* אופנוע. כן או לא? *

* אופנוע. כן או לא? *

אני סטודנט שנמאס לו מנסיעות ופקקים שצריך ליסוע כל יום 40 ק``מ כל צד לירושלים. החלטתי לעשות רישיון על אופנוע/קוטנוע ולגמור עם הסיפור. אתמול חבר שלי עשה לי חתיכת שטיפת מוח נגד, כמה זה מסוכן ``כל רוכב אופנוע שכב פעם אחת לפחות בבית חולים`` חברים, בבקשה חוות דעת. מה עושים? זה באמת ככה? כמה זה קשור לאישיות של הבן אדם סיכוי התאונה? דעתכם מאוד חשובה להחלטה שלי.

guyvaron

New member
דעתי היא

שכל מי שמפחד להיפגע צריך להבין שזה סיכון ממשי. אם לא מוכנים לקחת אותו אז לא לעלות על אופנוע.

yoshi6

New member
ביקשת קיבלת

אני עושה בכל יום 45 ק"מ לעבודה בכל כיוון, סיכונים יש בכל דבר ואת זה כל אחד יגיד לך אבל, זה תלוי בך ובאופי שלך, מה הכוונה? אם אתה חושב שאתה חסר אחריות ועלול להשתולל עם תעלה על כלי כזה אז תוותר, אבל כמו שאתה נשמע לי אתה לא, אם תנהג בזהירות אתה בסדר, בחורף קצת רטוב אבל אם תשאל אותי אני מת על מהיגת חורף. בכל מקרה אל תקשיב לא לחבר ששוטף לך את המח ולא לאיש אחר כולל אני, תקשיב לעצמך. כל דבר שנעשה במחשב תחילה סופו טוב. בהצלחה.

קיבלתי.

תשובה נוחה מאוד בשבילי, בכנות! אבל אני ימשיך לשמוע את דעת עוד חברים, אגב יש הבדל בין אופנוע לקוטנוע בנושא של הסיכון?

tomergg

New member
לדעתי אופנוע יותר בטוח

מאוד תלוי איזה אופנוע ואיזה קטנוע.

tomergg

New member
אפשר לצמצם סיכונים.

לשפר מיומנות רכיבה באמצעות קורסים ואימונים. להתמגן. לנסות להבין את הסכנות. לשמור על הכלי במצב תקין ובטיחותי. לרכב בצורה אחראית ובוגרת. להמנע מהסחות דעת כגון מוזיקה או דיבורית. לדעת מתי לא לרכב. אופנוע זה כלי מסוכן מאוד, אבל זאת גם דרך חיים. זה לא מתאים לכל אחד.

Commie1

New member
תפתח 7 עיניים

שלוש מהן בגב... בזויות פנורמיות... אחת בכל כתף כמובן תפחד מהכל כולל כולם ותיסע מהר מכולם וחוץ מזה אופנוע זה מסוכן אני לא שכבתי בבית חולים פעם אחת ..טפו טפו טפו יצא לי לעשות מספר קטן של תאונות קלות (שיפשוף, נפילה)...רובן באשמתי...על חוסר ריכוז רגעי (זה מספיק) רוב הקילומטראז' צברתי כשליח (הם יותר משוגעים ממוניות) אולם לאחרונה התחלתי לצבור אותו על אופנוע פרטי...

Ninja

New member
הבטיחות הפאסיבית בקאנטים. אין מה לעשות.

גם אם "אתה לא משתולל", וגם אם אתה "רק על קטנוע", אתה נמצא בסיכון יותר גבוה מאשר להגיע באמצעות תחבורה ציבורית לדוגמא. למרות כל ההצעות שעשויות אולי לצמצם קצת את ההסתברות לפגיעה, תאונות קורות. אין מה לעשות כנגד זה.

Ninja

New member
../images/Emo9.gif אני כאן. יום הולדת שמח. ../images/Emo140.gif

זה לא ממש בלוג. זה פשוט אוסף של תגובות גולשים. גולשים שרכבנו יחד בזמנו.

creth11

New member
אם אתה שואל כאן ???

אז אתה מצפה שישכנעו אותך למה כן כן כן אופנוע ומה שיותר גדול. אתה אולי רק מחפש תירוצים לשיכנוע הפנימי שלך למה כן אופנוע. אבל אתה רוצה אופנוע אחרת הייתה שואל בפורום אופניים או כל פורום בריאות אחר. יאללה קח החלטה ורוץ איתה. העיקר תהיה שלם ותהנה מכל החלטה שתיקח.

פרסאוס

New member
זה תלוי

אני ממליץ על R1 או ZX10 להתחלה. משהו רגוע שייקח אותך לירושלים. אם אתה רוצה נוחות אולי hayabusa. רק אחרי שתרגיש בטוח מספיק אולי יהיה כדאי לך לעלות על ג'וירייד.

wavelet

New member
תן יותר פרטים

לא בטוח שהעניין בכלל כדאי לך כלכלית. מאיפה לאיפה בדיוק? סוג הכביש, כמות התנועה בו והמהירות משפיעים על הכלי המתאים. למען הבטיחות, רצוי להיות מסוגל לרכב במהירות התנועה המעשית (שבמקרים רבים גבוהה יותר מהחוקית), כדי שלא יעקפו אותך כל הזמן. אם אתה צריך לרכב על כבישים מהירים רוב המרחק (כלומר 100-120קמ"ש), מומלץ אופנוע "בינוני" (באופן גס, 500סמ"ק ומעלה). אם מתעלמים מחיסכון הזמן ועלויות חניה, ומסתכלים רק על עלות אחזקה שוטפת (טיפולים, חלקי בלאי וביטוח), אופנוע כזה יותר יקר להחזיק ממכונית קטנה. אם אתה צריך לרכב עד כ-80 קמ"ש רוב הזמן (רכיבה פרברית), אז אפשרי גם קטנוע או אופנוע 250סמ"ק. אלה כבר יותר זולים לאחזקה, אבל מרחק יומי של 80ק"מ יגרום לבלאי מואץ יחסית, והרכיבה לא תהיה נוחה. על כלים קטנים יותר, 125סמ"ק ופחות, לא הייתי ממליץ לרכיבה בינעירונית קבועה בשום מקרה. הם לא בנויים לזה, יהיו מאד לא נוחים וכיון שהם בד"כ קטנים פיזית, גם לא בטיחותיים -- הבטיחות מושפעת מאד מניראות לכלי רכב אחרים. לגבי בטיחות בכלל, זה במידה גדולה תלוי באישיות הרוכב, אבל במידה גדולה לא. הסטטיסטיקה רעה. הסיכוי להיות מעורב בתאונה קטן יותר מאשר במכונית, יחסית למספר הכלים על הכביש, אבל אם כבר קורית תאונה, הנזק חמור יותר. הסיבה ברורה: אין כלוב פלדה שמגן עליך. פעם אחרונה כשראיתי מספרים, מספר ההרוגים בשנה, יחסית למספר הכלים הרשומים, ללא להתייחס למס' הק"מ שהם עושים, היה פי 5 לדו-גלגליים. אפשר לשפר את המיקום שלך בסטטיסטיקה אם אתה מקפיד על מיגון, לומד את נושא הרכיבה (כולל קורסים וסיפרות), ומתייחס לזה בכל הרצינות כמו אל מקצוע נוסף ולא רק אמצעי תחבורה, אבל רוב הרוכבים לא עושים זאת.

למעלה