שלום. כשאני משוטט באתרי אופנועים בחו"ל אני נגנב, בכל פעם מחדש מהמחירים ושואל את עצמי (ועכשיו אותכם) האם קיימת בעיה רצינית לייבא אופנוע סטנדרטי מחו"ל??? לדוגמא: קוואסאקי 650 KLR ? תודה.
גם אני כמוך ראיתי את המחירים ורציתי לבכות והתחלתי לבדוק את הנושא מעבר לעלות הקנייה יש לבצע משלוח שזה עוד 350-500$ שתוסיף למחיר הכלי ועליו משלמים 128% מס!!! כן כן מה שמאיר חיסכון של בערך 10000 ש"ח ממחירו של כלי חדש בארץ וזה עוד לפני הריצה והניירת שאתה צריך להכין לפני הגעת הכלי לארץ והעברתו במשרד הרישוי אחרת הוא מעוכב בנמל שזה אומר עוד כסף על איחסון (הרבה כסף!). הקיצור לא כל כך משתלם הנושא.
אבל יש למשרד התיירות עניין להחזיר ישראלים לגור בארץ . כל מי שגר מעל שנתיים בחו"ל , יש לו אפשרות לחזור לארץ בתנאים מוטבים : הוא יכול להביא עימו את הרכב/כלי שלו מבלי לשלם מכס . מי בא שנתיים לחו"ל ?
צריך להוציא לו מספר ישראלי והעברת ניירת ומרגע המכירה יש לשלם עליו מס כנהוג באותה מדיהנ וברפובליקת ה-
שלנו מדובר בהרבה כסף. מי שזכאי להביא רכב ללא מס הוא תושב חוזר מחו"ל שנדמה לי שזה אחרי 7 שנים שהייה בחו"ל ואם אני לא טועה יש הגבלה של שנה עד שהוא יכול למכור את הרכב מרגע הבאתו לארץ.