אופניים בתל אביב

היו

New member
אופניים בתל אביב

האם יש פה מישהו שהצליח להחזיק אופניים מעל שנה בלי שיגנבו אותם? נראה שאופניים בתל אביב זה תחביב לעשירים בלבד, שכן אם אין לכם דירה גדולה מספיק או עם חצר צמודה ששם אפשר לאחסן את האופניים, סביר להניח שאתם קושרים ברחוב/חדר מדרגות, וסביר להניח שאלה אופניים זולות שלא יכאב לכם אם ייגנבו. ומן הסתם למשטרה/עירייה עניין גניבת האופניים לא ממש מזיז.

אני גרה בדרום תל אביב, קומה שלישית דירה קטנה (מה שאומר שאי אפשר להעלות אופניים לבית) גנבו לי כבר כמה פעמים אופניים,2 שרשראות, רחוב הומה, מתחת לפנס... די התייאשתי, אז כבר שנתיים שאני לא נוסעת וזה מאוד חסר לי.
אני שוקלת לקנות אופניי כביש (בין השאר כדי לנסוע לעבודה (13 ק"מ בקצה השני של ת"א), הבנתי שהן הרבה פחות ברות גניבה, האם זה נכון?(לא הולכת לקנות משהו פנסי)
(ואם למישהו יש אופניים כאלה למכירה, אשמח לשמוע)

דןמור

New member
האם יש לידך תל-אופן?

באופן כללי זה פתרון מצוין ואין חשש לגנבות (כמובן מומלץ להחזיר את האופניים רק למתקנים של תל-אופן ולא לקשור אותם לעץ או משהו כזה באופן זמני).

עם זאת, בדרום תל אביב יש באופן יחסי פחות עמדות ולכן זה תלוי איפה את גרה.

היו

New member
כן, יש לידי תל אופן

אבל אלה לא אופניים שאני ארצה לנסוע איתם יותר מארבעה ק"מ (ניסיתי)

dw2322

New member
מפתיע, התל-אופן אלה דווקא אופניים איכותיות

כמדומני מדובר באופניים שעלו משהו כמו 400 יורו, שזה די הרבה בשביל אופניים בישראל (האופניים הפרטיות שלי למשל גרועות יותר מאלה של התל-אופן).

אם בעצם את מבקשת אופניים איכותיות, ויקרות, אז החשש שלך מגניבה די מובן. גם אני הייתי חושש להפקיר אלפיים שקל ברחוב.

בתור פתרון ראשון הייתי מציע לך לנסות שוב את התל אופן (אולי היום תראי אחרת את הדברים) ואם זה לא עוזר, ואת בכ"ז מבקשת לרכב לעבודה (סה"כ אפשר גם בטוסטוס או אוטובוס), אז אם את שוכרת דירה אז את לא מחוייבת ואת יכולה לעבור לאזור יותר קרוב לעבודה, היכן שמרחק הרכיבה בתל-אופן (4 ק"מ מבחינתך) כבר לא יפריע לך יותר מדי.

dw2322

New member

עלה13

New member
תלוי בחיבור שלך...

האופציות הריאליות הם:
תל אופן - מאוד נוחות, עלות סבירה, אין דאגה לתחזוק, לעלות הביתה או פחד מגניבה, מאפשר לך החלטה גבוהה יותר מהסיבה שאפשר להחזיר בכל תחנה ולקחת בכל תחנה, האופניים מאסיביות ואמינות.
אופניים אישיות - מומלץ על מתקפלות, קל לעלות הביתה או להכניס למשרד, רכבת, אוטובוס., דהון מאוד מומלצות ואמינות, אפשר לשלב נסיעה באופניים ובתחבורה, 13 ק"מ זה די הרבה ליום יום לרוב האנשים, מבחינת גנבות, גונבים כל דגם,
הבעיה בישראל שקשה למצוא דגם ממש זול שיהפוך את הגנבה לפחות בעייתית, דוגמה, אילו היו אופניים זולות במחיר של 250 ש"ח שהיו מחזיקים מעמד של חצי שנה עד שנה בממוצע עד לגניבה , זה היה סביר כי מדובר במחיר של חודש נסיעה שמקבלים בכל עבודה, בפועל אופניים הכי זולות מתחילות ב600 ש"ח ומירב האופניים שנעות בתל אביב מתחילות מ1000 ש"ח ומעלה, כך שגניבת אופניים היא עסק פורח בישראל, זה לא שגונבים אופניים ששוות 200 ש"ח ונמכרות ב50 במצב זה הגניבות היו שואפות לאפס, זה שגונבים אופניים ששוות אלף ש"ח ומעלה ונמכרות בחמש מאוד ש"ח ומעלה ורוב האופניים שנעות בתל אביב מחירם הממוצע יכול לנוע בין 1500 לחמש אלף ש"ח

dw2322

New member
במקרה שלה כבר הייתי ממליץעל ברומפטון במתקפלות

העליתי פה פעם סקירה על מתקפלות. דהון זה יופי של מותג, במחיר ביניים (סדר גודל של 1500-2000 שקל). זה פחות או יותר הליגה גם של התל-אופן.
אלה בהחלט עדיפות על אלה שלי למשל (ת"א6 של רוזן ומינץ, זבל סיני כבד, אבל עם מכללים באיכות סבירה, מצד שני, הוא גם עולה חצי ולכן לשימוש מזדמן זה בסדר, אבל בל נשלה את עצמנו - זה לא דהון או תל-אופן, עולה חצי וזה גם מה שזה שווה).

במקרה שלה, של צורך להעלות אותן 3 קומות מדי יום - כבר הייתי משקיע יותר והולך על ברומפטון (מותג בריטי נחשב, הרולס רויס של המתקפלות). לא צריך יותר מ 5 שניות כדי להבין למה: המשקל. אפשר להרים אותן עם הזרת (טוב, בסדר, זרת חזקה
)
יש רק בעיה אחת "קטנטנה" איתן... המחיר (כפול כסף מדהון, מתחיל מ 4000).
למי שמשתמש באופניים ככלי תחבורה יומיומי, ושהמשקל המועט יורגש טוב טוב מדי יום בטיפוס 3 קומות? אני חושב שהפרמיה במחיר מצדיקה את עצמה.
מה שכן, כדי להפקיר ברומפטון ברחוב הייתי שם שרשרת של אופנוע כדי שאף אחד לא יתעסק עם הכלי שלי, בכ"ז - 4000 שקל זה ימבה כסף, ושרשרת כזו זה דבר כבד, אבל את השרשרת אפשר להשאיר סביב עמוד ברחוב מתחת לבית.

k i m k h y

New member
תל נו FUN, כי נוחות זה ממש אבל ממש לא אנחנו

ולא יעזור לנאמני המיזם הכושל, כמה שהם ימשיכו לשבח להלל ולפאר כאן את הנוחות, את פעמון היד, את המושב המלכותי, את הברקסים ועוד ועוד.

לא, לא נוח! ממש לא נוח!
עלייה קטנה (מישהו עלה עם זוג כזה את קפלן, ממנחם בגין, בואך הקריה?) והעסק הופך ללא ממש פרקטי,
אלא אם שילוב של הליכה ודיווש עונה אצל מישהו מכם על ההגדרה האיזוטרית "נוח".

* גם לי יש תחושה עמומה שפרידנזון נהנה כאן ממתלהבים מבית, מה שנקרא...
אבל בסדר, זה לא בניגוד לחוק, נכון?

dw2322

New member
יצא לי בעבר להתווכח בנושא

אני מנחש שאתה רוכב על אופניים יקרות, נכון? זה שהתווכחתי עימו טען בלהט שאופניי המינימום אלו אופניים של 1000$ (4000 שקל). כל דבר פחות מזה זה זבל שלא ראוי לרכיבה. זו עמדה לגיטימית כמובן אולם העמדה שלי בנושא היא שונה -
אמנם כן רצוי להמנע מהאופניים של ה 400-500 שקל (שזה הרבה פעמים מה שמוכרים באינטרנט), זבל סיני פר אקסלנס, ורצוי לקחת כלי של אזור האלף שקל ומעלה, כאשר אז סביר שהמכללים כבר יהיו באיכות סבירה ולא יהרסו/יתפרקו תוך חודשים ספורים או לחילופין יציעו חווית נסיעה גרועה (כך שבסופו של דבר הרוכב יוותר על התענוג ויחזור לאוטו).

הסיבה לעמדה הזו היא מכיוון שאם נדרוש מהישראלי הממוצע כלי של לפחות 1000$ אז פשוט לא יהיו רוכבים, ואם אין רוכבים אז גם אין שבילי אופניים וכל המהפכה בת"א (ובעתיד גם בישראל) פשוט לא היתה קורית. שום כלום.
אני כן מנסה להציע לאנשים השוקלים לקנות אופניים פשוטים, ואלה בד"כ חושבים על אופני ה 500 שקל שרואים באינטרנט, כן להשקיע קצת יותר ולהתחיל עם משהו בחנות שעולה סביב האלף שקל, טיפה יותר טיפה פחות, אבל לדרוש מהם לקחת כלי של כמה אלפי שקלים פשוט לא ילך. רוב האנשים פשוט לא מוכנים להוצאה כ"כ כבדה.
מי שמקבל עמדה זו ימצא שאופני התל אופן הם סבבה של אופניים. צרפתי למטה גם כתבה איכותית אודותיהם. אתה יכול לראות שגם הוא, רוכב ותיק ומנוסה, סבור שהן באיכות טובה. האם יכול להיות יותר טוב? בוודאי. אבל גם יכול להיות יותר גרוע.

אז נכון, אופני התל אופן לא מתאימות לקומץ 1% שמסלול הנסיעה היומיומי שלו מורכב מהעליות, הנדירות למדי, בת"א. ליבי ליבי. לעלות את קפלן מדרך בגין זה בהחלט קשה. ניסיתי פעם. איך אומרת זו מהפרסומת של השמפו? לא מויו כיף.

לאלה אני מציע לבחור באופניים פרטיים, לא תל-אופן, עם הרבה הילוכים (או אפילו לפנק את עצמם עם אופניים חשמליים) אבל לשאר ה 99% ? ה 3 הילוכים של התל אופן זה בסדר גמור.

האופניים שלי למשל, ואלה אופניים מפלדה כבדות, אבל עם מכללים סבירים, עולות סדר גודל של 600-800 שקל, הן בהחלט פחות איכותיות מהתל אופן. מה לעשות? עושים פשרות כואבות בחיים. בשביל השימוש המזדמן שלי זה בסדר.
אצלי יש 6 הילוכים, קצת יותר טוב מה 3 של התל אופן, וזה בסדר גמור ל 99% מהרכיבות שלי. אז נכון, אם אני נדרש לעלות את הגשר הקטן מחניון רידינג לנמל אז לא תמיד אני מצליח ולא הייתי מתנגד להילוך עוד יותר נמוך, ולאורך טיילת רידינג אפשר לפתח מהירות והיה נחמד אם היה לי הילוך יותר גבוה. אבל... 6, וגם 3, בהחלט עדיף על ללא הילוכים בכלל (בשביל הכלי שלי גם שדרות בן ציון, מהסנטר לכיוון הבימה, זה חתכ'ת עלייה אבל בלי הילוכים לא הייתי מצליח את זה בכלל).
מצד שני, התועלת מ 20 הילוכים, לרוב הרוכבים בת"א המישורית בד"כ - די שולית. כמו כן, וזו תובנה חשובה, עם המון הילוכים יש יותר סיכון לתקלה במנגנון ההילוכים, ולדעתי עדיף אופניים שנוסעות, גם אם לא הכי הכי טוב, על פני אופניים משוכללות, עם המון המון הילוכים, אבל שעומדות מושבתות במחסן. יש המון אופניים בישראל המשמשות כקולב בגדים משוכלל

אין ספק שהייתי שמח שיהיו לי דהון במקום אלה שלי, כאשר אלה עשויות מאלומיניום, כמו התל-אופן, וגם מרגישים שהכלי יותר איכותי, אבל מה לעשות? זה עולה כפול כסף, וברומפטון פי 4.

בקיצור, לדעתי התל אופן הן כלי סבבה, לרוב הרוכבים בת"א. ומי שלא? בבקשה, שיעזר באופניים פרטיים, שיותר מתאימים לצרכיו האישיים.

k i m k h y

New member
יא חביבי, קאט & פייסט היישר להומפייג' שלהם!

יחצנות טובה מזו, אני בספק אם הם יקבלו אי פעם...

עלה13

New member
דרך אגב עד סוף השנה גם לחיפה...

ולקריות יהיה מיזם השכרה דוגמת תל אופן

FiReBall

New member
האופניים נוחות

השירות עצמו בעייתי - בעיקר בגלל עמודי העגינה הבעייתים.

עלה13

New member
אני מאחל לעצמי...

עוד שנים רבות של הנאה ואי נוחות כפי שעברה עלי השנה האחרונה ועד היום, הדבר הכי טוב שקרה לעיר הזו, שלא ישתנו במילימטר ויתנו את אותו שרות על כל הצדדים, המיזם הזה משרת אותי 24/7 והתקלות מינוריות ביחס לשימוש ומירב המקרים מטופלות על המקום, קשה לנו לקבל רמת שרות טובה, יש א/נשים שהמיזם לא משרת אותם וזה לגיטימי, זה לא משנה את העובדה שמדובר במיזם הטוב ביותר שיזמה העיר, כמובן מדובר על דעתי ודעת א/נשים ומבקרים מחו"ל ממכרי.

kalil

New member
ההשפעה הרעה של האופניים

נכון, אופניים זה כלי תחבורה זול, נקי ובריא. אין לי שום בעיה עם זה אבל זה נראה לאחרונה שהעירייה נותנת לאופניים עדיפות אפילו על חשבון הולכי רגל וזה מרגיז.

למעלה