אופציה בחוזה שכירות

הדג

New member
אופציה בחוזה שכירות

שלום, חתמתי על חוזה לשכירת דירה ובו יש אופציה לשנה נוספת. 1) בעל הדירה החליט עכשיו שהוא רוצה סכום גבוה בצורה לא ריאלית,האם זה לא נוגד את הסעיף הדן באופציה? (שהרי היא עכשיו פקטיבית) 2) לאחר שראה שהמחיר לא מקובל עלי, אמר שהוא מתכוון למכור את הדירה ואז לטענתו הסעיף מתבטל ע"פ חוק. האם זה נכון? ואם לא איכן ניתן לראות את זה? תודה.

u 1000

New member
הכל תלוי בנוסח החוזה

1. בד"כ האופציה היא של השוכר בלבד. אם זהו המצב גם בחוזה עליו חתמת, אם תממש את האופציה בדרך שנקבעה בחוזה ובמועד שנקבע בחוזה אזי המשכיר לא יוכל להתנגד. 2. על פי חוק בטוח שלא. יחד עם זאת ייתכן ובחוזה ישנה התייחסות מיוחדת לעניין מכירת הדירה. בשני המקרים יש לקרוא את החוזה.

הדג

New member
החוזה לא מפרט

1. לא נכתב דבר על העלות, אלא רק שקיימת לשוכר אופציה. (אבל אם הוא מעלה את המחיר לסכום לא ריאלי עבורי ומוריד אותו אח"כ מיכוון שאף אחד לא שכר את הדירה, אז למעשה לא קיבלתי את האופציה) 2. אין בחוזה שום התיחסות לעניין מכירת הדירה, אך הוא ממשיך לטעון שע"פ חוק סעיף זה מתבטל במקרה של מכירה. מה אני יכול לעשות במקרה זה? תודה.

u 1000

New member
מהו הנוסח המדוייק של סעיף האופציה

ואני לא מכיר חוק שקובע שבמקרה של מכירה חוזה שכירות מתבטל אבל אני תמיד מוכן ללמוד. דרוש מהמשכיר את נוסח החוק (או לכל הפחות את שם החוק).

ם אין התייחסות

בהסכם לגובה שכר הדירה עם מימוש האופציה המשמעות היא שהמשכיר לא יכול לשנות את גובהו. על פי חוק, מכירת הדירה לא מביאה לסיום הסכם השכירות לפני תום המועד שנקבע לכך בהסכם.

למעלה