אופנוע=חסכון?

luckies

New member
אופנוע=חסכון?

אני חושב כבר מספר חודשים לעבור לדו גלגלי ועשיתי כבר כמה בדיקות ולפי מה שקאיתי החיסכון הוא לא גדול במיוחד. לדוגמא כדי לעשות את המעבר צריך לקנות? 1.קסדה:600-1500 ש"ח. 2.מעיל:1500 ש"ח. 3.כפפות:150-300 ש"ח. 4.הרכת אבטחה(מנעול דיסק,שרשרת,כיסוי):1000 ש"ח. ועוד לא דיברנו על מחיר של הכלי (עד 500 cc). והביטוח שעולה משהו כמו 5000 ש"ח. וטיפולים אחד ל-5000 ק"מ. מה אתם אומרים נשמע כמו חסכון או תענוג למי שיש?

רוצה לחסוך? - רק קטנוע עד 50 סמ"ק

השאר? תענוג... אהה טוב נראה לי שיש עוד כמה כמו MZ וכו'... לא ככה?

ransnow

New member
חסרים המון פרטים:

איזה דו"ג,נפח (משפיע על סכום הביטוח, עלות טיפולים), כמה ק"מ ביום, מטרות, חלופות כלכליות אחרות, האם פרקטיות/ דוחות חניה/ פקקים מחושבים או מוכנסים בפקטור הכדאיות? בקיצור, יש עוד המון שיקולים, וגם טווח שימוש צריך להלקח בחשבון, קסדה/מעיל וכו'.. הם אביזרי חובה, ברם הינם הוצאה חד פעמית (בגדול, לא כולל שדרוגים). ומה עם צריכת הדלק? חסכון בצ'יינג'ר? נאון אולטרה סגול? אבל מה שבטוח,עקרונית, הוא שמעל 500 סמ"ק, העסק לא זול בכלל, ואם אין לך כסף לתחזק כלי גדול, תתחיל בקטן.

luckies

New member
תשובה ל-ransnow

אני מדבר על 500 סמ"ק משהו כמו gs או בנדיט (הצעות אחרות יתקבלו בברכה). לנסיעה עירונית ובין עירונית משהו כמו 15000 ק"מ בשנה אוליי יותר. מה אתם אומרים שווה לעבור לדו או לא (אני ממש מעוניין). תודה

ransnow

New member
קודם כל אני מבין שאתה איש של 500

ממוצע (לא שזה רע, להפך ככה כולם מתחילים לתפס ולתפוס את השיגעון). תראה אם יש לך אוטו כרגע, אז יתכן שכלכלית כדי לך להשאר, אבל התשובה בדבריך...."(אני ממש מעוניין)" - תשמע אופנוע זה גם כלי תחבורה, אבל גם תחביב/דרך חיים מי יותר ומי פחות. ובשביל זה צריך לשלם. כמו שנאמר, חסכון כנראה ישאר תמיד בטווח הטוסטוסים קטני הנפח, אבל אם זה בדם שלך, כמו לרובנו הפורום , לך על זה, לא נראה לי שתתחרט לרגע, והכל ושס וחלילה לא יקרה משהו נורא, כי זה עלול לקרות/קרה לכולנו, וגם זה חייבים לקחת בחשבון לפניי שנכנסים לעסק. כמו שאמרתי, זה בדם שלנו, אני למשל סטודנט שממש אין לו כסף ספייר, שמוותר על מה שניתן על מנת להמשיך לרכב על הכלי שלו. אצלי אופנוע זה דרך חיים. איך אמר אבא שלי פעם, כמה שאתה שם על אופנוע, אני שם פי 2, רק תקנה אוטו ואל תסתכן, וביטוח ואחזקה עליו. ומה בחרתי? נכון, אופנוע, שהכל עלי. או קיי, אני חולם על בוכנות ושלדות בלילה, אבל גם לך זה יקרה מתי שהו, שגם תתחיל לפרק את הכלי שלך. בהצלחה, תהנה, תזהר בכביש, תשקיע במיגון כמו שצריך, כולם יגידו לך GS/ER, אבל אני דבק בדעתי: רק הונדה CB 500,תשאל מוסכניקים ( הדוקטור מכיר הכי טוב את החולה...) ואני ממש לא הולך להכנס לזה השבוע (יש לי עוד 2 מועדי מילואים...). ת ה נ ה מ ה ח י י ם !

nayula

New member
לא תמיד

תלוי איזה אופנוע ותלוי איזה אוטו. סתם שתדע: לי היה EN500 שנת 97, עשיתי עליו 17000 ק"מ האופנוע: 25000 ש"ח ציוד: 4900 ש"ח כולל ציוד חורף וקסדה נוספת ביטוח: 4000 ש"ח לימוד נהיגה: 2500 ש"ח (כן אני מוגבל ונכשלתי בשני טסטים
) אופנוען מאומן א+ב (חובה לדעתי): 1000 ש"ח טיפולים: 1000, 670, 700 ש"ח (גדול, קטן, גדול בהתאמה) זוג צמיגים: 1300 ש"ח שרשרת+גלג"ש: 750 ש"ח תאונה אומללה שאפילו לא ראויה לציון: 2200 ש"ח, לא כולל כנף מרוסקת שירדה מהמחיר כשמכרתי אותו (1100 ש"ח). צריכת דלק: 1/17-1/20 כרגע אני על דייהטסו שרייד 1000 מודל 92. טיפול 10000, כולל תיקון של איזה דליפת שמן: 600 ש"ח שלושה צמיגים: 600 ש"ח צריכת דלק: בערך 1/15 האוטו אצלנו כבר שמונה שנים. כמעט כל ההוצאות עליו היו תחזוקה שוטפת. זה הכל.

ברור שכדאי דו"ג, אבל לא בגלל שיקול

כלכלי אלא בגלל האהבה , ההנאה והאושר שייתן לך דו"ג ....

Alfa156 GTA

New member
לא ?? לא חסכון ??

אחרי האלפא שלי, ....הכל חיסכון... ועוד יש לי את כל הציוד השטח, כל ציוד הכביש, כל המנעולים, וביטוח, ועדיין יותר זול. האלפא

זאביקDR

New member
אני איתך ../images/Emo13.gif

אחרי הסמוראי הDR זה כלי ממש חסכוני מכל הכיוונים
כולל ביטוח

Alfa156 GTA

New member
זאביק ??

אתה בטוח ?? דווקא גם אני אישית מכיר טוב את הסמוראי... הוא א-מ-י-ן לפחות כמו הDR, אלא אם כן אתה גרמת לו נזק, הוא לא אמור לעלות יותר מדי לחודש. בכל אופן - לא כמו אלפא. האלפא

זאביקDR

New member
היה לך כזה פעם ???????

או שאתה סתם ניזון משמועות שאומרות שהסמוראי הוא זול לאחזקה ??????? הסמוראי הוא רכב השטח 4X4 הכי זול לתחזוקה ... אבל הוא עדיין עולה הרבה כסף למי שניכנס איתו לשטח ... אם תרצה פירוט אני אשמח לכתוב לך

Alfa156 GTA

New member
זאביק

דווקא לחבר הכי טוב שלי היה כזה (שהוא גם שכן שלי), ועוד היה לו חדש שנת 97 או 96 אם אני לא טועה, תאמין לי שעשינו איתו דברים שאפילו הוא לא נועד אליהם...(ככה זה שני ילדים בני 18...) בכל אופן - לא זכור לי שום הוצאות חוץ משיפורים / תוספות והוא - כל יום היה בשטח. האלפא

DavidGPZ

New member
למרות הכול, לפעמים כן גם פרקטי.

אלה הסיבות שלי יש אופנוע - כול יום ממודיעין-ת"א בבוקר באוטו לוקח כ-שעה בממוצע בשעות העומס ולעיתים קרובות הרבה יותר. באופנוע בפקק לוקח לי 25 דקות בנהיגה סבירה. חסכון משוער 30 ש"ח לכול כיוון בדלק. חניה בעזריאלי באוטו עולה איזה 600 ש"ח בחודש, לאופנוע... חינם. אז העלויות הפחותות באוטו היו נעלמות מהר. לנסוע בכלי שאני אוהב ולהרגיש טוב... PRICELESS.

raanansh

New member
לדעתי

- חנייה חינם - פקקים אינם משהו שאתה מכיר בקיום שלו - כשהדלק עולה ב16 אגורות זו הכוונה ... :) - אגרת רישוי זולה - הרבה פחות חוקים שממש מצייתים להם (מי לא עוקף פס לבן ליד הקרייה, נוסע על מדרכה ודברים כאלו) - מישהו רצה קבריולט פה ? :) - היחס תפוקה ליחס שימוש הכי משתלם - פחות חלקים -> טיפולים זולים יותר מצד שני: - כל תאונה היא עם נפגעים 99% מהזמן - מישהו רצה קבריולט פה ? :( - אין רדיו (יש אופציה יקרה) - ביטוח רצחני - גנבות - את הזמן שאתה חוסך בפקקים אתה מוציא על להכנס לחליפות גשם ופתיחת 20 המנעולים תעשה את השיקולים... אני כבר יודע מה אני אוהב :)

Easy_Rider

New member
אופנוע הוא לא כלי רכב פרקטי במיוחד

הביטוח יקר, ביטוח החובה בסכום של כמעט 3700 ש"ח לשנה (שזה יוצא יותר מ 10 ש"ח ליום !), שלא לדבר על ביטוח מקיף שעולה אלפי שקלים בשנה. הטפולים יקרים, הרבה יותר יקרים מברכב פרטי, שלא לדבר על דחיפות הטיפולים - כל 6000 ק"מ, בעוד ברכב מדובר על כל 15000 ק"מ ואף 30000 ק"מ בחלק מהרכבים החדשים. צמיגים בעלות של כמעט 2000 ש"ח לצמד צמיגים שמחזיק מעמד במקרה האופטימי ביותר 15000 ק"מ ... שרשרת וגלגלי שיניים ... וכל חלק קטן שנשבר עולה הון. אין מה להאשים אף אחד, השוק קטן ומצומצם, והעלויות ליבואנים/מפיצים גבוהות. המחירים הם ברמה כזו שהם יוכלו להמשיך לשרוד. אני לא חושב שמישהו הצליח להתעשר. עובדתית עלויות האחזקה של אופנוע יקרות יותר מרכב. אם אתה רוצה לחסוך - קנה קטנוע עד 250 סמ"ק , או דו"ש סטייל DR650. כל כלי אחר יהיה יקר משמעותית. מצד שני - אין פקקים, אין בעיות חניה שזה משהו שפשוט אי אפשר למדוד בכסף
הכנסת קניית הציוד למשוואה היא לא הוגנת שכן מדובר בהשקעה גדולה חד פעמית שתלווה אותך לשנים ארוכות קדימה. אפשר לקנות את המינימום הכרחי בהתחלה ולהתקדם לאט לאט. בסוף תמצא את עצמך עם 4 מעילים, חליפה, 2 קסדות, אוסף מנעולים, כיסוי, וכפפות לכל עונות השנה ... או שזה רק אני
אם אתה שואל אותי, האופטימאלי הוא קטנוע 50 סמ"ק שלוקח אותך מהבית לעבודה, או אפילו עדיף רכב חברה בליסינג ... וממתין לשבת בבוקר CBZXGSR1000RRRRR בחניה ... כל האמור כמובן לאופנוע 4 צילינדר בנפח 600 סמ"ק ומעלה, או V2 ליטר ... לגבי אופנועי ה 500, GS500 יותר יקר לאחזקה מפז'ו 205 או רנו קליאו, אבל בסופו של דבר אם אתה לא רוכב 2500 ק"מ בחודש זה די מתקזז אני חושב. בכל מקרה, אם אתה רוצה לחסוך ולא רוכב הרבה על כבישים בין עירוניים תקנה דו"ש קטן ... אותי אישית אופנוע 600 4 צילינדרים הביא לפשיטת רגל
אבל ! שוב, זה בעיקר בגלל אופי הנסיעה - הרבה מאד ק"מ כל שבוע.

למעלה