אופנוע או גדלנוע?

יוסיסקי

New member
אופנוע או גדלנוע?

שלום חברים אני רוכב על סילוור 600 מזה 3 חודשים - פינקתי את עצמי במתנה לכבוד יומולדת 50 לאחר הפסקת רכיבה של כ 15 שנים הואיל ורוב נסיוני הקודם ברכיבה הסתכם ברכיבות על קטנועים החלטתי להתחיל עם קטנוע ובחרתי בסילבר 600 אני מאד נהנה ממנו ומתחושת החופש וחווית הרכיבה ששבה אלי לאחר התנזרות כ"כ ארוכה. יחד עם זאת אני מוצא את עצמי "נתקע" לדקות ארוכות מול כל אופנוע אימתני חונה ומתחיל לפנטז על שדרוג בשבוע הבא אני בשוויץ בנסעיה עסקית וחשבתי לשכור שם אופנוע ולטייל יום יומיים. אני מכיר את הכבישים היטב מנסיעות רבות במדינה אך חושש מעט מחוסר נסיון בתפעול וברכיבה רבת שעות על כלי לא מוכר בצעתי לאחרונה נסיעת מבחן על הורנסט ונדלקתי אך אני חייב להודות שכשחזרתי ועליתי על הסילבר הרגשתי הרבה יותר בטוח ונינוח בקיצור - איזה כלי מומלץ לשכור ? האפשרויות נראות בלתי מוגבלות - החל מהארלי או BMW למיניהם וכלה ביפנים מכל הסוגים והגדלים אודה על הכוונה מכם המנוסים תודה יוסי

M O R M

New member
קח BMW 1200 תרכב תהנה ותחזור לארץ

שלם בריא או אז תוכל לשאול מה לקנות בהתאם להעדפות ותקציב.

סוף סוף אנחנו מסכימים על משהו, אלא ש

BMW1200 יש הרבה. אם אתה לא נמוך במיוחד, קח לך GS1200. לחילופין, VFR800. שניהם נוחים מאד, לא מאיימים, וההרגשה ברכיבה עליהם היא שאתה רוכב על יחידה הומוגנית של אופנוע - אלמנט שמוסיף מאד לביטחון.

שהאופנוע כולו מיקשה אחת

לא שאתה פונה ואתה מרגיש שהחלק האחורי פונה אחרי הקדמי בגלל שילדה פחות טובה, עיגון חלש של הזרוע לשילדה, בולם אחורי רופס וכד', או שדווקא מכלולי החלק האחורי טובים יותר ואז אתה מרגיש שחבל שהפרונט לא באותה הרמה כי אז יכולת "לדחוף" יותר את הקדמי וכו'. באופנוע "הומוגני" אתה מרגיש שכל מכלולי האופנוע מיושרים לפי רמה אחת, והאופנוע פונה כמיקשה אחת.

יוסיסקי

New member
מור ואיל תודה - אבל 1200 זה לא יהיה גדול עלי

כפי שציינתי אני רוכב היום על סילבר 600 המפיק פחות מ 60 כ"ס ה"מפלצות" שהמלצתם עליהם בטח פי 3 לפחות חוצמזה אני נהנה לרכוב במהירות 120 קמ"ש (היכן שמותר חה חה חה) וב 140 התחושה כבר לא כ"כ נוחה שלא לדבר על מהירויות גבוהות יותר ובכלל בשוויץ יש מערכת אכיפת מהירות בת זונה - אני חטפתי שני דוחות בנסיעה האחרונה (ברכב - ע"י מצלמות) וקולגה שלי קבל לא פחות מ 8 דוחות בעלות כוללת של למעלה מ 5000 פרנק שוויצרי - לא נעים

M O R M

New member
הכל בראש והקשר ליד ימין

אין אופנוע גדול מידי , יש יד ימין שלא מקושרת היטב למוח. שמור על היד מקושרת היטב וזכור שכל נפילה עם האופנוע תעלה לך הרבה , הן בבריאות והן בהשתתפות העצמית...

creth11

New member
מה מתנ"א יש גם בשוויץ ??

בשוויץ גם מטומטמים שעושים כסף על דוחות מהירות חסרי תועלת ? חשבתי שהשוטר הכי טיפש, זה הישראלי, ורק הוא קונס על מהירות, מה גם יש אירופי שחושב שיש קשר בין מהירות לתאונות ?

Dungeon

New member
אבל שם לפחות דופקים את העשירים

אתה מקבל דו"ח לפי ההכנסה שלך. כלומר, הדו"ח הוא בין 20-35 אחוז מהנטו ברגע שאתה עובר על מהירות של 31קמ"ש מעל המותר. אגב, במעבר הגבול לגרמניה זה נראה כמו התחלת מרוץ פורמולה 1.

תתחיל בסמ"קים נמוכים יחסית. גם 600 כבר

גדול עליך במיוחד שאתה לא מכיר את הכלי וביצועיו. מספיק מכת גז אחת ואתה בתוך האגם. אתמול שמעתי על בחור (33) ששכר אופנוע כבד ביוון (פה הוא מסתובב עם קטנוע), עקף משאית בדרך צרה ולא ידע איך לחזור בזמן וגמר במסוק רפואי לארץ עם שבר באגן , שתי ידים שבורות ורגל מרוסקת. אז דיר באלקום, סע לאט, אל תגזים ואל תקפוץ מעל לפופיק.

yarivos

New member
../images/Emo45.gifקרה גם לידידה שלי שפה בארץ רוכבת על קטנוע

יוון - נהג משאית - ידה ידה ידה - שבר באגן

למעלה