אופק קיללה אותי....

לדעתי זה לא מדוייק

יש אנשים שבאמת חוסר ההתיחסות שלהם לאחרים נובעת מבטחון עצמי גבוה ויש כאלה כמוני שפשוט אין להם כוח להתייחס ולכן הם מעדיפים לטעות או להכשל לבד מאשר להיות צודקים או להצליח עם אחרים...

muldercrushed

New member
התיאוריה שלי:

נראה לי שכל אחד פה יסכים איתי שלכל אחד יש שריטה (לפעמים תהום או בקע אבל זה לא עקרוני עכשיו) קטנה במוח היא יכולה לבוא לידי ביטוי והיא יכולה שלא אבל השורה התחתונה היא שלדעתי כל אדם שאין לו אפילו שריטונת קטנטונת במוח *הוא* הלא נורמלי.

Gilliana

New member
אני לא מסכימה

כי לדעתי כל המושג הזה "שריטה" שגוי מיסודו ואין דבר כזה. מי קבע איך אדם צריך להיות מבחינה פסיכולוגית? נכון, עוד מוסכמה שגם אותה יצרו... בני אדם.

Gilliana

New member
זה לא מה שאמרתי

אני אומרת ש-"נורמה" הוא מושג שהמציאו בני אדם, מוסכמות כלשהן שאף אחד לא יכול לקבוע שהן טובות יותר או טובות פחות. יש אנשים שנוטים יותר לכוון המוסכמות הללו ויש כאלו שפחות - זה עדיין לא הופך אותם לחולי נפש או שרוטים או כל דבר דומה.

Gilliana

New member
תלוי באיזה מובן

יש מושג שנקרא "נורמליות" שהומצא ע"י בני אדם - לדעתי אין אדם שעומד בקריטריונים של "נורמליות" לפי ההגדרה הזו.

אממ לא ממש

אמנם המושג הוגדר על ידי בני אדם אבל רק במעשים. נגיד רצח כיום זה משהו שאינו מקובל בכלל יכול להיות שבדרכים אחרות וגישות שונות היום רצח היה מתקבל מאוד והופך לנורמה על ידי החברה. אבל כשמדובר בנפשו של האדם ישנם דברים שברגע שהם פוגעים בו (כגון פראנויה מוגברת, חרדות, פסיכותיה, סכיזופרניה) הם הופכים ללא נורמאלים , הם לא משהו שאמור להיות בנפשו ובגופו של האדם.

Gilliana

New member
אבל עכשיו את מבלבלת...

... בין "לא נורמלי" לבין "חולה נפש" וזאת בדיוק הטעות שצריך להמנע ממנה - לא נורמלי עדיין לא אומר חולה נפש. אני אסביר: אם הנורמה אומרת שאדם ישן בלילה וער ביום (וזה מה שהנורמה אומרת, לא יעזור - מוסכמה שנקבעה ע"י בני אדם) אזי אדם שער בלילה וישן ביום נחשב ל-"לא נורמלי". לעבוד נחשב "נורמלי" ולא לעבוד (לאדם בריא ולחסר מגבלות) נחשב "לא נורמלי" - שוב, מוסכמה שנקבעה ע"י בני אדם ואין לה שום קשר למצבו הנפשי של האדם. אנחנו לא מדברים על מחלות נפש - אנחנו מדברים על מוסכמות חברתיות.

muldercrushed

New member
אז יוצא שמי שהמציא את כל...

ההגדרות האלה הוא לא נורמלי בעצמו.. נכון? עזבו אני על נרגילותתתתת

muldercrushed

New member
כי את אפחד זה לא מעניין!!../images/Emo123.gif

סתם סתם...
פשוט אנשים פה אוהבים יותר להתעמק באופי ה"קללה" מאשר באיזו סיטואציה היא "קוללה"...

למעלה