אופן אופיס בעברית

mmad il

New member
אופן אופיס בעברית

מתי הגירסה תשוחרר? היו שמועות שהגירסה תשוחרר אתמול אבל אני רואה שזה התבדה

*GormE*

New member
זה באמת בעיה

אני צריכה לכתוב עבודות לאוניברסיטה וממש רציתי לעשות את זה על המק, אבל מ-מלל או אינדיזיין אין אפשרות לצפות בקובץ אלא אם כן יש את התוכנות, כך שאין לי אפשרות לשלוח את הקבצים דרך האינטרנט. איזו תוכנת מעבד תמלילים ניתנת לשיתוף קבצים עם PC וניתנת לצפייה בוורד, ושתהייה מוצלחת. בעבודות שלי יש דרישה יותר רצינית מטבלאות

mmad il

New member
מה שיותר מפריע לי זה

החוסר וודאות. אף אחד לא בא אלינו ואומר לנו מתי תיהיה ההכרזה, ובמקום זה אנחנו צריכים להיות ניזונים משמועות מופרכות.

xslf

New member
את לא צריכה לחכות לגירסה העברית

של אופן אופיס בשביל לכתוב בעברית. גם הגירסה האנגלית נותנת לכתוב בעברית, אם תלכי לפי ההוראות במקמק. ההבדל בין הגרסאות הוא שהגירסה העברית הוא עם ממשק עברי, ועם בודק איות עברי.

kiro

New member
אם יש לה פנתר

אולי כדאי שתוריד את הגרסה היותר חדשה כאן. כך לא צריך להשתמש בטרמינל להתקנה.

nirzof

New member
מה את צריכה לעבודה לאוניברסיטה

שאין במלל? יש במלל כל מה שצריך למסמך סטנדרטי כמו עבודה לאוניברסיטה, ואת העבודה תגישי בפורמט PDF שיראה בדיוק כמו שהוא נראה אצלך על המחשב, יהיה קטן באופן משמעותי ממסמך וורד מקביל, ואפשר לפתוח אותו על כל מחשב בקורא אקרובט החינמי. דברים שמלל לא עושה - וגם לא צריכה לעשות - כמו תרשימים/גרפים/עיבוד תמונה/סטטיסטיקה/קפה, תעשית בתוכנות המתאימות.

*GormE*

New member
אני חיה על

תרשימים/גרפים/עיבוד תמונה/סטטיסטיקה/קפה!! גם תמיד אני מקבלת אקסטרה ציון על אסטטיות, לא כדאי?

Shaul M

New member
לתרשימים אני ממליץ על OmniGraffle

עולה בכמה דרגות על כלי השרטוט של אופיס. את התרשים מעתיקים כ pdf ומדביקים במלל. יתכן שיש לך גרסה של התכנה שהגיעה עם המערכת. לגרפים יש הרבה תכנות. אני מעדיף את gnuplot אבל יש גם תכניות יותר ידידותיות.

nirzof

New member
אז תשתמשי בתוכנות ראויות

אסתתיות היא דבר חשוב אבל אין קשר בינה לבין וורד או אופיס. הנה כמה תוכנות שיכולות לעזור לך: תרשימים - OmniGraffle - רוב הסיכויים שהיא מצורפת למק שלך אבל את לא ידעת עיבוד תמונה - Gimp גליון אלקטרוני, גרפים עם תמיכה עברית - אופן אופיס למה את צריכה את וורד או אופיס?

*GormE*

New member
אתה צודק

אני סתאם מתעצלת ללמוד תוכנות חדשות, נראה לי... נורא נוח לי לקחת תוכנה בסיסית ולהגיד שאני יודעת לעשות בה הכל, זו לא חוכמה. יש לי אינדיזיין, ואני לומדת אותה צעד אחרי צעד עם הHELP... הרגע למדתי איך עושים קובץ PDF. יש בתוכנה הזו אפשרות לגרפים? או לשלב גרפים מתוכנה אחרת?

nirzof

New member
לדעתי אינדזייין לא מתאימה למטרה כזו

להכנת עבודה כל מה שצריך זה מעבד תמלילים פשוט, ולשתול בו תמונות/גרפים כל מה שאת צריכה להוסיף למסמך. אין צורך ביכולת העיצוב והעימוד של תוכנה כמו אינדזייין, זה יהיה סתם בזבוז זמן. מה שאת צריכה בעיקר היא תוכנה שלא תפריע לך להתמקד בעיקר - התוכן. ושוב - גרפים עושים בתוכנה שנועדה ליצר גרפים. שומרים בפידיאף וזורקים לתוך מלל.

kiro

New member
יש כאן עוד נקודה של פורמטים נוספים

תוכנות עימוד כמו אינדיזיין נוטות לקבל קבצים בכל מיני פורמטים ולא לייצא להרבה אחרים. במיוחד לא בעברית. כך שעבודה עם מעבד תמלילים מלל או עם אופן אופיס עדיפה.

Asaf Romano

New member
ואיך אתה מייצא ממל לפומט שאינו rtf?

ואני מדבר על יצוא מלא (כזה שיכלול את כל האלמנטים מהמסמך) ועדיין יאפשר לי עריכה. חבל שרדלקס לא מיישמים יצוא ל html+css, מיכוון שמלל עובדת מהבסיס עם סגנונות, המשימה נראית כפשוטה יחסית (מול יצוא מלא ל-Word למשל).

nirzof

New member
מלל עובדת עם סגנונות אבל

זה רחוק מ–Cascading Style Sheets. תאר לך שבמקום לחזור על עצמך שוב ושוב בהגדרת הסגנונות של מלל, היית פשוט יכול לכתוב קובץ CSS שהיה יושב בתוך החבילה של המסמך, וכל מה שהיית צריך כדי להגדיר כמה כותרות זה לשנות את הגודל, במקום להגדיר מחדש את הפונט הראשי, הצבע, הגודל, הריווח לפני, הריווח אחרי, הרווח בין השורות, כיוון הכתיבה, ועד שאר ירקות. כמובן כל זה דרך מנשק משתמש פשוט ומקי. אולי במלל 2.

Asaf Romano

New member
זה נכון, אבל

לא ע זה דיברתי. גם במצב הנוכחי, כתיבת ממיר ממלל ל-html+css אמורה להיות קלה יחסית, פשוט מגדרים את כל הסגנונות. ולאותם סגנונות שהמשתמש החליט לשנות ידנית (מה שנקרא סגנון+) יווצרו סגנונות style_name01 על rtf אני לא יכול לסמוך, מה שמביא אותי לנקודה בא אין לי פתרון להעברת קבצים ממל לפיסי ובחזרה (כאשר הם עדיין ניתנים לעריכה).

nirzof

New member
אם אתה רוצה להעביר מלל מעוצב

עם סגנונות - תשכח מזה. אם אתה רוצה לעשות עריכה משותפת, תצטרך לדחות את העיצוב לשלב האחרון, ולהעביר מלל פשוט, כתוב בפורמט של וויקי או משהו דומה. או להשתמש באופן אופיס, מה שמאד לא הייתי ממליץ. נסה פעם את DocUtils שבעזרתה אני כותב את כל קבצי ה–HTML שלי. לטקסט בלי הרבה שטויות זה נוח מאד, כשמתחלים להוסיף יותר מידי תמונות זה קצת מסורבל, כבר יותר קל לכתוב את ה–HTML של זה. http://docutils.sourceforge.net שים לב שכל האתר כתוב בעזרת הכלי הזה - ומי שבצד השני יכול לערוך את זה בקלות בכל עורך מלל שתומך בעברית. אפשר ללמוד צ'יק צ'ק את הפורמט, כמו בוויקי.

nirzof

New member
דוגמה

======= כותרת ======= ------------------ כותרת משנה ------------------ סעיף 1 ======== מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל תת סעיף 1.1 ------------------ מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל מלל רשימה: * פריט * פריט הנה קישור: http://www.apple.com כמה זמן יקח לך להסביר דבר כזה לצד השני שנמצא על פיסי?

Asaf Romano

New member
שאלה

מה קורה שאתה שם מינוס אחד פחות

nirzof

New member
אתה חייב להכניס לפחות אותה כמות

כמו של תוים - זאת הבעייה הכי גדולה בפורמט הזה, ובגלל זה צריך לעבוד בפונט מונוספייס - כמו קוריור ניו. אגב מלל הוא הכלי המומלץ לערוך מלל מסוג זה בעברית, למרות שאפשר לעשות את זה גם בכל עורך מלל אחר שתומך ביוניקוד.

Asaf Romano

New member
עדיף כבר xslt

ליצור פעם אחת תבנית (מצעבן!) אבל אחרי זה לכתוב את הנתונים בעזרת עורך xml טוב. לאחר מכן אפשר לייצר מהתבנית+קובץ הנתונים, קובץ html.

למעלה