אופנוע 50 סמק?

udaman

New member
אופנוע 50 סמק?

שלום אני בן 15 וחצי ואני עוד מעט מתחיל ללמוד נהיגה על אופנוע 50 סמק! השאלה שלי היא כזאת-אם מותר לי לנסוע עם אופנוע 50 סמק על כביש מהיר? על איזה סוגי כבישים מותר לי כן לנסוע.? ואם אני מתכנן לקנות אופנוע מסוג aprillia rs 50 או derbi gpr 50 על איזה כבישים אני יכול לנסוע? עד איזה מהירויות מגיעים האופנועים האלה?

Tazz

Active member
תשובות

חדשות טובות וחדשות רעות: החדשות הרעות הן שעל כביש מהיר אסור לך לנסוע עם אופנוע/קטנוע 50 סמ"ק ללא קשר לסוג, החדשות הטובות הן שיש רק 3 כבישים "מהירים" בארץ (כביש מספר 1 תל אביב-ירושלים, חוצה ישראל ונדמה לי שכביש החוף... אני כבר לא זוכר) כל שאר הכבישים שהם כבישים ראשיים מותרים לנסיעה על ידי 50 סמ"ק בנוגע למהירות הדרבי אמור להגיע לאיזור ה110 על השעון, משהו כמו 100 וקצת במציאות ובקשר לאפרילה אני לא בטוח אבל אמור להיות דומה אולי קצת פחות אך הדבר בעיקר תלוי במצב הכלי...

C O L T

New member
יש עוד כבישים מהירים

כל כביש שהשלטים בו בצבע כחול אסור לעלות עליו עם 50. כבישים בינעירוניים רגילים, עם שלטים ירוקים, מותר. תלמד את כל זה לתיאוריה, לפני שתעשה רשיון. האופנועים הקטנים מגיעים למהירויות סבירות, אבל 100 קמ"ש לאורך זמן זה קצת קשה, גם 80-90 זה לא קל למנוע הפצפון, אז טיולים קבועים וארוכים בכל הארץ לא ממש אפשריים. אם מתעקשים, אפשר להגיע רחוק, עם הפסקות, ובלי לנסוע כל הזמן בפולגז (פרסומת סמויה, שימו לב, כRובי והצוות).

Dust Air

New member
ולפני שתבדוק "כמה סוגר" תקרא

כמה מאמרים בפורום בנוגע לציוד מגן ולרכיבה, ותשמור על עצמך עם קסדה טובה, כפפות טובות ומעיל טוב. תמיד.

למעלה