אופציות כיסוי

מצב
הנושא נעול.
אופציות כיסוי

אופציות כיסוי
יש עכשיו פרסומת של מבט פיננסים על אופציות כיסוי, האם זה השקעה סולידית? האם אני צריך לטפל בזה מידי פעם, או זה כמו תעודת סל - קונה פעם אחת ושוכח? כדאי ליכנס לזה אם אני לא מבין בכלל באופציות?

DUDI2004

New member
איפה ראית ?

אופציות כיסוי
יש עכשיו פרסומת של מבט פיננסים על אופציות כיסוי, האם זה השקעה סולידית? האם אני צריך לטפל בזה מידי פעם, או זה כמו תעודת סל - קונה פעם אחת ושוכח? כדאי ליכנס לזה אם אני לא מבין בכלל באופציות?
איפה ראית ?

../images/Emo38.gif הנה קישור

איפה ראית ?
הנה קישור
http://www.cfb.co.il/ExtMoment/0,,,.html

../images/Emo199.gif אופציות כיסוי

אופציות כיסוי
אופציות כיסוי
זו איננה השקעה סולידית כל ועיקר, מדובר באופציות מסוג מסוים וזהו מכשיר ממונף ומסוכן. בתרחישים רבים אתה יכול להפסיד 100% מהשקעתך! מומלץ להיכנס זה רק אחרי שמבינים על בוריה איך עובדת אופציה, או להתנסות קודם "על יבש". ראה גם מתוך "השאלות הנפוצות" של הפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=29&QID=17656

um21

New member
צריך לקרוא טוב את התשקיף

אופציות כיסוי
צריך לקרוא טוב את התשקיף
משום מה נראה לי שיש שם כמה טריקים שמבטיחים למנפיק תשואה עודפת

התשקיף זה לא הנקודה העיקרית

צריך לקרוא טוב את התשקיף
משום מה נראה לי שיש שם כמה טריקים שמבטיחים למנפיק תשואה עודפת
התשקיף זה לא הנקודה העיקרית
בהנחה שאנחנו מדברים על המסחר השוטף לאורך השנה (ולא על יום ההנפקה שזה אירוע חד-פעמי), התשקיף והטריקים של המנפיק הם לא הנקודה העיקרית בהחלטה שלנו. מה שחשוב לבדוק זה דבר אחד וחשוב, והוא שאנחנו מקבלים בכל רגע את "המחיר ההוגן" של הנייר (זה מושג טכני שניתן לחשב אותו ולא מושג ספרותי, המחיר הזה גם מפורסם באתרים של חלק מהחברות). כל עוד קיבלנו את המחיר הזה (או מחיר מאד קרוב לו), או לחילופין מחיר שמתאים לצרכינו- העסקה כדאית תחת הציפיות שלנו ולא משנה מה עושה המנפיק ואילו טריקים הוא מבצע. אבל כדי שתעודה/אופצית-כיסוי תעניק לנו "מחיר הוגן", אין לזה שום קשר לתשקיף. זה קשור רק למוכנותו של המנפיק לצוטט מחירים מתאימים בשכבות המסחר (אגב התשקיף לא מחייב אותו לעשות כן) וכמו כן לרמת הסחירות של התעודה, בתעודה בעלת רמת סחירות גבוהה המחירים "יתכנסו" למחיר הריאלי בכל מקרה. הנסיון בשנה האחרונה הראה שחלק מהתעודות/אופציות לא העניקו תמורה הולמת למשקיע בהתאם לשינוי בנכס הבסיס, פשוט בגלל שהמשקיעים לא קיבלו מחיר הוגן בקניה/מכירה (כשבחלק מהמקרים למנפיק יש חלק בענין), ולא בגלל בעיות שקשורות לתשקיף או לתנאיו. תופעה שמתגלה ביתר שאת כשהתעודה לא סחירה במיוחד. חשוב להדגיש שזה לא תמיד והיו גם מקרים הפוכים בהם הכל התנהל כשורה. חשוב גם לציין, ושמתי לב שהרבה לא יודעים את זה, שחלק לא קטן מהתעבורה בכלל לא שייך למנפיק. תעודות הסל ואופציות הכיסוי הן שוק של משקיעים שסוחרים בינם לבין עצמם, ובהרבה מקרים אני קונה תעודה מסוחר אחר בשוק הזה. יש גם בשווקים האלה גופים גדולים אחרים, שחקני ארביטראז' ואפילו שחקנים זרים. המנפיק מצידו נוהג לצוטט מחירים בשכבות המסחר השונות, וכשהתעודה לא סחירה יש לו תפקיד מרכזי בשמירה על המחיר ההוגן, אם הוא באמת מקפיד על כך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה