אופני כושר

FitzRoy83

New member
אופני כושר

שלום,

אני רוכב כבר כמה שנים על אופניים אבל בזמן האחרון אין לי זמן יותר מפעם בשבוע (מסיים לעבוד מאוחר וזה).
אני חושב לקנות אופני כושר לבית על מנת להשלים את החסר :).

ראיתי שיש אופניים די זולים שמתחילים אפילו מ400 ש"ח. תוכלו להמליץ לי אופניים יחסית טובות עד 1000 ש"ח?
אם זה עוזר, אני מתכנן לרכב בין 2-3 פעמים בשבוע, בערך שעה - שעה וחצי כל פעם.

תודה מראש

oriel29

New member
עזוב את אופני הכושר..

קודם כול, אופני הכושר הנמכרים לשימוש פרטי, הם בדרך כלל רעועים ולא מתקרבים בשום צורה לאיכות של אופני ספינינג בחד״כ, שעולים פי 5 אגב.

יש לך שתי אפשרויות טובות יותר:

1. לרכוש טריינר וגלגל אימונים, יש שלל כאלה בשוק, החל ממחירי עושק ומד וואטים כאלה ואחרים, ועד לפשוטים אבל עובדים ב 1000-500, משומשים וחדשים.
זו עונה מצויינת לרכוש אחד משומש, תוכל לחבר את האופניים שלך בסלון, מתי שרק תרצה, וזה גם פתרון ראוי לחורף, כשיבוא.

2. לצאת לרוץ.. יותר קל ופשוט מלהתארגן לרכיבה, מיצוי גופני גבוהה גם בזמן ומרחק קצר יותר, כול מה שאתה זקוק לו זה זוג נעליים טובות
ועל הדרך, זה צורה נהדרת לחזק מערכות לרענן שרירים ומערכות - ההבדל יורגש גם ברכיבות הסופ״ש שלך.

FitzRoy83

New member
לצערי

אני לא יכול לרוץ - יש לי בעיות בסחוס עקב פציעה...

האמת שאני לא מכיר ספינינגים בחד"כ (או מה ההבדל בינם לבין אופני כושר) אף פעם לא רכבתי בחד"כ. אני רוכב רק על אופניים "אמיתיות", אני ארגיש הבדל אם אתחיל לרכב על האופניים הזולים והרעועים שציינת בהתחלה?

לא כל כך מבין את הקטע של הטריינר, אני אמור להרכיב ולפרק אותו כל פעם שאני רוצה לרכב על אופניים?

תודה מראש

oriel29

New member
תשובות:

כמו שאמרתי, תתרחק כמו מאש מאופני כושר ביתיים, מיליון סיבות, חוזק, אמידות, תנוחת ישיבה שלא מזכירה בכלל אופני כביש/שטח ועוד ועוד

לשאלתך השנייה, יש טריינרים שמצריכים גלגל אימון, יש כאלה שניתן לחבר ישירות לאופניים הקיימים, ויש כאלה שדורשים הסרת גלגל אחורי לגמרי, תלוי בטריינר, אבל בסך הכול זו פעולה פשוטה שלוקחת לא יותר מדקה, והטריינר עצמו הוא מאוד קל ונייד
לדעתי, זה הפתרון הטוב ביותר עבורך.

AdiX

New member
נצל"ש טריינר

עד כמה הטריינר מרעיש בשימוש ביתי? (בני משפחה ישנים)
המטרה גם שלי היא השלמת שעות בלילה.

oriel29

New member
בבית שקט, זה יורגש, אין ספק

גם ההתנגדות המגנטית של הטריינר, אבל אין מה לעשות גם הקרקוש הכללי של מערכות ההינע באופניים

בקיצור , לא מאוד שקט

למעלה