אופניים בניו זילנד??

אופניים בניו זילנד??

אני מתכנן טיול בני זילנד האם ניתן לטייל בני זילנד על אופניים ?? 1.האם קיימת תשתית לאופניים שבילים,שוליי כביש רחבים ? 2.האם הטווחים בין האתרים וגם אתרי לינה מאפשרים טיול כזה? 3.האם ניתן ללון בשטח עם אוהל גם מבחינה של בטחון(שוד דרכים ומטורפים למיניהם) 4.האם מזג האוויר בינואר פברואר מרץ אכן מתאים לטיול מסוג זה? 5.האם טיול מסוג כזה קיים ונפוץ בני זילנד? 6.אילו איזורים בניו זילנד מתאימים לטיול מסוג זה והכוונה למישוריים יחסית? תודה.

1L

New member
אופניים בניו זילנד!

קשה לי לענות על השאלה הזו מהבחינה המקצועית היות ונסיון הרכיבה שלי בניו זילנד מסתכם בקילומטראז' נמוך בהחלט. אבל היות והתשובה לשאלה 5 שלך היא חיובית בהחלט אני מניח שזה מעיד על תשובה חיובית גם ליתר השאלות. ינואר-פברואר-מרץ הם אמצע וסוף הקיץ הניו זילנדי (מקסימום 27 מעלות). אני לא יודע דבר על הנסיון שלך ברכיבת אופניים אבל אני כן זוכר שבכל פעם שנתקלתי במטיילים מדוושים (וכאמור הרבה מאוד פעמים) התמלאתי הערצה ליכולות של האנשים האלה - הן מנטלית והן פיזית. באופן מעניין, פגשתי רק ישראלי אחד שטייל על אופניים והוא לא היה רוכב מקצועי, כך שמסתבר שלמרות הכל זה אפשרי (את האופניים והציוד הנלווה הוא רכש שם). אם כוונתך אינה לטיול רצוף על אופניים (כלומר, במקום דרכי התחבורה האחרות) אלא לטיולים חד-פעמיים קצרים על אופניים, גם כאן הדבר אפשרי. ישנן אכסניות רבות שמשכירות אופניים וכמובן גם חברות השכרת אופניים בכל רחבי ניו זילנד.

Yo-man

New member
ובכן...

1. לא כל הכבישים רחבים, אבל תרבות רכיבה על אופניים מאוד מפותחת בניו-זילנד, ויש המון רוכבים. 2. כן, למרות שיהיו קטעים במסע כזה שתצטרכו לבלות לילה באוהל לצד הכביש, אני משער. 3. אין בעיה בכלל לשון באמצע הדרך. רמת הפשיעה בניו-זילנד מאוד נמוכה. 4. מזג אויר בול לטיול כזה (למרות שגם ייתכנו גשמים בקיץ שלהם) 5. מאוד נפוץ 6. יש מישורים ויש הרים... תצטרך לתכנן את המסלול לפי הכושר ומה אתה רוצה לראות בדרך. בגדול החוף המערבי הררי יותר מהמזרחי, אבל בשל כך מכיל אתרים טבעיים מרשימים יותר (פיורדים, גליישרים, הרים מושלגים, יותר אגמים וכו') אבל לך על זה. אם היה לי הכושר ו/או היכולת - רק כך הייתי רוצה לראות את NZ.

למעלה