אני מקוה שכשאשוב לבקר בארץ בספטמבר, יהיה לי יותר זמן. אחת הסיבות שכל כך חשוב לי שסבא שלי יעזור לי במציאת המידע, זה שאח שלו ז"ל היה זה שאיגד את כל המידע המשפחתי, ואני יודעת שאם לא אני, אף אחד לא ימשיך את דרכו בעניין הזה.

למעלה