אופניים

אטיוד5

Active member
אופניים

סתם זורק מילים. אתם כבר תתחברו. ראלי להרכיב על הרמה שפיצים קוגלאגר ונטיל תן סיבוב טאירים פנס שוטר אופניים של ילדה (בלי רמה) לנפח אויר רשיון (שיט, הבטחתי לכם בזמנו צילום) מספר לבית ספר באופניים העליה של גן אברהם (לרמתגנים בלבד) מקל כביסה (אטב לא היה) פריילוף קרטונים של סיגריות (אפקט קולי בשפיצים) כידון עקום דינמו סבל (מנשא אחורי)

magy

New member
חוץ מזה שהבטיחו לי אופניים

ולא קיימו....... ופעם נפלתי מאופניים של קרובת משפחה, וגם חטפתי מכות שנקרעו המכנסיים החדשים,חדשות, חדשים, חדשות. חוץ מזה, שלימדו אותי לרכב ונכנסתי לחנות במקום לנסוע ישר ברחוב.... חוץ מזה, שמספרים שילד אחד לקח ילדה על אופניים , וכשהיא לא רצתה לתת לו....הוא אמר לרדת מהרמה (של האופניים..... חוץ מזה, שהילד אמר שיש לו בולבול, והילדה אמרה, "כשאני אהיה גדולה, יהיו לי הרבה"...... וחוץ מזה, שהיו לי כל הזמן פנצ´רים באופניים, ושוטר עצר אותי כי לא היה לי פנס ....ותקעו לי קנס שאחרי שנים, זה הפך למשכנתא....... אני לא מכירה סיפורים על אופניים........ וגם את אלה שהיו לי, גנבו לי מתחת לאף.....ונסעתי בכל הקריות לחפש אותם. [לא נבדק ולא בטיח]

עיניים

New member
לא יכול להיות,,,,,,,

שאת לא זוכרת את התמונה הזאת,,,, אם לא אצלכם בבית - ללא ספק אצל השכנים ברחוב,,,,, הוא תמיד היה עם הסולם על הכתף, הדלי על הכידון, "מקל כביסה" מצמידה את המכנס שבצד השרשרת, והמכנסיים תמיד מקושטות בטיפות סיד לבנות,,,, מזכיר לך משהו???

אשור

New member
יש לי חבר שאם תשאל אותו היום

הוא יגיד לך כמה עלו לו "ונטלים" לאופני "חרש אופן" שלו בשנת 1962.את מחיר הלחם האחיד של היום הוא לא זוכר.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אני משוכנעת,,,,

שהאנדרטה המצורפת עומדת בחצר ביתו של אותו חבר שלך,,,,, על מחיר העציצים התלויים על הכידון - סביר להניח שיהיה עליך לשאול את אשתו ,,,,,,,

אתנה33

New member
אופניים........

זה התחיל בתלת אופן אדום חינני שאבא קישט בסרטים כחולים על הידיות. וכשקצת גדלתי היו אופנים עם גלגלי עזר ואבא רץ אחרי מחזיק את הסבל עד שהגוזל (כלומר אני) למדה לייצב את עצמה גם בלי גלגלי העזר. ואז אופנים של ילדה גדולה עם רמה ו3 הילוכים וכידון גובה כזה שמזכיר כידון של הרלי (ויסלחו לי האופנוענים על ההשוואה) עם סל מתכת על הכידון וסבל עם קפיץ מאחור שהילדה תהיה עצמאית ותפסיק לילל תסיעו אותי לספריה. ובתיכון אופני ספורט 18 הילוכים טוב צריך להיתקדם בחיים לא? אבל בקיבוץ גבעת חיים אצל הדודים תמיד חזרתי לאופנים הגדולות השחורות והכבדות ואיתם חרשתי את רחבי הקיבוץ :) והיום ביננו מי מוותר על האוטו? שלכם ממעמקי הילדות אתנה

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אתה זורק - אני מתחברת,,,,

האופניים בתקופת הילדות, היו צ´ופר עבורנו. את האופניים הראשונים, שהיו "יד שניה", הביאו הורי באחת מנסיעותיהם לצרפת, לדודי שהתגוררו שם. היו אלה אופניים קטנים של ילדים, ששימשו את בני דודי שם, בצרפת. זוכרת את הורי חוזרים מאותה נסיעה, כשאבי סוחב בידו האחת את "הפתעת הטיול". מאוחר יותר, כמתנה לבת המצווה שלי, קיבלתי מהורי זוג אופניים שחורים,"גדולים", בלי "רמה", אך לא בלי מנעול מתכת "בילד-אין" שע"י נעיצת המפתח היה הקפיץ משתחרר, והאופניים היו כשירים לפעולה. ושלא יהיה ספק: האופניים היו נעולים, והמפתח היה מונח בכיסו של אבא, עד שהיה מגיע מהעבודה, ובודק שסיימנו את הכנת השיעורים. הציפייה שמרטה את אצבי במיוחד, היתה בימי שישי אחה"צ, היום הקבוע לפגישות הכיתה בכיכר העיר, כאשר חיכיתי לאבא (ליתר דיוק - למפתח,,,) בכיליון עיניים,,,, התמונה המצורפת קצת מזכירה את הפגישות של החברות "ליד הקולנוע". כל אחת על אופניה היא. וכמובן לבנות - אופניים ללא "רמה".

עיניים

New member
אופס,,,,

מרוב עצבים - נתפסה לי האצבע,,,,, אצבי מלשון עצבי, כמובן,,,

אפנים "שלי"+ עינים, תמונה מקסימה

פעם, חבר של הורי בקיבוץ שהיה ידוע אצלינו כמרכיבן משוכלל הצליח להעלות 8 ילדים על האפניים שלו ולעשות סיבוב ראווותני בקיבוץ עם כולנו וכך זה היה: + 2 ילדים על הסבל מאחור + 3 ילדים על הרמה + 1 ילד על כתפיו + 1 ילד על הכידון + 1 ילד על הסלסלה מקדימה = 8 + 1 המרכיבן בעצמו ----------- סה"כ 9 איש על האפנים הגדולים והכבדים עם הרמה, הסבל, הסלסלה והפעמון

אפניים + שחיה

2 דברים שידעתי לעשות בגיל מוקדם: 1. בגיל 4 הורידו לי (לי? = לאפנים שלי) ת´גלגלי עזר ואולי זו הסיבה שהיום אפניים זה הספורט שלי... 2. בת 5 ושלושת רבעי הורדתי ת´מצופים ויצאתי לשחיה חפשית... במשפחה שלי מים וים מככבים שניים מהאחים שלי עמוק במים -אם הבנתי אז גם שקדי היה שם ו"הפרטי שלי" בכלל "מעופף בשמים" ומכאן צנזורה...

אפניים=מכות ולמה?...כי ככה...

...היו לי שני זוגות אופניים באמצע שנות השבעים...זוג אחד ספורטיבי עם הילוכים וקידון מקופף כזה, הם שימשו לנסיעות מיוחדות, ספוטיביות כאלה... והיה לי זוג אופני "Camel"...ישנות, גרמיות, כבדות לנסיעות "קאסאח ושטח"... אז אייך זה מתקשר למכות?...פשוט...רכבו כתמיד למעיינות הירקון(היכן שהנחל מתחיל במעיין תת קרקעי למרגלות מבצר אנטיפטריס או אנטיפטרוס בלשוננו, בני מלאבס)...להתרחץ כתמיד במים ליד הסחר הקטן, לידיעכם, לא היה אז פארק לאורך הנחל כמו היום, זה היה סבך עצים, שיחים, קני סוף ופרחים...המקום בקיץ תמיד "שרץ" בני ראש העין הסמוכה...יום אחד בקיץ בחופש הגדול, הייתה קבוצה של נערים במקום מראש העין, הם חמדו את האופניים שלנו, אנו היינו שניים, הם היו אולי עשר או יותר, הם פיצצו אותנו במכות, לקחו את האופניים ונעלמו... רצנו לכביש המחבר את פ"ת ראש העין, תפסנו אחרי כמה זמן שוטר על קטנוע וסירה, הוא נחלץ לעזרתנו במסגרת תפקידו...הכניסני לסירה ושם פעמיו לעיירה "שלו", נכון גם הוא היה תימני, נסענו ברחובות העיירה, כל מטר הוא עצר, ברך לשלום, דיבר, צחק ואני עצבני ומתוח בסירה מתחנן במבט שיסע וינסה לאתר את הכנופיה עפ"י התאור שלי... בכל אופן, דבר לא נמצא, אז הסעני לתחנת המשטרה בפ"ת להתלונן, כילד טוב ירושלים, מלאתי טפסים, כולל מספר האופניים כי הרי שלמתי לעיריה עבורו!!!...זאת הייתה אופנה אז, רצינו כולנו מספר מאחורי המושב... בהתחלה כל שבוע הייתי בא למשטרה, בודק במחסן את האופניים שנימצאו או נתפסו...כלום... אחרי הרבה חודשים כבר הפסקתי לבוא, אחרי איזו שנה ויותר, בא אלי חבר ואמר שכתבו בעיתון או שנודע לו שתפסו כנופיה בראש העין עם הרבה אופניים גנובים, זאת הייתה שמועה שהייתה מופצת מדי פעם... שמתי פעמי למשטרה שוב, ברח´ שטמפפר המפורסם...וניכנסתי למחסן...סרקתי אותו ומצאתי את ה"Camel" שלי!!!...הצבעתי עליהם ופשוט נתנו לי אותם, על המקום... אחרי זה חזרתי הביתה וחשבתי לעצמי: הרי יכולתי להכנס מתי שרציתי למחסן, להצביע על אופניים ולקחת אותם!!!...ואח"כ עוד פעם ולשלוח חבר ועוד חבר... ולמכור אותם ולהרוויח כסף!!!...להתעשר על חשבון המשטרה... חהחהחההח חהחה חה ח
נ.ב. לא עשיתי דבר כזה מעולם, עניין של חינוך...משהו דפוק היה בחינוך הזה...בטח כבר היום יכולתי להיות מליונר...או...בכלא...מליונר... חהחהחההחהח חהחה חהח ח נ.ב. או מעיריה?...או הממשלה?...מתאים לי...

אורניהו

New member
ורק לי ,,,עד היום משמשות אותי האופנ

בין החלפת רכב אחד למישנהו,ישנו פרק זמן שאין לי אוטו,אז משמשות אותי זוג אופ,,,שבכוונה לא צבועות כל כך בגלל הגנ,,,.החתן שלי הצעיר רוכב עליהם כשהם כאן ביום כיפור,למזרקה וחזרה[ובכלל כל התיקונים,התקרים,ומלאי הונטילים,וכל התיקונים עלי,,עלי.] כעת כשאבור דירה אולי כבר אפטר מהם,מישהו רוצה?

למעלה