אופציות חליפיות?

kramerkaren

New member
אופציות חליפיות?

אני קוראת כאן הרבה, משתתפת פחות. בכורתי מחוננת, בכיתה ה'. אני יותר ויותר מרגישה שהמערכת הבית ספרית השכונתית, למרות שבית הספר נחשב לטוב, אינו מספיק טוב עבורה. יום השליפה הוא נפלא ונהדר, אבל הוא עונה על הצרכים שלה במשך 6 שעות בשבוע ואז היא נשלחת חזרה למסגרת בה לא יודעים איך להתמודד איתה, איך לראות את כולה ואיך להבין אותה. היא ילדה מאד נוחה וקלה, והיא נעלמת מתחת לרדאר. היא יושבת בכיתה וסובלת, צמאה לידע שהמורות אינן מסוגולות\רוצות לתת. היא לוקחת פרויקטים שהם מקבלים ומרחיבה אותם מיוזמתה ואז מורידים לה ציונים על זה שהפרויקט הוא לא לחלוטין לפי ההנחיות הרשומות. היא מנסה לענות על שאלות או להרחיב על נושא שדנים עליו ומנפנפים אותה. המחכנת שלה עוד איכשהו השתדלה, אבל היא יצאה לחופשת לידה והמורה המחליפה (שאיננה מורה בכלל) פשוט עסוקה בלכעוס ולהעניש על דברים שלא נעשים כמו ש"צריך" במקום להבין מאיפה מגיעה הילדה (ונראה בכלל שהיא כועסת עליה מסיבות לא ברורות. מתעקשת איתה על דברים שלא מתעקשים איתם על ילדים אחרים. היא אישה מקסימה, אבל כל כך עסוקה בלנסות ולעשות תפקיד שאין לה הכשרה עבורו שהיא לא מסוגלת להתגמש בשום צורה). חברתית לא טוב לה. לא רע לה, אבל לא טוב לה. היא ילדה מקסימה, נבונה, אמפטית, רגישה, חמה, אוהבת, סקרנית, אחראית. באמת, חלום של ילדה, וקשה לי עם הדרך שבה בית הספר "מבטל" אותה. אנחנו מתחילים לשקול אלטרנטיבות לחטיבה, אין לנו בסביבה כיתות מחוננים או מסגרות איכותיות (יש במרחק רבע שעה בי"ס דמוקרטי אבל הוא נחשב למאד ירוד ברמה, מפלט לילדים שלא מוצאים את עצמם מבחינה אקדמית, היא דווקא מחפשת, זקוקה לגירוי האקדמי). רציתי לשמוע על מסגרות אפשריות, דעות לכאן ולכאן, פתרונות חליפיים וההשלכות של הוצאת ילד מ"השכונה"... תודה!

mikilk

Active member
לזה בדיוק התכוונתי

כשכתבתי "התמודדות" עם העובדה שאנחנו הורים למחוננים. לצערי זה מוכר, לצערי - זה מאוד מאוד מאוד החמיר בחטיבה. אם את מוכנה - צייני אזור מגורים ואני מקווה שיהיו שיוכלו להמליץ על מסגרת ספציפית. אני יכולה להמליץ לך לפתח ולתת לה אמצעי העשרה מחוץ למסגרת הבית-ספרית, אפשר בהרשמה מקוונת לאוניברסיטת תל אביב (לדוגמא) או לחוגי העשרה ומסע שיספקו את סקרנותה נשמח לשמוע, כשימצא הפתרון, מה מצאתם והאם הילדה מרוצה יותר ב ה צ ל ח ה

viviane11

New member
א יכולה לעזור אבל

ככל שאני קוראת יותר ויותר הודעות כאלה מודה כל יום לכך שבתי לומדת בכיתת מחוננים. לפחות ביסודי יכולה להגיד שהתוכנית מצויינת. הרכב הכיתה מצויין, הם מתקדמים באנגלית ומתמטיקה נותנים להם שיעורי בית שדורשים העמקה וחיפוש וכתיבה "אקדמית". השנה למדה יום אחד העשרה באוניברסיטה במסגרת הבית ספר. אהיה קיצונית אבל מאמינה שהייתי שוקלת אפילו מעבר דירה לאיזור עם כיתת מחוננים. הרי הכיתה ממשיכה יחד עד י"ב כך שזה משמעותי מבחינת מספר השנים.

kramerkaren

New member
תודה, אנחנו גרים ביהוד

אחה"צ מאד מלאים - צופים, חוגים. התחלתי לשמוע יותר ויותר על הכפר הירוק, אבל זה הכל ברמת ה"שמעתי על" ולא ממישהו שמכיר את התכניות המוצעות. שאלה אחרת - אולי מישהו יודע - האם צריכים להיות חלק מהעירייה\רשות בשביל להתקבל לכיתת מחוננים באותה הרשות או שיש ועדות חריגים?

viviane11

New member
על התוכנית בכפר הירוק שמעתי

רק טובות. וכמה שידוע לי צריך להיות חלק מהרשות כדי להתקבל. לא שמעתי על ועדת חריגים.

bhs

New member
אנחנו הלכנו על כיתת מופת -

גם בחשיבה לאחור זה היה צעד נבון מאוד ומספק את הצורך ללמוד בקצב מהיר יותר וכל ילד קובע את המסלול שמתאים לו ביותר. הייתי מציעה לך לבדוק אם יש כזו כיתה באזור שלכם וללכת לערבי הכרות עם התוכנית כשיתפרסמו. לגבי מורה מחליפה - אם היא לא מורה אז ועד ההורים צריך לדרוש משהי שכן מורה. כאשר אנחנו שמענן שהמורה של הבת לא נותנת לה בכלל לענות על שאלות שכל הכיתה לא יודעת, פנינו ליועצת - היא הסבירה שהמורה מרגישה שאם תתן לה לענות היא סוגרת לה את הדיון בתחילת השיעור עם התשובה, היועצת הציעה לבדוק האם כדאי להדליג אותה כיתה, משם התגלגל הנושא עשינו אבחון ולבסוף כלם המליצו על הדלגה. הדלגנו מה' - חנוכה לו'. המהלך הוכתר בהצלחה רבה ומו' לכיתת מופת והיון בגיל 17 שנה שנייה לתואר בפיזיקה וסוציולוגיה בבר אילן. זה אחד המסלולים של כיתת מופת ולבת שלי זה התאים כמו כפפה.

kramerkaren

New member
אני לא יודעת על כיתות מופת באיזור שלנו

גם לא בחטיבות. לפחות לא משיחות עם הורים ומהאתרים של החטיבות. עצוב, לא?

bhs

New member
אז הייתי בודקת אוניברסיטה פתוחה,

תוכנית בר-אילן אחר הצהריים, איפה אתם גרים?

kramerkaren

New member
אחה"צ זו לא הבעיה,

יש את היום שליפה, יש המון חוגים ופעילויות אחה"צ. יש הורים שמוכנים לנסוע לכל מוזיאון נידח שהיא שומעת עליו, לעשות כל ניסוימדעי שהיא קוראת עליו. עדין משהו ביום יום, במסגרות בו היא מבלה 30 שעות שבועיות, שמפריע לי, ולאחרונה יותר ויותר מפריע לי.

נטלי22

New member
לכיתות המחוננים בפ"ת בד"כ מקבלים תלמידים

מפ"ת ומראש העין, ובד"כ לא נשאר מקום לתלמידים מחוץ לערים אלה. הבן שלי התקבל לכיתה אך לא לומד בה, למרות שאנו תושבי פ"ת, כי יש מחזורים שבהם אפילו לא נשאר מקום מספק לכל תלמידי פ"ת שהתקבלו. אנחנו בהמתנה שיתפנה מקום (אם מישהו מהכיתה יפרוש או יעבור דירה).

bhs

New member
היא יכולה לסיים בגרות במתמטיקה בי' -

ובשעות שיתפנו לה תוכל ללמוד באוניברסיטה בשעות בית הספר. זו חשיבה לרחוק כשאין כיתת מופת או מחוננים ורוצים ללמוד בקצב נורמלי למחוננים

המעבר לחטיבה

התיאור שלך של הבת שלך מאוד דןמה לאיך שהייתי מתארת את הבת שלי ביסודי. המעבר לחטיבה רגילה עשה שינויי מדהים, כי בחטיבה יש מצוינות במדעים , קצת הקבצות ואיך שהוא שם מקבלים את השוני ביתר פתיחות. גם חברתית יש יותר ילדים דומים.... מכיתה ח מתחילה גם תוכנית בר אילן כל שיש יותר מקום להתפתח

kramerkaren

New member
תיארתי לעצמי, אבל לא מצאתי שום דבר

על תכניות מצויינות באתרים של החטיבות כאן (והנחתי שזה משהו שדווקא הם יתגאו בו וישווקו). תודה על העידוד

תכנית בר אילן

אולי כדאי לברר על תוכנית בר אילן, אני חושבת שהתוכנית לא קשורה ישירות לבית ספר, כך שגם אם אין בבית ספר, אם הילדה מתקבלת היא יכולה ללכת.

kramerkaren

New member
הבנתי שזה רק מכיתה ו' - נכון?

המבחנים עוד לא היו, היא רשומה להיבחן. תודה!

נטלי22

New member
מצרפת לך קישור לתכנית של בר אילן

יש שלוחות של התכנית בכל מיני ערים בארץ, וזו יכולה להיות אופציה מעניינת (בשלב מאוחר יותר זה מפנה חלק משעות הלימוד בביה"ס ומאפשר התחלת למידה לקראת תואר ראשון כבר בתיכון, אם יש עניין בכך). http://www.yuni.co.il/

שאלה לגבי התכנית של בר אילן

סליחה שאני מתערבת, אני מקוה שזה בסדר :) הצצתי בלינק שצירפת ורציתי לשאול האם בדרך כלל ההרשמה נעשית באופן פרטני ע"י ההורים או שיש המלצה של בית הספר?

למעלה