אופני merida

gv789789

New member
אופני merida

שלום לכם,
מחפש חוות דעת לגבי אופני merida big 7 - 15 . אני רוכב ללא ניסיון בכלל שלא רכב מאז ילדותו ( גילי הוא קרוב ל-40). המטרה שלי היא רכיבות בעיקר בפארקים וברחובות עם הילדים ואולי גם מעבר לזה במידה וימצא חן בעיניי. האם הדגם מומלץ? האם יש דגמים במחיר הנמוך ממנו המומלצים?
תודה

steiff

New member
מתאימים למשימה

מבחינת המפרט האופניים האלה כמעט בתחתית של החבית, ומרידה הוא מותג שממוקם בצד הנמוך של סקאלת המחירים (לא של האיכות), כך שאם תמצא משהו יותר זול זה עלול להיות ממש דרעק.
אבל כשאני אומר ״התחתית של החבית״ זה לא אומר שהאופניים לא מתאימים למשימות: לרכיבה בעיר, בפארקים, ואפילו בשטח של ממש הם בסדר גמור. החולשה העיקרית של האופניים האלה היא המזלג: מזלג קפיץ פלדה פשוט: כבד, התנגדות לינארית, ללא נעילה או כיוון ריבאונד. אבל ברמת המחיר הזו קשה למצוא מזלג קפיץ אוויר ננעל... שאר הרכיבים ברמה סבירה וחשיבותם לרכיבה פחות משמעותית.

האפשרות העיקרית למצוא משהו יותר זול זה לחפש אופני 26 במקום 27.5. גודל הגלגל הזה קצת פחות פופולארי היום (נחשב ל״מיושן״ למרות שזה בעצם קשקוש יחצ׳ני) לכן המחירים שלו נמוכים יותר ואתה יכול למצוא אופניים במפרט זהה במחיר נמוך יותר (או מפרט משופר באותו מחיר).
יש גם אפשרות של יד שניה, אבל אם מעולם לא רכבת - אתה לוקח סיכון מסויים.

gv789789

New member
תודה רבה

תודה על התשובה המפורטת והמקצועית!
בכל זאת אני אשאל, לאור שיקולי תקציב, האם בכל זאת יש משהו דומה בסכום מעט נמוך יותר( גם לאור העובדה שישנן הוצאות נלוות לרכישה...

enigo

New member
בדוק את הריינבו six

מפרט סביר למשימות שהזכרת במחיר של בערך 1200 שקל עם הנחת חבר מועדון ברוזן מינץ.
כמה רוצים על המרידה?

למעלה