אופרה סינית

בוני101

New member
אופרה סינית ../images/Emo153.gif

בשנת 1994 ביקרתי לראשונה בסין . תחביב היה לי בנסיעותי הרבות בעולם ,ביקור בתי-אופרה. ביקור באופרה בארצות המערב אינו תחביב זול 50-150 דולר כרטיס. בשנת 1986 שילמתי ב - BALCON בפראג 1.50 דולר . בקיצור, הגעתי לבייגין למלון INTERNATIONAL ושאלתי מה מומלץ לעשות ? שאלתי אופרה יש ? כלאמר אופרה רגילה . כן... ענו לי.בייגין-אופרה.420 RMB כרטיס = 50 $ + מונית 20 $ . שאלתי, איזה אופרה זאת ? ענו בייגין-אופרה . טוב מה זה ? הסבירו : האופרה הסינית ב-ה-הידיעה . שמעתי פעם צליליה . צורמים לכל אוזן בתולה. יש צורך בחינוך מדורג . תכלס, אני כבר שם . נו ....מה ? ... לקחתי זמן למחשבה . בערב יצאתי לטייל בקרבת מקום. 100 מטר מהמלון .בנין יפה בית האופרה מתחת לחותמי . למה 20 $ ? למה מונית ? ניגשתי למה שנראה קופה . אנשים היו סביב החור הזה בקיר . שואל באנגלית , צוחקים . מחפש עיניים מבינות , איין . ניגשתי לראש התור .פינו לי מעבר ל "חייזר" . אני באצבע מורה על מיקום הכסא והקופאית עונה בסינית משהו . שלפתי מחשבון קטן מכיסי וביקשתי שתרשום את המחיר . 40 RMB !!! קניתי והקדמתי כניסתי. הייתי אטרקציה . כולם מדדו אותי במבט . האולם התמלא , החלה תזמורת פיצוחי-גרעינים סביבי . הייתי כחולם . המסך הורם , רעמים של מצלתיים וקולות צרחניים מעבר הבמה . נפתח המסך ושלל צבעים של תחפושות ופנים מאופרות להפליא . לא הבנתי דבר ,חשתי שיש מסרים לפי גניחות הקהל והפסקת הפיצוח . גברים מחופשים לשחקניות ,נשים מחופשות לשחקנים ,תנועות מתואמות ומתוזמנות להפליא . אבל הקול , הקול התקשה לבעבע לתוכי . בשנת 1995 שבתי לאותו אולם . אותה אופרה . נשמעה אחרת .

בוני, האופרה הסינית באמת קשה

קצת לאוזן שלנו. לא היה לי הכבוד להיות בביג´ין ולשמוע במקור, אך מסרטים שראיתי, זה נראה מאד מסוגנן ויפה. צריך להיות מאד מאד פתוח כדי לשמוע אופרה שלמה כזו, אני מניחה. אבל יש אנשים שגם אופרה מערבית נשמעת להם כמו אופרה סינית לנו. מה שמאד מעניין, שלאחר שאנדראה בוצ´לי ובייחוד אמה שפלן (שאותה אינני יכולה לסבול) יצאו עם המוסיקה שלהם, הרבה יותר אנשים מוכנים עכשיו לשמוע אופרה. היא עשתה לאופרה מה שבעבר עשו ה"סווינגל סינגרס" למוסיקה של מוצרט ובאך. אנשים למדו שמוסיקה קלאסית זה לא דבר כל כך מפחיד.

בוני101

New member
1.3 מיליארד אומרים ההפך ../images/Emo6.gif

רובנו סיגלנו לעצמנו, שתרבות המערב היא הטופ. יש תרבות עתיקה בהודו.יש תרבות עתיקה בסין. סה"כ 2.5 מיליארד אנשים. יש תרבות ערב שהיתה תפארת התרבויות במאה ה 15 ,מיליארד אנשים. לפני שנתיים,לקחתי שיעורי סינית בסיסית-מנדרינית ע"י מורה פרטית בסין. שפת התקשורת היתה אנגלית . לא היה שיעור שלא הבאתי לידיעתה הקבלות מצרפתית, עברית וערבית . היא היתה מוקסמת ולימדה אותי טוב יותר . לשאלתי מה תחביביה , אמרה : זמרת אופרה .תחביב ועיסוק משני . נו , טוב .לא צריך לתת לדמיון להשתולל .חחחחח פשוט למדתי גם קצת על אופרה סינית . יעלי , זה אנחנו הקשים .אנחנו הנעולים .

טוסקה

New member
קיבלתי מהאחיינית שלי שכבר מסתובבת

כמעט חצי שנה בסין, 2 דיסקים וקלטת של מוסיקה סינית - ומצאתי שזה אכן מאוד שונה אבל יש בזה משהו קסום... גם מהסרטים שראיתי- האופרה כפי שהוצגה בהם נראתה ונשמעה מעניינת, אמנם לא התחברתי מייד, אבל לא נרתעתי.

למעלה