אופציה לשנה נוספת

taltal59

New member
אופציה לשנה נוספת

אני מסיים שנת שכירות בה רשום לי בחוזה כי יש לי אופציה לשנה נוספת וכי המחיר לא יכול לעלות על 5% בעל הדירה מעוניין לעשות חוזה חדש , ז"א לא להמשיך את החוזה הקיים אלא לחתום על מסמך חדש בו ישנם סעיפים שלא הופיעו במקור (סעיפים על ביטחונות , אחראיות במקרה נזק וכד,) האם זה שרשום "אופציה" לא מחייב אותו להמשיך את כל תנאי החוזה (לא רק מחיר)? האם הוא יכול לשנות תנאי השכרה? תודה טל

אופציה

משמעה המשך ההסכם לבד מגובה שכר הדירה (אם נרשם בעניין זה משהו, כמו במקרה שלך). עליך להקפיד להודיע על רצונך במימוש האופציה במועד ובאופן שנקבעו בהסכם. מתן אופציה לשוכר משמעה שאין "מקצה שיפורים" וכל התנאים ממשיכים (גם אין צורך בחתימה על מסמך כלשהן, די בהודעה כאמור).

hexagonz

New member
מה מונע מבעל הבית לבטל את החוזה?

אם בעל הבית מתעקש, מה מונע ממנו לבטל את החוזה? כלומר, להודיע לשוכר שעל אף האופציה הוא אינו מעוניין להמשיך את קיום החוזה, ו- "אם אתה מעוניין, אפשר לחתום חוזה חדש". הרי בחוזים כאלה יש לצד המשכיר אפשרות לבטל את החוזה זמן מסויים מראש (חודשיים, נניח). אני מניח שבמצב כזה אולי אפשר להגיש תביעה, אבל מי באמת יטרח להכנס לסכסוך עם בעל הבית שלו? טוב לא יוצא מדברים כאלה. מנסיוני הקודם עם חוזה שכירות כזה - כל נושא ה- "אופציה" הוא די פיקציה. הוא מחייב את הצדדים רק אם שניהם רוצים בו...

כמובן

שאם יש סעיף המאפשר לצדדים לסיים ההסכם בטרם תום התקופה אז סעיף האופציה הופך לתיאורטי. סעיף כזה לא נמצא בכל ההסכמים ומי שהעניין חשוב לו יעמוד על כך שסעיף מעין זה לא ירשם.

taltal59

New member
הפסקת חוזה

אין לנו בחוזה שום סעיף על הפסקת חוזה , לא מוקצה זמן ולא מתוארת הדרך של סיום החוזה פרט לסיום התקופה האם הוא יכול להפסיק חוזה חד צדדית ? האם יש חוק מסויים שהוא יכול לתת לי זמן מסוים להתפנות אם לא רשום דבר ? תודה טל

לא.

התשובה הקודמת שלי ניתנה במענה להערה של משתתף אחר. אם לא נאמר דבר, אז ההסכם יסתיים בתום התקופה הקבוע בו ולמשכיר אין זכות לפנות אותך לפני כן.

למעלה