אופציות
שלום לכולם. יש מישהו שיכול להסביר לי על אופציות? איך מרוויחים ובמה זה תלוי? שמעתי שהכסף יכול להעלם אבל יכול גם לתת תצועה גבוה. זה נכון??? איך? תודה מראש נתי.
יש לי שאלה אחתאופציות![]()
באמת צריך בהזדמנות לכתוב על זה מאמר, כי בזמן האחרון הרבה שואלים על כך. בינתיים אני ממליץ להציץ ב"שאלות הנפוצות" של הפורום (בראש הדף של הפורום או בקישור שצירפתי כאן), יש שם מאמר קצר בנושא שקצת יכול לעזור, אפשר גם להריץ חיפוש בפורום כי הנושא נדון כאן הרבה פעמים. http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=29&msgid=71615910
הקושיות בסדר הרבה יותר קשות...יש לי שאלה אחתמד' שאלות הסדר![]()
עמ"י עש"ו איך קונים חוזה אופציה ? איך קונים מנית CALL ? מה נשנתה מניית אופציה מכל המניות שבכל המניות אין אנו מסתכנים רק כמה אחוזים בלבדובאופציות שלנו ובאופציות שלנו אנחנו מפסדים את המכנסים
כפול שתים
זה תחת השפעת ד' כוסות של יין מליל הסדר![]()
נראה לי שהטעו אותךהקושיות בסדר הרבה יותר קשות...![]()
התהליך הטכני של קנית אופציה איננו שונה במאום מקנית מניה: בוחרים את האופציה הרצויה לנו במערכת המסחר הממוחשבת שלנו ורוכשים אותה, או לחילופין (למי שעובד טלפונית)- מתקשרים לבנק/ברוקר שלנו, ומעבירים הוראה טלפונית לקניה. בהנחה שיש לנו מספיק כסף בחשבון לקנית האופציות המבוקשות- הפעולה תתבצע. אבל ברור שמעבר לאספקט הטכני, התנהגות האופציה לאורך החודש וכן הסיכון הכרוך בעסקה שונים מהותית. כפי שכתבת בעצמך, במניה ההפסד בדרך כלל איננו גדול, וצריך לקרות משהו מאד נדיר כדי שנאבד את כל השקעתנו או אפילו חצי ממנה. באופציה לעומת זאת, הפסד של 100% מההשקעה הוא ענין של מה בכך, וסטטיסטית יתרחש במחצית מהמקרים... מאידך גיסא ה"סוכריה" היא שבאופציה הרווח (אם יש כזה) הרבה יותר גדול מאשר במניה, תודות ל"מינוף" שלה. קנית חוזה מתבצעת טכנית כמו שכתבתי למעלה, רק שבניגוד למניה (או לקניה של אופציה) היא דורשת הרשאה והעמדת בטחונות. זאת משום שבחוזה אנו עלולים להפסיד הרבה יותר מהסכום שהשקענו (בחוזה יש מרכיב של כתיבת אופציה). באופציה הסיכון גדול, אבל אי אפשר להפסיד יותר מהמחיר ששילמנו עבורה. בחוזה אין למעשה פרמיה, וסכום ההפסד יכול להיות מאד גדול. בישראל אין שוק של חוזים (יש אבל אין בו כמעט סחירות) ולכן מרכיבים אותם באמצעות קנית אופצית רכש (CALL) ומכירת אופצית מכר (PUT) עבור צפי לעליות, או ההיפך עבור צפי לירידות. לסיכום קצת טרמינולוגיה: "אופצית CALL " (ולא מנית CALL ), ו"חוזה עתידי" ולא חוזה אופציה. אגב, כשהייתי ילד הסבירו לי שאסור לרשום את האות דלת עם גרש אחריה, שכן יש כאן לכאורה רישום של שמו של הקדוש ברוך הוא, הטעו אותי?
אופציות וחוזיםנראה לי שהטעו אותך
עמ"י עש"ו רק חביבי לא ענתה על השאלה שלי! כל מה שאתה יודע אני גם רק למעשה איך רואים את ההבדל בין חוזים לבין מנית אופציה למשל במעו"ף C(0850 6 ת 25 (אפר זה מניה או זה חוזה ? ואיך קונים חוזה ?
אז אין לי מה לפחד ליקנותאופציות וחוזים
מניות ואופציות נמצאים במסכים שונים, גם במערכות המסחר וגם בטבלאות הסיכום שמתפרסמות בעיתונות היומית או באתרים דוגמת גלובס. כשכתוב סימול מהסוג שרשמת (לדוגמה ת25 C850 אפריל) זה מסמן אופציה. ת25 אומר שזוהי אופציה שנסחרת על מדד ת"א 25 (מדד המעו"ף), C זה קיצור של CALL כלומר אופציה מסוג "רכש", 850 זה מחיר המימוש, אפריל זה חודש הפקיעה, 06 זה שנת הפקיעה כלומר 2006 . לגבי חוזים, בחו"ל הם מופיעים במסך נפרד שנקרא Futures . בארץ בכלל אין חוזים (יש אבל אין בהם כמעט סחירות, תוכל למצוא את החוזה על המעו"ף במסך האופציות תחת הסימון F בחודש הפקיעה המתאים). ולכן חוזה מרכיבים בעצמנו באמצעות קנית אופציה ורכישת אחרת, כפי שהסברתי בהודעה הקודמת. בחלק ממערכות המסחר המתקדמות (למשל ב FMR ) נוספו שתי עמודות שמראות את מחיר החוזה בכל רגע, הכותרת שלהן היא "חוזים לקניה" ו"חוזים למכירה". אבל גם שם הכוונה למחיר המגולם אם נקנה אופציה אחת ונרכוש שניה במקביל, זה לא מכשיר מובנה שנסחר בבורסה, אלא קומבינציה. המערכת מאפשרת לך לקנות חוזה כזה בלחיצת עכבר, אבל מה שהיא עושה זה שתי פעולות במקביל- קנית אופציה אחת ומכירת השניה. בשאר המערכות אין סימון מיוחד לחוזים ועליך להרכיב אותם בעצמך.
זאת אומרת שהפסד של 100%אז אין לי מה לפחד ליקנות
עמ"י עש"ו אופציות כאלורק מחשש לפהסיד את הקרן
את כל מה שכתבת הבנתי לבד ב"ה אבל הבעיה היחידה שלא הבנתי כלכך וגם פחדתי שאני קונה אופציה וזה יהיה חוזה
אני בע"ה נראה לי בקרוב ילך לקורס ונלמד את הדברים בצורה יותר יסודית
עכשיו אני צובר מידע
שבת שלום ד"א תגיד תשואה של שתי וחצי אחוז לחודש על סכום של 10K זה בסדר? חלק מהתיק השקעות יש עוד סכום גדול פי כמה וכמה אבל הוא מנוהל ע"י ברוקר ומשיג תשואה 5 אחוז כמעט בחודש![]()
מה שיפה פה זה שהאופציותזאת אומרת שהפסד של 100%
מהקרן לא מטריד אותך?תשואה של שתיים וחצי אחוז לחודש זאת אחלה תשואה שבעולם. תשואה של 5 אחוז בחודש עוד יותר טוב. רק נשאלת השאלה מתי היא תתהפך למינוס 5% או 50% בחודש.![]()
אם אתה עובד ככהמה שיפה פה זה שהאופציות
אוכלות אותך לאט לאט. בהתחלה אתה קונה ב5 שקל אופציה אז לא אכפת לך להפסיד 5 שקל, אבל אתה מרויח ואז אתה אומר ואללה עכשיו אני קונה ב100 שקל 20 אופציות שעולות לי 5 שקל כל אחת... ה100 שקל כמובן הופך להיות 180 שקל כי יש 4 שקל עמלה על כל אופציה אבל מי סופר את העמלות נכון? ואז אתה מפסיד. הלכו 100 שקל... אבל אתה מרגיש חם, אז אתה קונה בפוזיציה הפוכה ב500 שקל. כוס אוחתו מקסימום ילכו 500 שקל... והם הולכים, אל תדאג... כשנגמר לך הכסף, אתה הולך לשוק האפור כדי לקחת הלוואה כי הרי מספיק שפעם אחת תצליח בהימור, ואתה מכסה את כל ההפסדים לא? נשמע דמיוני הא?
רק למקצוענים ..!!אם אתה עובד ככה
בלי תוכנית ולפי רגש, ברור לתפסיד. אפשר להרוויח לטווח הארוך ממסחר באופציות, אם מתייחסים למסחר כמקצוע ולא בצורה חובבנית. (אבל זה רק אני... מבחינתי כמה שיותר אנשים יסחרו כמו בדוגמא שנתת, ככה אני ארוויח יותר)
הסבר על אופציות ..רק למקצוענים ..!!
בשביל להתפרנס טוב מהאופציות צריך לדעת דבר ראשון להפסיד ..!!! והרבה כסף .... מי שלא יודע להפסיד ולקום מהקרשים כי מחר יום חדש ... חבל על הזמן שלו ..!! דרך-אגב ...הדבר הכי טוב שיכול לקרות לשחקן אופציות מתחיל זה .. להפסיד בפעולה הראשונה ..!!! בשביל האיפוס והפרופורציה ...![]()
הסבר על אופציות ..
ב..windows media player http://www.discountbank.net/cgi-bin/inetcgi/discount/front/show_item_print.jsp?itemOID=17694 על אופציות מעוף ...ובכלל על שוק המניות ..ניתוח טכני ...http://www.discountbank.net/cgi-bin/inetcgi/discount/front/show_item_print.jsp?itemOID=17694 שיהיה בהצלחה
יפה...הערה לכל המגיבים![]()
מבלי לפגוע או לסתור שום דבר ממה שנכתב כאן: כדאי לדעת (ואפילו אם זה רק להשכלה כללית...), שבניגוד לדימוי של אופציות כמכשיר מסוכן ועתיר סיכונים, לא רק שזהו המכשיר הכי פחות מסוכן, אלא שכל מטרתו המקורית וההסטורית היתה לגדר ולהקטין את הסיכון ולא ההיפך... רוב הסוחרים בעולם משתמשים בשוק האופציות למטרות ביטוח וגידור התיק שלהם למקרה של תזוזה חדה בניגוד למה שציפו. גופים ענקיים כמו מקדונלדס לדוגמה רוכשים כל חודש עשרות אלפי אופציות להגנה (לדוגמה על מחירי הבשר). השוק בישראל הוא היחיד בעולם שבו רוב הסוחרים משתמשים בו למטרות הימור על כיוון המדד, ורק המיעוט למטרות גידור, בכל שאר בורסות העולם הפרופורציות הן הפוכות. כך שעבור רוב הסוחרים בעולם, לא רק שאי-אפשר "להפסיד" באופציות, רובם מתפללים דווקא שמרכיב האופציות "יפסיד", כי אז זה אומר שהנכס העיקרי שלהם הרוויח בגדול (ורק הפרמיה לביטוח שבאופציות התאדתה). אגב גם כשמהמרים על כיוון ניתן להקטין ולגדר את ההפסד, הכל תלוי איך משתמשים ופועלים באופציות האלה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.