אופציות זה לפחדנים

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

WaveGal

New member
ין ויאנג

ין מוחלט יהיה "לשמור את כל האפשרויות פתוחות" (מה שאני מקווה שאף אחד לא עושה)
יאנג מוחלט יהיה למקד את הבחירה באפשרות אחת ולהשקיע בה ורק בה (ולהסתכן בכישלון). לפעמים רחוקות זו הדרך היחידה ובמקרה כזה, הבחירה לא קשה. אפילו קלה. (בהקשר של א"ל כמו קיודו, זו הדרך היחידה אחרת זה ביזבוז זמן)
לרוב, כמו שכתבת בעצמך, אנשים אינם כה קיצוניים לכאן ו לשם: "מה הבעיה הגדולה בויתור על שלל אפשרויות ומיקוד רק במספר מצומצם?". מספר מצומצם ולא רק אפשרות אחת.

Yin

New member
כן, יין ויאנג

במספר מצומצם של אפשרויות אני חושב בכיוון של 2-3, לא יותר.
הייתי כבר בכמה וכמה שיחות בהן לא הסכים אדם לוותר על מספר רב של אופציות ולהתמקד.

ומה לגבי לימוד שלל אמנויות לחימה, במקום להתמקד באחת?

WaveGal

New member
אז החלטיות גם היא לפחדנים (רק מסוג אחר)

הרי גם באי החלטה ובאי עשייה מוותרים על אפשרויות, רק שזה פחות בוטה. המתלבט עד שמאוחר מדי (סופר-ין) מוותר בברירת המחדל על הקדשה מלאה לאחת האפשרויות. אבל גם החלטיות יתר (סופר-יאנג) היא בחירה פחדנית לפעמים כי אין יותר צורך לערער על הבחירה הראשונית.
אם אתה מתעקש על דוגמאות מא"ל אז הקדשה לא"ל אחת בדתיות עד כדי המנעות מנסיון באחרות או מבחינת מידע על אחרות או בחינת האפשרות שא"ל אחרת יכולה לתת משהו שזו לא (ואפילו לזלזל ב"ל אחרות בפומבי לפעמים), היא לא דרך טובה לדעתי. רק "להרביץ" בלי לחשוב זה כמו רק לחשוב בלי "להרביץ" רק ההפך. נה?

Yin

New member
לא מדוייק

אי החלטה משמעה לתת לאחר להחליט בשבילי.
השאלה היא מה המניע - אם המניע הוא פחד, אני מחליט מפחד, או לא מחליט מפחד, אז אתה צודק. אגב, יין בשיאו הופך ליאנג ויאנג בשיאו הופך ליין.

אני לא בהכרח מתעקש על דוגמאות מעולם אמנויות הלחימה, זה רק דרך לגרום לעוד אנשים, אולי, לשתף מחשבות.
גם כאן, תלוי מה המניע שגורם לבחור באמנות אחת וגם לבחור באופן דתי. שתי בחירות שאינן חייבות להיות קשורות. לבין אדם שלומד 5-6 שיטות שונות, ויש לא מעט כאלו.

למעלה