אופר בחו"ל

רויטל186

New member
אופר בחו"ל

היי, אני אמורה להתחיל לעבוד בחו"ל בתור אופר וראיתי שאני צרכה לשלם ללאומי כל חודש רציתי לשאול עם המעסיקים אמורים לשלם לי על זה.
אשמח אם יחזרו אלי.

RoyG NJ

New member
איפה בחו"ל ?

יש מדינות שיש להם אמנת ביטוח לאומי.
ארה"ב למשל אינה אחת מהן.
לכמה זמן את עוברת ? אם לתקופה קצרה את נחשבת עדיין לתושבת ישראלית וחייבת במס הכנסה (לפי מדרגות מס ישראליות) ובביטוח לאומי (15% מההכנסה) למדינת ישראל.

אם למדינה יש אמנת מס, אין כפל תשלומים פשוט משלמים את ההפרש בארץ, אם אין... משלמים הכל כפול.

רויטל186

New member
אופר

אני אמורה לעבוד בהולנד בין חצי שנה לשנה.
אני הבנתי שאני עדין צריכה לשלם בארץ על ביטוח לאומי כ-180₪ לחודש. האלה אם לבקש מהאנשים שאני אמורה לעבוד אצלם לשלם לי על זה.

אני לא יודעת איזה חוזה העסקה יש לך

עם אותם אנשים שאצלם תעבדי, אבל בימים אחרים, בתרבויות לא כל כך אחרות, קראו לעבודה שאת הולכת לעשות "משרתת", ואם הולכים קצת אחורה בהסטוריה - "שפחה".

אני לא חושבת שמישהו שמפנה לך חדר בביתו כדי לחסוך על משכורת, ומן הסתם לא משלם לך בט"ל או שאר הוצאות מעסיק במדינה בה תהיי, ישלם לך את הבט"ל בישראל...

ואני לא חושבת שזה קשור להולנדים או לא...

תמיד עניין אותי מי אלה האנשים שמביאים אופר, כשהרבה יותר פשוט לשכור מטפלת מקומית שהולכת הביתה כשאתה מגיע ולא מתערבבת לך בחיים...

eladts

New member
התשלום המינימלי לבט"ל הוא רק למי שאינו עובד

מי שעובד בחו"ל אמור לשלם 15% מהכנסתו לביטוח הלאומי בישראל אלא אם כן אחד משני התהאים הבאים נתקיים:

א. הוא אינו נחשב עתושב ישראל.
ס. יש אמנת ביטוח לאומי בין ישראל למדינה הזרה.

א.סעיף קטן ס. - הוא עובד חוקי ורשמי במדינה

האחרת ויכול לשלב בין סעיף א' ו ס. משום מה, אופר זה לא סוג עיסוק שממש נופל תחת הקטגוריה הזאת, לא בהכללה גורפת, אבל בדרך כלל...

למעלה