אופניים היברידיים

danik56

New member
אופניים היברידיים

איפה הייתם ממליצים לקנות באזור המרכז ואיך בוחרים את הגודל המתאים ? איזה דגם כדאי בתקציב עד 4K?

danik56

New member
שאלה נוספת

האם כדאי לקנות אופני שטח עם זנב קשיח ופשוט להחליף לצמיגים פחות עבים ?

steiff

New member
מידת אופניים

באשר למידת האופניים: חפש בשרשורים סמוכים, יש לא מעט מקומות בהם ציינתי את שלוש המדידות שצריך לבצע כשמתאימים מידת אופניים למימדי הרוכב.
איפה לחפש? בכל חנות אופניים רצינית תמצא גם דגמים ״היברידיים״. נקודה טובה להתחיל תהיה רחוב החשמונאים בתל אביב וסביבותיו. יש שם מצבור מעניין של חנויות.

באשר להסבה של אופני שטח להיברידיות באמצעות החלפת צמיגים: זו אכן אפשרות, ולמעשה היא גם תהיה הזולה ביותר. על אופנים היברידיים אתה משלם פרימיום רק בגלל שהם נקראים היברידיים. צמיגים חלקים צרים יעשו עבודה טובה. אמנם האופניים יהיו קצת כבדים יותר והמזלג בעל מהלך גדול מהנחוץ, אבל הם יענו על הצורך בחצי מחיר.

danik56

New member
בחנות מקומית

הראו לי את הדגם הזה:
http://www.scott-sports.com/us/en/products/238296008/bike-aspect-940-kh-white-black-black-l/
&nbsp
ןגם את אלה:
http://www.bergamont.de/en/bikes/archive/2015/revox-40/
&nbsp
שניהם נראים לי אופני שטח עם זנב קשיח ולא היברידיים. הצמיגים נראים ממש עבים.
טווח המחירים 2600-2900
&nbsp
אלו דגמים ששווה לשקול? אני מניח שצמיגים ניתן להחליף לצרים יותר.

steiff

New member
כדאי מאד למדוד ולוודא שהגיאומטריה נוחה

בטווח המחירים הזה זה בערך מה שתקבל, ואת הצמיגים תוכל להחליף בחנות במעמד הקניה לצמיגים צרים יותר וחלקים יותר שמותאמים לנסיעה ״היברידית״. מזלג עם אפשרות נעילה הוא יתרון די משמעותי.
בסך הכל המפרט של שני האופניים די דומה וכדאי (מאד) לבקר בעוד חנות או שתיים ולמדוד עוד כמה זוגות.

המדד החשוב ביותר הוא תחושת התחת שלך.

danik56

New member
MERIDA CROSSWAY 300

הם באותו טווח מחיר וכבר מגיע עם צמיגים צרים וחלקים יותר.
האם הדגם הזה באותה רמה כמו ה2 הקודמים ?

danik56

New member
בעניין הצמיגים

מה ההבדל בין צמיג 700 לצמיג 29 ? זה לא אותו גודל ?

oren_hershco

New member
29=700

הקוטר הפנימי של צמיג 700 הוא בדיוק הקוטר הפנימי של צמיג 29".
הסיבה היחידה לאי התאמה היא רוחב החישוק. על אופני היבריד תוכל לשים צמיגים שנקראים 700 או כאלה שנקראים 29, רק שהרוחב צריך להיות לא קיצוני: נגיד, 20 ממ יהיה צר מדי, ו 2.4" יהיה רחב מדי.
כל מ שבטווח 25-38 ממ כנראה יתאים.

danik56

New member
בעניין המידות

תגידו האם המטרה של היצרנים או החנויות לשגע אותנו?
אני בא ומבקש גודל 19 אז אומרים לי שיש LARGE. מה אני אמור להבין מזה ?
צריך לבוא עם מטר ולמדוד בעצמי ?
אותו דבר בעניין רוחב הצמיג. אחד אומר לי 2.2 והשני אומר לי 38.
אני מבין שאין אחידות בתחום הזה.

danik56

New member
החלפת צמיגים

האם זה מקובל בעת רכישת אופניים חדשות להחליף את הצמיג המקורי ? החנויות עושות את זה בלי בעיות?

steiff

New member
החלפת רכיבים במעמד הקניה

רוב החנויות לא עושות בעיות. אתה מחוייב בהפרש המחיר ואולי עוד כמה גרוש על העבודה.

The Pinky P

New member
נעשה לך קצת סדר כי נראה שאתה לא מוצא את עצמך.

כיום, תחת ההגדרה "אופניים היברידיים" תוכל למצוא מגוון מינים וסוגים.
אפשר למקם אותם על סקאלה שנעה בין אופני כביש מצד אחד לאופני הרים זנב
קשיח מצד שני.
בין לבין תוכל למצוא דגמים שנוטים ברמה מסויימת לכאן או לכאן.
עם בולם,בלי בולם,מעצורי דיסק או וי,צמיגים דקים ודקים פחות,גאומטריה משתנה
ויכולה להדמות לשילדת כביש או לחילופין לשילדת אופני הרים וכו וכו...

הכל תלוי בדרישות שלך מהאופניים ומהיעד שאתה מציב להם ולך איתם.
אתה מחפש אופניים לרכיבות על משטחים קשים בלבד?
אתה מחפש אופניים בעיקר לרכיבות עירוניות אבל רוצה להשאיר מקום לשבילים לא סלולים?
אתה רוצה אופניים לרכיבות שטח אך שיהיו גם יעילים בריכבות עיר?

אתה מבין לאן אני חותר?
לצורך העניים,האופניים בקישור הראשון ששלחת הם אופני הרים זנב קשיח לכל דבר ועניין.
אם אתה מחפש בעיקר יעילות ברכיבות על משטחים קשים אז הם לא בדיוק הפיתרון, אם אתה מחפש אופני שטח ברמת מתחיל שיהיו גם אנושיים לרכיבות עירוניות פה ושם - אחלה אופצייה.

היו לי שלושה זוגות היברידיים, ההבדלים מאוד גדולים בין סוגי הדגמים המוצעים היום.
צריך להתייחס פרטני לכל דגם ודגם בהשוואה לדרישות הרוכב ולאופי הרכיבה אותה אתה מעד לאופניים.

danik56

New member
התמונה מתבהרת

לאט לאט אבל בטוח. תודה על ההסבר.
בחנות השכונתית אין להם דגמים היברידיים אז כמובן מנסים לשכנע אותי שאופני הרים זנב קשיח כמו הSCOTT עדיפים גם לנסיעה עירונית על משטחים קשים. טוענים שבולמי הזעזוע בדגמים ההיברידיים לא באמת בולמים כלום.
אני מניח שאפשר להחליף צמיגים במידת הצורך אבל אני דיי בטוח ש90% מהשימוש יהיה על אספלט או מדרכות ולא בשבילים הרריים. אולי שביל כורכר במקרה הכי קיצוני, ולכן אין לי צורך בצמיגים עבים כל כך כמו שיש בSCOTT ASPECT 940.
אני צריך למצוא איפה אפשר לעשות נסיעת מבחן על דגם היברידי כדי לראות אם זה הכיוון שאני צריך ללכת.

The Pinky P

New member
למה הדגש הוא דווקא בעיקר על עובי הצמיגים?

דבר ראשון - תתרחק מהחנות שהציעה לך את ה - scott (איזו חנות זו אגב?)
מעבר לכך -
בטווח מחיר הזה כל הבולמים הם פחות או יותר באותה רמה (נמוכה ממש)
וכל בולם ירגיש אותו הדבר,גם באופני היבריד וגם באופני הרים.
השאלה היא - אם אתה רוכב 90% על משטחים קשים,למה לבזבז משקל מתר,איבוד אנרגיה ורמת איבזור ירודה ?(בגלל יוקר הבולם)
בולם יאט אותך,יכביד עליך ויגרע מרמת שאר חלקי האופניים.
האם אתה באמת צריך אותו?

מעבר לכך - אופני היבריד יעילים ברכיבה על משטחים קשים גם ובעיקר בגלל מאפיינים אחרים שהם לא הצמיגים הדקים.
גאומטריית שילדה היא הגורם המרכזי לכך, שילדה שבנויה בגאומטריה שנוטה יותר לזו של אופני כביש תייעל לך את הרכיבה.
אופניים עם בלמי וי תקל אותם במעט ובטווח מחיר הזה גם לא תיפגום באיכות הבלימה הנדרשת.

וכן,גם צמיגים ישפיעו על התנהגות האופניים בצורה משמעותית,אולי בצורה הכי מורגשת.
אבל אם כבר אתה הולך לקנות אופניים, למה לא לקנות את המוצר המתאים בשלמותו?

danik56

New member
החנות

נמצאת ביבנה...החנות היחידה בעיר, ודווקא ספציפית לגבי SCOTT קראתי באינטרנט ביקורות לא רעות על הדגם הספציפי. אני לא מתרשם מהמותג כי רובם אם לא כולם בטח מיוצרים בסין ממילא.
לי זה לא משנה אם זה SCOTT או MERIDA. חשוב שהדגם יתאים לצרכים שלי ויהיה באיכות סבירה.
חשוב גם שיהיה לאן לפנות אם יש בעייה ולא בא לי להיסחב עם האופניים לחנות בתל אביב אם צריך לעשות כיוון להילוכים.
בולם זעזועים חשוב לי כדי שהנסיעה תהיה יותר ידידותית לגב.
אם השילדה של דגם היברידי שונה מזו של אופני הרים אז מן הסתם הגיוני שאני צריך ללכת לכיוון הזה.
איזה דגם היברידי היית ממליץ בטווח מחירים עד 4K ?

The Pinky P

New member
אם ישנה בעיה בגב - בולם קדמי הוא כנראה לא הישועה שלך.

זעזועים יגיעו אליו גם כך וגם כך.
חוץ מזה שהגב מושפע מעוד הרבה פרמטרים ברכיבה מעבר לשיכוך
הקדמי של האופניים,
תנוחת רכיבה (יותר זקופה יותר שפופה וכו...)

בוא נגיד ככה - אם יהיו לך בעיות בגב בגלל רכיבה על אופניים ללא בולם קדמי,עם בולם - מרבית הסיכויים שהבעיה לא תיפתר.

ה - scott הם אופניים יחסית יקרים (משמע שבאותו מחיר תוכל למצוא קצת יותר בחברות אחרות)
מהנסיון שלי - חברת cannondale מציעה אופני היבריד (סדרת quick) שנוטים יותר לאופני כביש (ללא בולם,מזלג קדמי מקארבון ובדגמים היותר מתקדמים קארבון מאלא)
ועם זאת תנוחת רכיבה יחסית זקופה.
היו לי אותם והם היו נהדרים,
קנונדייל זו חברה שלפני מספר שנים נחשבה לחברת בוטיק, היום הגישה קצת שונה אצל היבואן בארץ והמחירים טובים מאוד.
אני ממליץ עליהם בחום, אם תחליט שמזלג קשיח בא בחשבון - אלו אופציה טובה מאוד בשבילך.
מה גם שבראשון לציון יש אחלה חנות שבעולם (בייק טריפ) שמוכרת אותם,קרובה אליך.

The Pinky P

New member
וגם דגם ה - bad boy שלהם יכול להיות אופציה טובה.

חפש בגוגל - בייק טריפ/ אופני רי - סייקל.

tulkin

New member
ממליץ על הקננונדייל קוויק

רכבתי עליהם את רכיבת בית השנטי השנה :) אופניים מצויינים, אם כי כבר מדגדג לי להחליף אותם למשהו שיותר מתאים לאופי הרכיבות שלי.
&nbsp
לקננונדייל יש גם את סדרת הבד-בוי שדומה לקוויק מהרבה בחינות, אך מגיעה עם בולם קדמי.
&nbsp

danik56

New member
תודה על ההמלצות

ראיתי שיש מספר דגמים של קננודייל באדבוי. איזה מהם מומלץ?

למעלה