אופסט לגלגל האחורי

MexMex

New member
אופסט לגלגל האחורי

די, נמאס לי שהשרשרת אוכלת את הצד של הצמיג. מה שגרם ל"כמעט" נוראי אתמול, על הקשקש של הצמיג (שאכול משהו) ב90 קמ"ש
... האופנוע עם רגלית באספלט, פתיחת פול גז בלהט הקרב וכוונה לעקיפה ואווווווווווווווו....יציאה למחול ידוע של גלגל אחורי מוצלב לחלוטין, מגף נאכל באספלט...איכשהו הסתיים בשלום עם הגומי למטה. האשמה לדעתי נעוצה בפינת הצמיג שפשוט אכולה על ידי השרשת. בצד השני יש עוד 5 מ"מ בין הצמיג לזרוע. אז איך עושים אופסט לגלגל? איך עושים את זה מבלי להוציא את הגלגל מיושרו?
M.

45degrees

New member
כמה שיטות:

1. הדרך הקלאסית: בונה את הגלגל כאשר הוא מכוון למיקום המתאים. צריך להקפיד על איפוס מושלם של הגלגל. אם אתה לא מומחה בזה, תמדוד את התוצאה הרצויה ולך למומחה. אתה צריך להיות מסוגל להגיד למומחה (או לעצמך) מאיזה מידה להתחיל (כיצד למדוד כאשר הגלגל "באוויר" את המידה הנכונה) לאיזה מידה להגיע. אם אתה לא מסוגל לענות על שאלות אלה - קח את כל האופנוע למומחה - שהוא ישבור את הראש. 2. 111SM יכול אם יש לך סבלנות וזמן להביא את הגלגל. 3. אני יכול אם יש לך סבלנות וזמן להביא את הגלגל. כבר עשיתי את העבודה על כמה וכמה גלגלים, כולל לדחוף חישוק ברוחב 5.5 עם צמיג 170 כך שהשרשרת אפילו לא מדגדגת אותו (עם רזרבה קטנה
) 4. אני כמעט בטוח שגם דנטל יכול. לא דיברתי איתו על הנושא אף פעם - אז אתה צריך לוודא. 5. בוני גלגלים נפוצים/רגילים לא יודעים לעשות מה שאתה רוצה. הם מאפסים את הגלגל נגד שמיניות ואובאליות אך אינם מבינים בכלל על מה אתה מדבר כשאתה מזכיר אופסט. המונח הזה לא קיים עם הטולרנסים של סופרמוטו בגלגלים הרגילים שהם בונים (אופניים ואופנועי שטח). אברהם שפיצים ועוד אחד בחיפה הצליחו לפשל באופסט בגלגלים שהבאתי להם כמה פעמים. כולל מצבים עלובים בהם אפילו צמיג 150 היה נאכל בטירוף על ידי השרשרת. בסופו של יום זו הסיבה בגללה החלטתי ללמוד לבנות גלגלים. הערות: 1. אם אתה לא יודע לבנות גלגלים ולאפס אותם נגד שמיניות ואובאליות עדיף שלא תנסה לבד. במצבי קיצון אפשר לגרום להרס של החישוק. 2. מדידה נכונה אינה טריוויאלית כפי שזה נשמע. תנחש איך גיליתי? בדרך הכואבת כמובן - שלחתי את אחד הגלגלים לבניה אצל מומחה, וכשהגלגל הגיע לא היה ניתן להרכיב אותו. באיזה מקום בדרך (באופן נדיר ולא מובן) פספסתי את התוצאה הרצויה והמומחה שבנה את הגלגל נתן לי בדיוק מה שביקשתי - גלגל שלא ניתן להרכיב על האופנוע. כמובן שהכי כואב לגלות את זה יומיים לפני מירוץ

MexMex

New member
מה יהייה?

5 סעים + 2 הערות, ולא קלעת לשום נקודה? 1. הגלגל בנוי וקיים (אורגינלי של ק.ט.מ) - זה לא היה ברור מהסיפור שלי? 2. אני יודע שיש לך נסיון, בגלל זה שאלתי פה... 3. בקיצור ולעניין - מה הפרוצדורה לקחת גלגל קיים ולתת לו אופסט של כמה מ"מ? כמה משחררים כמה מותחים, בכמה נגלות ואיך גורמים שכל זה גם ישאיר את הגלגל ישר?

45degrees

New member
יש בהמשך עוד התייחסות

זה שהגלגל קיים או לא קיים לא משנה. כל מה שנכתב למעלה עדיין תקף. כפי שכתבתי למטה, הפרוצדורה האלמנטרית היא שחרור השפיצים שאמורים להתארך, והידוק השפיצים שאמורים להתקצר. זה החלק האלמנטרי וברור של העבודה. החלק היותר מסובך הוא המדידות והאיפוס (מניעת שמיניות ואובאליות). בשביל זה צריך לבנות מתקן מתאים, ואתה צריך שיהיו לך כלים מתאימים. אם אתה בקטע של ייצור כלים - אני יכול לעזור גם. אם לא - אתה צריך עזרה של בעל מקצוע שיש לו הכלים המתאימים.

לא זוכר איפוא ראיתי אבל נדמה לי ע"י

הסטה של הג'נט ביחס לנבה לכיוון הנגדי של הגג"ש ע"י משחק עם השפיצים. כלומר" הרכבת שפיצים קצרים יותר בצד הברקס בנבה וארוכים יותר בצד של הגג"ש יתכן ורק מתיחה ושחרור השפיצים הקיימים לכיוון הנדרש יגרמו לאותו היסט שאתה מחפש. שים לב שלאחר השינוי הצמיג הקידמי והאחורי לא inline. השאלה כמה זה משמעותי להתנהגות האופנוע בעיקר בפניות. בישורת נראה לי שזה זניח (דעתי בלבד, כן?)

MexMex

New member
../images/Emo72.gif

אני רק מחכה ש45 יסביר את הפרוצדורה....

תראה פה בקישור

הפרוצדורה לפי Visordown בעצם די דומה להידוק הרגיל של סילקים משוחררים רק הפוך. שחרר אחד רבע סיבוב ומתח את זה שלידו רבע סיבוב אם ההסבר אינו מספק- הצק להם

Dr XR

New member
כן, פשוט, רק תיקון קל:

קודם כל שחרר 1/4 סיבוב את כל הניפלים של צד אחד (כל ניפל שני). אלו השפיצים שלכיוונם יזוז החישוק. במקרה שלך - השפיצים של צד ימים, אלו שבצד של הדיסק. לאחר מכן הדק את שאר הניפלים ב-1/4 סיבוב. אלו שבצד של גלגל השיניים. אחרי שסיימת עם התהליך, בדוק אם ההיסט מספיק, וחזור על התהליך במידת הצורך. אתה רושם לי
, כן?

45degrees

New member
../images/Emo45.gif הפוך.

מה שהוסבר הוא אלמנטרי כן? לשחרר ולהדק מחדש. אתה צריך לשים לב שאתה עושה את זה תוך שמירה על איפוס הגלגל אחרת הכל לא שווה כלום. אם אין לך מתקן מתאים לאיפוס הגלגל - אתה צריך שיהיה לך קודם מתקן כזה. צריך לבנות מתקן שהגלגל יכול להסתובב עליו בחופשיות. צריך שהגלגל יהיה מולבש על ציר חליפי, שגם הוא יוכל להסתובב על המתקן בחופשיות. ואז צריך אמצעי לקבע את הגלגל על הציר החליפי מבחינת תנועה רוחבית, ואז צריך אמצעים למדוד את ההיסט שאתה רוצה לתת לגלגל. ואת כל זה צריך לעשות תוך כדי יכולת רציפה לאפס את הגלגל מבחינת אובאליות ושמיניות. לעשות את כל זה על האופנוע לא מומלץ, עקב קשיי מדידה שונים ומשונים בשלבי העבודה. הכי טוב לעשות את זה עם מתקן קומפקטי יחסית. ככה אתה שם על השולחן בסלון (על פלטת עץ למשל), שם שני סרטים ב DVD, ואחרי כמה
העבודה צריכה להסתיים. כאמור, לשחרר את השפיצים של הצד שאמור להתארך, ולהדק את השפיצים של הצד השני זה אלמנטרי.

lucca227

New member
יש פיתרון

תפסיק להתבכיין ותלמד לעקוף עם הזנב בצד. אם כבר, עקיפה מהסוג המומלץ, רצוי שתהייה מהפנימי- כך תוכל גם להוריד זוגייה עם הזנב לנעקף האומלל. ככה, בפעם הבאה שישמע את נביחות האקרו האמתניות- הוא כבר לא יזדקק לדגלים כחולים. אה, היד סמרטוט, אז אני לא יכול להדגים

למעלה