אופציות על חברות

מצב
הנושא נעול.

oded32123

New member
אופציות על חברות

אופציות על חברות
לפי הידוע לי, לא ניתן לרכוש אופציות על חברות בארץ. כלומר, אם אני רוצה לקנות אופציה על טבע לדוגמא, אני צריך לעשות את זה דרך ניו יורק. השאלה שלי קודם כל- האם זה נכון? האם אופציות של חברה בניו יורק דומה לרכישת אופתיה על ת"א 25 בארץ? לפי מה שהבנתי אני קונה אופציה לרכוש את המניות של החברה במחיר מסויים, ובהתאם לכך נקבע אחוז הרווח שלי ביום הפקיעה של האופציה. אני ישמח לקבל עוד פרטים על הפרוצדורה של רכישת אופציות בנאסד"ק. תודה, מראש

אופציות בארה"ב

אופציות על חברות
לפי הידוע לי, לא ניתן לרכוש אופציות על חברות בארץ. כלומר, אם אני רוצה לקנות אופציה על טבע לדוגמא, אני צריך לעשות את זה דרך ניו יורק. השאלה שלי קודם כל- האם זה נכון? האם אופציות של חברה בניו יורק דומה לרכישת אופתיה על ת"א 25 בארץ? לפי מה שהבנתי אני קונה אופציה לרכוש את המניות של החברה במחיר מסויים, ובהתאם לכך נקבע אחוז הרווח שלי ביום הפקיעה של האופציה. אני ישמח לקבל עוד פרטים על הפרוצדורה של רכישת אופציות בנאסד"ק. תודה, מראש
אופציות בארה"ב
אכן יש אופציות על מניות בארה"ב וגם במדינות רבות נוספות בחו"ל. האופציות דומות באופן מהותי לאופציות בארץ, ההבדלים הבולטים בין אופציות על מניות בארה"ב לבין אופציות מעו"ף בישראל: האופציות בארה"ב הן מסוג "אמריקאיות", כלומר הקונה יכול לממש בכל רגע עד לפקיעה. הסליקה היא מנייתית ולא כספית, כלומר יש לך את הזכות לקנות (או למכור) את המניה במחיר מסוים שהוא מחיר המימוש. ברור שאפשר להפוך זאת לרווח כספי על-ידי קניה/מכירה מיידית של המניות בשוק. תהליך חישוב הבטחונות שונה לגמרי מזה שנהוג באופציות מעו"ף. כל אופציה מגלמת 100 מניות. המסחר כמובן בדולרים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה