אופפפפפפ עזרה

galgal124

New member
אופפפפפפ עזרה

יש לי ילדה בת 4 ו4 חודשים על הספקטרום היא בתפקוד גבוה
נמצאת שנה שניה בגן תקשורת שנה אחת הייתה בגן אחד והשנה בגן אחר (כלומר תקשורתי).
מתלבטת ולא יודעת האם לשלב אותה.
אשמח לקבל המלצותיכם מנסיון אני הולכת לאיבוד כבר.
דואגת שבמידה ואשלב אותה אעשה טעות ואולי זה לא יעשה לה טוב , ומצד שני אם אשאיר אותה בגן תקשרותי עוד שנה מה ההשלכות..

תודה

TikvaBonneh

New member
אל תדאגי

שתי האפשרויות טובות ומתאימות לילדה בת חמש בתפקוד גבוה. זו לא טעות לשלב בגן רגיל ולא טעות לשלוח לגן תקשורת. כל משפחה ומה שמתאים לה.

BlackbirdFly

New member
זה מאוד אישי

אצלי הבכור משולב מגיל ארבע, אחרי שסיים אלוטף.
בגדול השילוב מוגדר כהצלחה
הוא משולב היום כבר שנה שישית ואין לי ספק שזה מה שהוא צריך.
להגיד לך שתמיד הכל קל וטוב ונעים?
ממש לא.
היתה שנה אחת בגן קשה מאוד. בכלל, בגן הרבה יותר קשה מבית הספר אבל דווקא מתוך הקושי הזה אני חושבת שלומדים וצומחים.
גם הילדים וגם ההורים ולא פחות חשוב, הילדים שבמסגרת המשלבת.
הבן שלי נמצא פחות או יותר עם אותם ילדים מהגן.
חלקם יודעים שהוא אוטיסט וכולם יודעים שיש לו סייעת ושהוא שונה ואוהבים אותו ועוזרים לו.

חשוב לי לציין שעל מנת להעלות את הסיכויים לשילוב מוצלח בעיני זה חיוני לעבוד עם משלבת מטעמכם ולדאוג שתקבל הדרכה מטעמכם. לכל הדברים הללו יש עלות נכבדה. בנוסף רוב הילדים מקבלים טיפולים אחר הצהרים.
חשוב גם לאתר גן משלב מתאים עם גננת שמעוניינת לשלב. לא סתם לרשום לגן שקרוב לבית.לגננת תפקיד חשוב מאוד בשילוב.

בסופו של דבר מה שתחליטי; זאת לא טעות. תמיד אפשר לשלב ותמיד אפשר לחזור למסגרת תקשורתית.
בהצלחה!

dina199

New member
מאיזה השלכות של גן תקשורת את מפחדת ?

סה"כ זה גן קטן עם הרבה אנשי צוות והרבה טיפולים , שאמור ללמד את הילד איך להתמודד עם קשיי תקשורת שיש לו.
והילדה רק בת 4. ז"א היא אמורה להיות במערכת החינוך עוד 14 שנה לפחות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין תשובה גורפת איך היא מרגישה בגן הנוכחי?
איך את מעריכה את הגן- האם היא נתרמת מנו?
האם הצוות יודע לתת לה מה שהיא צריכה כדי לצמוח?
ומול זה
הגן המיועד לשילוב (מאד תלוי מי הנפשות הפועלות):
האם הצוות שם מעוניין להרתם לאתגר?
האם הגננת קשובה? מוכנה ללמוד?
האם יש בו יתרונות נוספים (חברים מהשכונה או כל דבר אחר) ?

בעקרון, לעניות דעתי, לא כדאי להחליף סוס מנצח באמצע העליה,
כלומר אם היא ואת מרוצות מהגן הנוכחי, לא כדאי לעשות שינויים וזעזועים בשנה האחרונה של הגן, לפני כתה א'.
אפשר להתחיל שילוב, אם תחליטו שזה נכון לה, בכתה א'.
מצד שני, אם אתן לא מרוצות מהגן, או יש סיבה להניח שהגן המשלב יהיה הרבה יותר טוב עבורה, לא צריך לפחד משינויים.

שחר טל1

New member
galgal124 ערב טוב לך

אני מאמינה ותומכת גדולה בשילוב

ניסיוני רב השנים בשילוב ילדים וליווי משפחות בתהליך הזה ,מוכיח שזה חיובי לילד ולמשפחה
אין ספק ששילוב דורש מאיתנו (מתאם/מנחה שילוב, המשפחה, הצוות במסגרת חינוך וכמובן הילד) להיות גמישים יצירתיים וסבלניים ,כי המציאות מאתגרת.
מבחן התוצאה במקרים בהם אני מעורבת הוא לשמחתי שילדים רבים מאותגרים מזויות שונות , משפחות רבות תומכות (אירגון הסביבה בבית, התייעלות ואירגון תכנון סדר היום של הילד,התייחסות לתזונה נבונה,לפעילות פיזית/ספורטיבית שכל כך משמעותית ומקדמת את הילדים שלנו ...ועוד.....
וכתבתי על כך רבות,

ושוב אציין שאנשי מקצוע טובים פוגשים על הדרך ומגלים את "ארץ ישראל היפה"
אותי באופן אישי זה ממש מחמם את הלב,

במשך השנים (17 שנים) מצאתי עצמי מעורבת בצוותים שונים ועם אנשי מקצוע ומשפחות שונות ,ועדיין מגלה שוב ושוב שאנשי חינוך חדשים מוכנים להתאמץ עבור ילד/ה "משלנו" ולהם אפילו לא היה מושג מה זה שילוב ילד מ "שלנו"
בהזדמנות זו תודה לכל מי שקורא ,תודה על היותכם חלק חשוב ומשמעותי בשילוב ובהצלחה של הילדים שלנו.

בסביבות תקופה זו בשנה אני כותבת על היציאה מ "עבדות לחרות" השילוב הוא דרך לתת לילדים שלנו "ארגז כלים" להתמודדות בתחומים שונים,
עצמאות וכו....העשייה בבית חשובה להצלחה במסגרת החינוך, אני מעודדת את סבא וסבתא והאחים לעזור גם.

משפחות שמוכנות להעיז....ולשלב נותנות לילד/ה ולעצמן את הסיכוי לצאת מעבדות התלות של הילדים בהורים לחרות עצמאות והתפתחות אישית של הילדים בכל תחומי החיים.
בשילוב נכון הדרגתי ילדים הפתיעו את הסביבה ,לאט בקצב שלהם הם נפתחו כמו ניצן לפרח, העזו יותר בתחומים שונים.
למדו מהסביבה היה להם מודל התנהגות ילדים רגילים והם חיקו אותם, ולילדים הרגילים כישוריי חברות והם סייעו להם,
נפלא להיות חלק מתהליך צמיחה מרגש.

אני מאחלת לכם שתצליחו

טליה

מרב געש

New member
מאוד תלוי איפה משלבים....

הצלחת השילוב תלוייה בעיקר באיכות השילוב. יש מקומות בארץ שמשלבים למופת ויש כאלו שלא ..... הפרמטרים החשובים הם הגננת, המתיא, מידת שיתוף הפעולה עם ההורים. אם את יכולה לדבר עם הורים משלבים באזור שלך - תוכלי לקבל הערכות שלהם על איכות השילוב.

שחר טל1

New member
מסכימה הצלחת השילוב תלויה באיכות השילוב

איכות השילוב תלויה :

1.במתאם השילוב /מנחה שיש לו ידע וניסיון רב לסייע להורים למצוא מסגרת מתאימה /או לחילופין לאתגר לגייס להדריך את הצוות במסגרת הקיימת כדי להשיג את המטרות שמציבים בשילוב הילד (המטרות משתנות )

2.במתאם / מנחה שילוב שמסוגל להדריך את ההורים בבית לתוכנית אישית לילד שתשלב כישורי חיים , בנוסף לעבודה על תכנים לימודיים קוגנטיבים, חברתיים, מוטוריים, תקשורתיים שפתיים וכו....

3.במתאם מנחה שילוב שמסוגל לעבוד עם צוות רב מקצועי .

4בסבלנות ואמונה של ההורים.

יש הורים שעשו שינויים משמעותיים בחיים כדי להגיע להשגים טובים:

1. כמו מעבר דירה,

2.כמו מעבר לאכילה נבונה התורמת למוח לתפקוד הקוגנטיבי לרגש ולגוף הפיזי

3. יש משפחות שהחליטו באומץ להחליף הרגלים פחות טובים בהרגלים טובים מקדמים תורמים,

באוירה אופטימית זו
אני מאחלת לכולנו סוף שבוע נפלא ורגוע
טליה

למעלה