אופניים למתחילים

jen711

New member
אופניים למתחילים

חשבתי לקנות אופניים, גם לספורט וגם לנסיעות ברחבי העיר כי אין לי רכב.
הבעיה היא שאני לא מבינה בזה, אני פוחדת שינסו לרמות אותי או למכור לי משהו יקר ומשוכלל כי אני לא יודעת מחירים ואני אפילו לא יודעת איפה יש חנויות טובות לקניית אופניים באשדוד.
חשבתי גם שאני יודעת שיש אופניים עם סלסילה שאפשר לשים שם תיק לדוגמא, אבל האם יש סלסילה שאפשר לחבר ולפרק מהאופניים שאני אוכל להישתמש בה אם אני לדוגמא הולכת לקנות משהו, או שאין פתרון חוץ מתיק גב.
אודה אם תוכלו לעזור למתחילה כמוני.

steiff

New member
הגדירי ״ספורט״

האם ב״ספורט״ את מתכוונת לרכיבה בכביש/עיר או לרכיבה בשטח?

לרכיבה בעיר יתאימו אופניי ״הייבריד״ שכוללים שלדה קלה יחסית וצמיגים צרים יחסית, ואפשר גם להשתמש בהם לרכיבה ספורטיבת על הכביש או בדרכי עפר סלולות ומהודקות הייטק. הבעיה היא שהם על פי רוב בכלל לא זולים.

אופני ״הרים״ פשוטים יהיו פתרון זול יחסית (סד׳ג של 2000 ש׳ח) וניתן להתאים אותם לרכיבה עירונית על ידי בחירה בצמיגים מתאימים.

באשר לסלסלה - זו תוספת שניתן להרכיב כמעט על כל סוג אופניים. יש סלסלות קבועות שמחוברות לשלדה בברגים, ויש סלסלות נשלפות באמצעות חיבור מהיר. אופניים עם סלסלה ״מובנית״ הם על פי רוב ״אופני קיבוץ״ - מדובר על פי רוב בדגמים פשוטים מאד שלא מתאימים לרכיבה ספורטיבית. הם שימושיים לצרכי ניידות והובלה של מטען קל אבל לא ממש קלים ונוחים לרכיבה ממושכת במהירויות גבוהות.

לא מכיר חנויות באשדוד (יש אשדודים בקהל שיכולים לסייע?) אבל אם תגדירי תקציב ותגיש לחנות ״מקצועית״ יסייעו לך לבחור זוג שמתאים למידותיך. חשוב מאד להתאים את האופניים למידות הגוף שלך.

jen711

New member
התכוונתי לרכיבה בעיר

נראה לי על המדרכה ולא על הכביש עם מכוניות.
בקשר לתקציב, אני לא יודעת כמה אופניים בכלל אמורים לעלות אז אני לא יודעת איזה תקציב לקבוע.
אני רוצה משהו דיי בסיסי ולא יקר.

zoharzafon

New member
רכיבה על המדרכות

אינה חוקית וגם מסכנת הולכי רגל
מההגדרות שלך נראה כי את מתייחסת לעצם פעולת הרכיבה כספורט ולא מחפשת אופניים למטרת ,ספורט" , לדעתי את צריכה אופני עיר פשוטים, לא חובה אופניים ממותגים, יותר חשוב שתסמכי על החנות שמוכרת אותם.
אני יודע שבמרכז כלנית יש חנות שנחשבת טובה(לא זוכר את שמה)
אל תשכחי להשאיר בצד כ500 ש"ח לקסדה,משאבה,חומר נגד פנצ'רים בפנימיות וסלסלה

jen711

New member
הייתי אומרת שדווקא רכיבה על אופניים על הכביש עם מכוניות

זה מסוכן.
מסביב לרובע שלי יש שבילי אופניים על המדרכות.
נראה לי מה שאני קוראת לו ספורט ומה שאתה קורא לו ספורט זה קצת שונה.
התכוונתי ללרכוב על אופניים בשביל להזיע ולשרוף קלוריות.

jen711

New member
נכנסתי לדוגמא למצמן את מרוץ

וראיתי שיש להם סניף לידי.
באתר יש אופניים בפחות מאלפיים ש"ח.
האם אלה אופניים זולים מדיי ולא טובים?

steiff

New member
למדרכות זה אופניים מצויינים

לא לספורט, אבל בכל מקרה המדרכות לא ממש רלוונטיות בהקשר הזה אלא אם כן את רוכבת באישון לילה.

להוסיף להם סל ויש לך אופנים טובים למטרת התניידות עירונית.

אם תרצי לעסוק בספורט אז הזוגות שמימין הם היותר רלוונטיים למשימה.

susita7

New member
אופני הייבריד משומשים יכולים להיות אופציה לא רעה ולא יקרה

לא נפוצים כ"כ אבל עם קצת סבלנות אפשר למצוא משהו נחמד.

למעלה