אופי

mayajacobs

New member
אופי

אתם חושבים שאפשר לקחת אופי, לנקות אותו בכביסה לגהץ אותו בקפידה ללבוש אותו ולהשוויץ לפני כל השכונה? כי אי אפשר, אופי לא לוקחים, יש לו הגנה של מאה מנעולים והוא גם לא למכירה.

אוטיס

New member
אופי?

כל רגע כל דבר לעולם אינו מוגמר הכל נתון לשינויים כל שניה, זה אנחנו שבוראים גם האופי זאת תדע כל הזמן הולך ונבנה ואם לא מרוצים בצד אותו שמים ויוצרים אני חדש יפה ומשופץ כי המציאות אולי תסכים השתקפות היא של הפנים

mayajacobs

New member
עם אופי אי אפשר לשחק...

אי אפשר להחליף אופי, זה או שיש לך אופי מסויים, או שאין. אי אפשר לקחת ממישהו אופי אחר כי יש לך כבר אופי שונה. את האופי שלך אי אפשר לשנות ומה שיש, יהיה לעולם.

אוטיס

New member
הכל אפשר

בודאי שניתן לשנות...הכל ניתן לשינויי אופי הוא תוצאה...חבל להסתכל עליו כמוגמר... אני רואה את זה קורה מסביבי כל הזמן... אנשים בונים עצמם מחדש...האופי משתנה יש מי שמפרק הכל ומתחיל מהיסודות... יש מי שעושה שיפוצים קטנים...שינויים קטנים... ויש מי שבוחר להשאר אם מה שנבנה... כשהמשותפת לכולם היא הבחירה...

mayajacobs

New member
ואולי לא

גם שאתה בוחר לשנות משהו, אתה משנה אותו אבל לא באמת. אופי זה קובץ של תכונות מהילדות וחלקן מהלידה. אם אתה משנה, אתה לא אמיתי, אתה לא עצמך, אתה כבר מישהו אחר. אי אפשר ללכת לחנות וכל יום לקנות אופי חדש. גם אף אחד לא מחזיק מספר אופיים בארון כי שאתה משנה את האופי, אתה כבר צבוע. ברור שיש לנו פה חילוקי דעות...

אוטיס

New member
אכן...

ברור שיש כאן חילוקי דעות...:) לא ראיתה אנשים שהישתנו במהלך השנים? אופי...כפי שאמרת אתה...הוא קובץ של תכונות לא פגשתה אדם עצבני מריר חסר סבלנות ואלים שהפך לאדם רגוע מאושר מהחיים ושמח בחלקו? האם אדם כזה הוא צבוע? אדם שכל חייו בנה חומות לפחדים...חיי חייהם של אחרים... יפרק החומות יחייה הגרעין...לא ישנה אופיו? לא...לא מחזיקים מספר אופיים בארון... אבל הוא משתנה איתנו כל הזמן... אין דבר קבוע בחיים...הכל משתנה כל הזמן... גם אופי...

mayajacobs

New member
אבל זה היה שם תמיד, לא?

כל התכונות האלו, שלפי הדוגמא שלך, אדם למשל בעבודה עצבני ובבית רגוע ושמח אבל זה לא אומר שהוא משנה את האופי שלו. זה רק מראה שאי אפשר לשפוט אופי של אדם בזמן או מקום מסויים. ברור שהוא לא צבוע, אבל גם שהוא לא השתנה וזה חלק מהאופי שלו. ואגב, אני בת :)

למעלה