אופנת הדחות פסולה

sagia1

New member
מסכים עם ריאליסט

צריך להעלות את אחוז החסימה וליצור מודל אמריקאי ...כמה שפחות מפלגות יותר מרכז פחות קיצוניות

אנדרי ז

New member
לא זה הפטנט למודל אמריקאי

קודם תעבור לבחירות איזוריות ולמשטר נשיאותי.

ריאליסט

New member
אני לא קורא,

אני רק אומר שלווונטל לא רלוונטי כמנהיג של תנועה בעלת עבר מפואר כשינוי (בימי רובינשטיין),שלפיד ופורז הורידו אותה לשפל המדרגה. ואני אומר שאם אדם כה לא מוכר כמו מר לוונטל יעמוד בראש שינוי בבחירות הבאות,היא לא תעבור את אחוז החסימה שוב.

eitangn

New member
לא

כמו שאני סבור שההדחה מ-12 לינואר הייתה לא חכמה, מזיקה ומיותרת.

אנדרי ז

New member
זכותך לחשוב כך

וזכותך גם לקרוא לה "הדחה" למרות שזה לא מה שקרה שם. ויחד עם זאת, זאת הייתה הכרעה דמוקרטית של מועצת שינוי, וזריקת תקוותיהם של החילונים לפח במצוות הרבנים טומי ואברהם בעקבות הצבעה זו הייתה פשע בל יסולח. ודרך אגב, לא אתה כתבת פה לא מזמן שרצוי כבר להניח לנושא הזה?

לערב רב שלום

רון לוונטל צריך להשאר, ההפסד לא נגרם באשמתו. האשמים היו הדיקטטורים שעזבו לאחר ההפסד. למרות שהם לא נחשבים חלק משינוי לצערי החליט לא לבחור בנו. הם הקימו מפלגה נוספת וזה הפריע לנו בבחירות. נקווה לטוב בבחירות הבאות וכולי תקווה שנזכה לראות את רון לוונטל היו"ר

vinney

Well-known member
אני לא חושב שמישהו הודח...

פעם אחרונה שממשלה נפלה באי אימון, זה היה בתקופת שמיר, מאז כולם, גם ראשי ממשלה, גם ראשי מפלגות - מתפטרים, אף אחד לא באמת מודח, אפילו לא חמיצנה. פרט לשני שרים ששרון פיטר לפני ההצבעה על ההתנתקות, אבל אני לא חושב שהתכוונת לזה
גם ה"הדחה" של פורז, כמו שכבר כתבו - לא הייתה הדחה, הוא הפסיד בבחירות, אבל לא הייתה החלטה של מישהו "להדיח את פורז", ההחלטה הייתה "רון לוינטל יהיה מס' 2", פורז הסיק את המסקנה לבד.

זאת משום שראשי הממשלה מתפטרים

מייד כאשר הם מבינים שהם הולכים ליפול בהצעת אי אמון והם לא רוצים לתת לאופוזיציה את התענוג הזה. ובקשר להתנהלות הפנימית של המפלגות, כאשר מפלגה לא מצליחה בבחירות, אז זה טבעי שיקיימו הצבעה לבחירת ראש המפלגה החדש והיו"ר הקודם רשאי כמובן להבחר שוב.

למעלה