אופניים עם כלב

katam

New member
אופניים עם כלב

בעבר נהג בעלי לרכב על אופניים שכלב רץ לצידו. הכלב מאד נהנה ומהדבר. היתה הפסקה ארוכה של ריצה. לאחרונה עלה בעלי במשקל ולכן הוא החליט לחזור לרכב על האופניים. מדובר בריצה בסביבות השעה 5:30 בבוקר בשפלה באורך כ 4 ק"מ הכלב בן 10 שנים. האם הדבר מסכן את הכלב ? הכלב היה לאחרונה בבדיקה אצל רופא (במסגרת ניקוי שיניים ) והוא בריא. בתודה אורלי

Twinsen2005

New member
Katam...

כמו שצויין לפני זה, כושר אצל כלב הוא לא דבר קבוע ולכן יש לבנות אותו בדיוק כמו שבונים אצל הבנאדם. אם כי אני מאמין שלחזור לנסוע 4 ק"מ בשביל בעלך לא צריכה להיות בעיה גדולה מדי, צריך להשגיח על הכלב בזמן הנסיעה ולראות שהוא מגיב לזה בצורה חיובית. מאוד סביר שאם הוא לא מסוגל לעמוד בזה בעלך יימצא את עצמו מוביל את הריצה ואף "נגרר" אחורה על ידי הכלב שיראה חוסר נכונות לריצה (היגררות שכזאת להבדיל מרצון לרוץ קדימה). אתם צריכים להיות מאוד רגישים למצבו של הכלב שכן הוא הרבה יותר עדין והתעמלות מוגזמת בגיל 10 עלולה להביא לתוצאות לא רצויות. בקשי מבעלך שבשביל הביטחון יתחיל בכך שמינימום (!) שבוע יעשה נסיעה רק של ק"מ אחד ולאחר שבוע יתחיל להתקדם תוך השגחה קרובה על הכלב והתנהגותו. בהצלחה.

katam

New member
הכוונה כמובן להתחיל בהדרגה

גם בעלי עצמו צריך להתחיל בהדרגה. מה שמפחיד אותנו זה הגיל שלו.

Twinsen2005

New member
אוקי...

קודם כל שכחתי לשאול איזה גזע של כלב זה. יש גזעים של כלבים שריצה אצלהם היא משהו מאוד מאוד רצוי ולכן גם בגיל 10 הם אמורים לתפקד ללא בעיה. לי הייתה כלבה קטנה מעורבת שבגיל 10 עדיין תפקדה במלוא מובן המילה בכל מה שנגע לכושר והשתוללות. בהתחשב בעובדה שמדובר בכלב שעשה את הכושר הזה בעבר ולא מדובר במשהו שחדש לו, אני מאמין שהוא יוכל לקבל את זה על עצמו שוב, כמו שאמרנו בהדרגה. את טוענת שהוא עבר בדיקה אצל הוטרינר והכל בסדר, אני מניח שאם יש בדיקה יותר פרטנית הקשורה לכושר החבר'ה המקצועיים פה יציינו אותה. (חבר'ה?
)

katam

New member
אלוהים יודע במה הוא מעורב ../images/Emo13.gif

את הבחור מצאנו ברחוב שהיה בגיל 4 שבועות . הוא כלב בינוני שוקל כ 25 ק"ג נחכה לד"ר.

אימוני כושר לכלב

הי בעקרון כלבים יכולים לעמוד במאמצים ארוביים יפה מאד. עם זאת, יכולות להיות מספר בעיות: א. מכות חום. אמנם אתם מדברים על שעות מוקדמות, אבל בארץ לפעמים חם מאד גם בבוקר, וכלבים יכולים לסבול ממכת חום במאמצים מסוג זה. מכת חום היא מצב מסכן חיים, וצריך להזהר מאד. הבעיה היא שהכלב מאד מנסה לעמוד בקצב ולרצות את הבעלים, ויכול לפעמים להגיע להתמוטטות. ב. בעיות פרקים. כלבים מבוגרים, כמו אנשים מבוגרים, עוברים לפעמים שינויים הדרגתיים במפקרים. במצבים אלה, פעילות גופנית לפעמים יכולה להיות אפילו חיובית, אבל צריכה להיות מאד מבוקרת ולרוב ללא מאמץ מוגזם. ג. בעיות אחרות של גיל מבוגר (בעיות לב, בעיות בכליות, מטבוליזם של בניית שרירים) - הזקנה משפיעה גם עליהם. כמה דברים שיכולים להשפיע זה האם הכלב עצמו עלה גם כן במשקל? האם ראיתם סימני צליעה כלשהם? סימני עייפות כלשהם במהלך טיולים? כמו שהציעו לפני, אני מציע להתחיל מאד לאט. אם הכל נראה תקין, אפשר להגביר בהדרגה, אבל חשוב לזכור - זה כבר כלב מבוגר, ועדיין הוא מאד ירצה וינסה לעמוד בקצב, גם אם זה יגרום לו נזק. שימו לב אליו מקרוב, ואני מקוה שיהיה טוב

מצטער שהפחדנו אתכם כל כך

אבל אולי זה באמת לא מתאים. אם הייתם אומרים לרוץ עם הכלב היה לי יותר קל עם זה. לפעמים נסיעה על אפניים עם כלב זה פשוט לא כוחות, וכלבים ניזוקים מזה, ובגלל זה כל ההפחדות. עדיין חושב שאפשר לנסות, אבל בצורה זהירה

katam

New member
אין על מה להצטער

שאני כותבת שיש לי ארבע ילדים זאת ההתיחסות שלנו. המכשכשים בזנב הם ילדים לכל דבר ולכן גם אם קימת אלפית אחוז שמהוא מסכן אותם אנחנו לא נעשה את זה. תודה

למעלה