אופק מקודם בדלי

um1111

New member
אופק מקודם בדלי

לפני כמה חודשים שמעתי הרצאה ב utube שכללה הסבר על מערכת היחסים בין השמש הירח והאופק, להלן המסקנה שבה המרצה בחר להציג את מערכת היחסים (ואני מצטט מדבריו) "השמש נחשבת כדלק חיים יש קודם כל להזין את הירח וזאת כדי לחיות את האופק (האני החיצוני). אם הירח לא מוזן כמו שצריך אז השמש לא בוערת את הדלק הנכון ולכן האני החיצוני לא בא לידי ביטוי בדרך טובה."

זה מאוד מעניין, אצלי למשל הירח במזל אש השמש במזל אויר והאופק במזל אש. בגיל 13 האופק המקודם נכנס לגדי (מזל אדמה), ובמהלך תקופה של 30 שנה אני מרגיש את ההשפעה הקשה של מזל גדי בכל תחומי החיים, כלומר ההתנסויות שחוויתי קשורים באחריות על המשפחה שלי, בחירה של מקצוע שדורש אחריות רבה, והרבה עבודה קשה די להגיע ליעדים וגם הרבה קשיים בדרך. אם אני משווה את ההתנסויות למה שציינתי לעיל, זה מסביר את חוסר ההרמוניה במערכת היחסים בין הירח השמש והאופק. אפשר להגיד שיותר מידי דלק בער (שמש) כדי להשיג יעדים שעכשיו נראים קצת מינורים ולא כל כך רלוונטיים.
עכשיו שהאופק המקודם עבר לדלי, אני מרגיש הקלה כאילו שהמסע הקשה הסתיים ואני מתחיל להרגיש יותר הרמוניה.

UM

ראשית, תודה - ואשמח אם תביא לינק לוידיאו

כדי שכולנו נוכל גם ליהנות וגם להבין בדיוק על מה אתה מדבר.

שנית, דעתי מעט שונה לגבי הסבר האסטרולוג: התקשורת בין השמש לירח קריטית הרבה יותר מהאופק, שכן הירח מתרגם - ממש כמו בשמים - את אור השמש ואת האנרגיה שלה לחיים עצמם. האופק מסמל יותר את הגישה לחיים והשליט שלו את הדרך שבה הגישה הזו מתבטאת.

לגבי האופק המקודם - זה בהחלט יתכן, אבל במבט על המפה שלך אני מציע לך עוד אפשרות שבגללה אתה מרגיש נוח ושהיא לא קשורה לאופק: כוכב מרס המקודם, שעובר ממזל עקרב על כל הקושי שבמזל ביסוד המים ועוד עקרב לבטא את האנרגיה הגברית של מרס, למזל קשת שבו נמצא גם האופק שלך וגם אנרגיית האש בכלל, שמביאה איתה באמת תחושות נעימות וקלות יותר לביטוי אישי בכל הרמות. מה דעתך?

um1111

New member
צירפתי לינק, שם האסטרולוג kelly lee phipps

http://www.youtube.com/watch?v=Je6huzBJnec

ההרצאה היא של 3 שעות, אאל"ט הוא מדבר על מערכת היחסים כשעתיים לתוך ההרצאה

לגבי מעברו של מרס, זה לא מדויק, מרס לידתי נמצא בקשת בהילוך אחורי ובמהלך השנתיים האחרונות הוא סטאטי כהכנה למהלך רגיל בקשת, יכול להיות שהאסרטיביות שלי השתנתה קצת לטובה בגלל שינוי של מרס מהילוך אחורי למצב סטאטי וזה בעקיפין אולי תורם להרגשה של ההקלה.

אני חושב שזו מערכת היחסים בין הירח השמש והאופק, לדוגמא בגלאים 13 -15 שהאופק המקודם עבר למזל גדי, אני והמשפחה נסעו לשליחות בחו"ל לשנתיים ואני חזרתי לארץ עם אימי ואחיי ואבי נשאר לעבוד בחו"ל. מאז החלה ההתמודדות של עם מצבים שדורשים אחריות רבה, וגם קשיים בתחום החברתי.

כיום שהאופק עובר לדלי (וזה גם תהליך של שנתיים) אני מרגיש את השינויים לטובה (השמש במזל אויר וגם האופק), כבר אין את צורך להציב מטרות ולפעול להשיג אותם, אלה לחיות את החיים באופן יותר אינדיבידואלי ורגוע
.

UM

הממ..

לא התרשמתי מהשמנמן החביב עם הפרעת הקשב שמוקף באוסף ברווזות מצחקקות.. ובהחלט לא התרשמתי מהתיאוריה שלו. הדברים בכלל שהיא מדבר עליהם זה אוסף של אסטרולוגיה של פעם עם רעיונות שלו אבל גם הם, אפעס, לא דיברו אלי על סמך נסיוני. צריך להבין שהאופק הוא נקודה דמיונית ופסיבית, לא ישות פלנטרית בפני עצמה עם אנרגיות משלה. האופק מייצג את ההתייחסות שלנו לעולם והשליט שלו הוא האישו. במקרה שלך יופיטר הוא האישו במפה ולא האופק שזז לכאן או לכאן. חפש את ההקשרים אליו.

לגבי מרס - מעברו של מרס מהילוך אחורי להילוך רגיל הוא משמעותי ביותר, ונראה לי שאתה קצת מזלזל בו כי אתה לא ממש מבין אותו. ראשית, אתה אומר שהוא במצב סטטי - אין דבר כזה בטבע, מצב סטטי. לא קיים. הוא פשוט נע לאט יותר מהרגיל עד שהוא מסיים את החזרה הרגילה שלו אבל זה בהחלט אקטיבי, אם כי במהירות נמוכה מהרגיל. שנית, עצם המעבר הזה הוא משמעותי ביותר כי הוא מדבר על שינוי גישה מבחינת יזמה כמו גם תפיסה גברית אישית של גבר שלא נגרר ומגיב יותר אחרי האירועים אלא מוכן גם לקחת שליטה וגם ליזום, וגם אם בתחילה זה נראה פסיבי מעט - זה משמעותי מאוד יחסית למה שהיית, ורק ילך ויתחזק.

מרס בהילוך אחורי הוא ביקורתי מעט על ה'אני'' -חלק מהביקורת הזו יורד ואתה מרגיש טוב יותר עם עצמך. כמובן כשגם הגישה הדליית באה לידי ביטוי בנינוחות מסויימת ואפילו ידידותיות, אבל האופק בסופן של דבר הוא פקטור פסיבי, כשם שהירח הוא פסיבי כיון שכמו בטבע אין לו אור משלו והוא מקבל את האנרגיה שלו מהשמש, גם האופק שלנו הוא סוג של מדיום, פריזמה שאנו יכולים להשתמש בו תוך כדי מודעות אליו, ו..יכולים גם לא. הוא לא פועל מעצמו.

Y. Welis

New member
כמה חשיבות יש אגב לאופק המקודם?

זה כאילו שהמזל העולה משתנה? מה חשיבות המזל שבו נמצא האופק המקודם, לעומת העולה המקורי?

אצלי זה אמור להיות מגיל 20-21 עד 50-51, בסרטן. אולי יש תקוה כי אריה הוא מזל שתמיד היה טוב עבורי. נחכה עוד 10 שנים...

um1111

New member
אני חושב שיש חשיבות לאופק המקודם

אמנם פחות כמו לפלנטות האישיות המקודמות כי הוא פסיבי

להבנתי שאדם נולד הוא מקבל מפה נאטלית שהיא טביעת האצבע שלו לאורך החיים, האופק במפה הנאטלית תמיד ייראה את התכונות החיצוניות שלו, אבל האופק המקודם ידגיש תכונות מסוימות שהוא צריך להראות ו/או לעבוד עליהם במהלך תקופה מסוימת.
כשהאופק המקודם משנה מזל, הכוכב של אותו מזל גם מקבל משמעות.

um

הממ..

האופק המקודם יראה את שינוי הגישה כלפי החיים וכלפי העולם, ומכאן גם בניית סדר עדיפויות שונה וגישה של של התייחסות לשני אלה. הכוכב השולט יראה את אופי השינוי כמובן. למשל אדם עם אופק קשת יתייחס לגמרי אחרת לחיים מגיל 30 כשהאופק המקודם יעבור לגדי, רציני ואחראי וביקורתי יותר, ולהיפך. יש הטוענים שזה יותר עובדתית, ויש הטוענים שזו יותר גישה פילוסופית.

Y. Welis

New member
וזה אגב מזכיר לי שבכל עשר שנים יש סוג של

שינוי מובחן - 83' (לטובה), 93' (לרעה) ו-03' (בינוני עד רע). מצפה שהשנה (13') יהיה גם. בינתיים לטובה.

זה די מקביל למעברי שליש במזל (10 מעלות = עשר שנים ועוד 1).

למעלה