אופי הריקוד

אופי הריקוד

יש לי הצעה לעלות דיון לגבי אופי ריקוד הפלמנקו האם הוא ריקוד פמיניסטי או שובניסטי הייתי מעלה את זה בפורום פמיניזם אבל אין שם כל כך רקדנים שמבינים בנושא ההעצה עולה לאוויר מי שמוכן בבקשה:)

flamenca

New member
well....

Flamenco in its origin is a solo dance, so unlike couples dances, where the man obviously leads, and the woman follows, I think flamenco is very equal in that respect. That being said, the men and the women are supposed to dance differently (though today you see more and more women that dance like men - a trend that started since Carmen Amaya was the first to dance wearing pants and doing a lot of footwork). All in all, I think it is pretty feminist. However, what do the guitarists have to say??????? I don't know many female flamenco guitarists.... Any particular reason why????

ספרדיה1

New member
אין מקום לשובינזם בפלמנקו!!

הפלמנקו הינו ריקוד אינדיוידואלי!!! כל אחת ואחד רוקד/ת לפי ראות עיניו/ה והבנתו/ה. המיוחד בריקוד הזה, שגם הגבר וגם האישה רוקדים את מה שהם בטבעיות שלהם. הן הגבר והן האישה מבטאים את המשמעות של הריקוד מבלי להתחרות בניהם. הלוואי וגם בחיים היה זה כך........

La Vela

New member
במצב רוח פילוסופי...

בתאכלס הפלמנקו צמח מתוך תרבות מאוד שוביניסטית אם רוצים לחקור לעומק. למשל ...הצוענים....יש להם חוקים אללא ייסטר! תשאלו את האלמנות ואת הכלות הטריות....או למשל, הדת הקתולית החזקה מאוד בספרד.... הפלמנקו כמו תרבויות אחרות נתן אפשרות לנשים לבטא ולהוציא את הנשיות והסקס שלהם אבל אני לא בטוחה שלחברות מסורתיות אלו זה אפשרי מחוץ למסגרת זו, מה גם שהוא היה נחשב בימים עברו משהו מאוד מגונה בספרד וביחוד עבור נשים!!!! הפלמנקו לדעתי נותן ומאפשר ביטוי חזק לעוצמה הנשית והגברית כאחד ובנפרד לפחות במובן במסורתי שלו. מכיוון שבמסורת עסקינן לדעתי יש לגורם החיזור בין המינים תפקיד כאן. הפלמנקו במהות שלו מאוד שורשי, ארצי, מחובר ליקום ולחוקיו, פרימיטיבי ואפילו דארויניסטי. אני מתנסה בריקוד אפריקאי וזה דיי דומה למעשה. מדורת השבט היא מקום שמאפשר את הביטוי . מעבר לזה, לא. מי שרוצה יכול להתעמק גם בטקסטים של השירים ולהיוכח מדוע יש ריקודים טיפוסיים לנשים או גברים? מדוע פארוקה אופיינית לגברים וגואחירה כל כך לנשים? מדוע כמעט רק נשים משתמשות באביזרים כמניפה (למרות שראיתי את אנטוניו קנאלס משתמש בהם ונכון שיש יוצאי דופן כמו אנטוניו סולר כרמן אמאיה או אפילו הזמרת מייטה מרטין ועוד..), מדוע הלבוש שונה? מדוע הגברים אימצו את מראה הטוררו ומה הוא מסמל בעצם? יש פה הרבה מסורת ולדעתי המסורת הזו היא במקורה שוביניסטית. כמו בעולם כולו השוביניזם עדיין שם לפחות ביסודות ובמסורת.זה לא בהכרח רק רע אני לא רואה טעם להתנגד לזה כל עוד אין דיכוי וניצול. יש הבדל ברור בין המינים ויש לנצל ולהבליט את היתרונות. אני מוצאת את עצמי מתענגת על רקדניות נשיות ועגולות רכות ידיים ומענטזות אגן ועל גברים עוצמתיים עם פאסון של טוררוס עושים פירואטים...ממממ... רק רגע ! טוב, גם כשגבר מנענע את האגן זה טוב...אבל שלא יהיה רכרוכי לגמרי !!! שוביניזם פימיניזם זה דיון שאין לו סוף והוא חוצה את גבולות הפלמנקו...אולי צריך באמת להעביר את זה לפורום השני...

La Vela

New member
אה שכחתי

11. להבין ולהתמודד עם זה שתמיד יהיה מישהו יותר טוב ממך...זה מעצבן אבל נכן

העניין הוא

שבפלמנקו בכל זאת יש את ההיבט שהאישה רוקדת סביב האהבה,סביב הכאב שלה סביב האהבה העזובה שלה, וגם כאשר הגבר והאישה רוקדיםן פלמנקו יחדיו זה משחק שבסופו היא נופלת לידיו לדעתי יש מקום לשוביניזם אך הוא מאזן את הריקוד שלא יהיה מלא בכעס רק לגבר :)

La Vela

New member
מאיפה הגעת לסיפור הזה? מה ראית?

ריקוד הפלמנקו מתחיל קודם כל כריקוד סולו של אדם שרוקד את עצמו פנימה ולא החוצה. כל הייתר זה תרגום שלך לגוף הסרט

את

יכולה להפסיק להתייחס בזלזול כזה? זה נשמע כמו דוד דביר!זה לא נעים למה ההתנשאות הזו ממך? אני לא מאמינה שמגיעים להישגים בקשיחות כזו איפה הבלבול ?אין לו מקום "לא,את בעולם הזה וזהו!" אני מצטערת,אני לא אוהבת את הגישה הזו בכלל לא להאמין לסיפורים?עם כל הכבוד אלייך היא הגיעה להישגים מאוד מרשימים בשלוש שנים ויש גם עניין של מזל והתאמה היא מורה שלי לא להאמין לה? :\

karmina1

New member
לא נראה לי

ש la vela מזלזלת או מתנשאת. ראשית מה שהיא אמרה לגבי אופי הפלמנקו - שזה ריקוד של רקדן יחיד הרוקד את עצמו ומביע את עצמו - זה נכון זה לא ריקוד זוגות . ולגבי מה שנאמר על מורתך, 3-4 שנים בעולם הפלמנקו לא מספיקות לרוב האנשים להיות משהו יוצא דופן... או בכלל ללמוד את כל המקצבים וללמוד את כל התרבות וכו... ולכן אמרו לך לבדוק קצת בציציות... שלא כל מה שמספרים הוא נכון... אין פה עניין של זלזול, אלא הכרה והבנה כי בדרך כלל המורים הטובים והרקדנים הטובים באמת הם אלו שהקדישו את עצמם שנים רבות ללמידה ....

La Vela

New member
לא מזלזלת בכלל, מאוד רצינית

אמשיך לענות לך ברצינות ראשית, תודה על המחמאה כי דוד דביר הוא הקול השפוי היחידי בתכנית הרייטינג הזו. רקדנים בתחילת דרכם המקצועית אומרים לו תודה אח"כ. את הגעת עם שאלה מאוד ספציפית וסימנת מטרה מאוד מאוד מאוד אבל מאוד גבוהה !!!. נתתי לך את המתכון. תזכרי את המשפט הראשון שלי: "מה שאומר לך יכול ליאש אותך או לדרבן אותך. תחליטי את!" רוצה גישה רומנטית יותר ? לכי לראות סרטים מעוררי השראה כמו "בילי אליוט" או מליון דולר בייבי" שיעבירו לך את המסר שלי בצורה הוליוודית יותר. אז מה את עושה?... נעלבת?! מה את רוצה באמת? לאן את רוצה להגיע? יש מגוון אפשרויות והסטנדרט להצלחה בחיים הוא סובייקטיבי ומשתנה ככל שמתבגרים. אין לי בעיה עם דעות אחרות שנאמרו כאן. דעתי היא , ע ד י י ן , ש- 3 או 4 שנים (גם אינטנסיביות בספרד וכולל הופעות פה ושם במועדונים) אינן מספיקות בשביל : "להיות רקדנית מצליחה בארץ ובספרד" , לפחות כפי שאני רואה זאת וכפי שהתנסתי בעצמי. כל הייתר זה אינסטנט. דעתי היא שרק מורה שעבר דרך סופר- מקצועית על כל המשתמע מזה (וגם בעל הכישרון לכך), יכול להוביל את תלמידיו למסלול מקצועי א מ י ת י . כל דבר אחר הוא בחזקת חוג לשם הנאה. אני לא שופטת אחרים, אלו שאלות שאני מעלה ובוחנת בפני עצמי לא פעם. אני חושבת ומקווה שאם אי פעם אתקל בתלמידה שהיא כישרון פנומנלי, אשלח אותה הלאה למורה או מקום שיכולים לתת לה יותר ממני בשלב שהיא מוכנה לכך. מלבד זאת, מילא טכניקה והבנה של הפלמנקו על מורכבותו , הרי רק ע"מ לצבור לעצמך שם והכרה בתחום לוקח מספר לא מבוטל של שנים. מאחלת לך בהצלחה ובנתיים נסי להנות מהדרך וללמוד מכל מי ומה שנקרא בדרכך לטוב ולרע.

למעלה