אופי הפורום

אופי הפורום

שמתי לב חוץ מלהזכיר את עובדת הרוט והרומים המקוסטמים אין ממש שיחות בנושא, ז"א באים לכאן בעיקר כאלו שיש להם מכשיר מאורגן מראש או ישירות מהמפעילה או בחנות פרטית, הם עצמם לא יטרחו לצרוב רומים בעצמם, אם מישהו רוצה לעסוק בזה ישלחו אותו לפורומים ה"מקצועיים" למה זה ככה? מאיפה זה נובע?

Zמבוש

New member
לדעתי כי אנשים

שומעים מושגים כאלו ורוצים לדעת ולבצע במיוחד כאשר הם אפילו לא קראו את המדריך של אותו מכשיר , אולי התשובה נמצאת בו רוב הבעיות הם כי אנשים מגיעים מתחום הסימביוני ששלט במדינה אנשים שמצפים כי תהייה להם עברית מובנית כאילו כל העולם מדבר רק עברית

אז אתה אומר שרוב האנשים בעלי האנדרואיד מגיעים

לפה, מה שנקרא מכנה משותף נמוך, ורק מיעוטם מגיע לחפש מידע יותר מקצועי כמו בXDA?

Zמבוש

New member
לא יודע

כי לא ראיתי דיונים כמו שיש בפורטל אנדרואיד ואו ב XDA

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אתה בטח זוכר ( רונן) בפורום סלולר את התקופה שהחברות הציפו את השוק בסימביאנים .. אנשים היו מגיעים לפורום עם כל מיני שאלות שפשוט ראית שלרגע אחד אפילו לא טרחו להציץ במדריך למשתמש שהגיע עם המכשיר . לצערי עד היום אני נתקל באנשים כאלה , שאחרי כמה שנים עם סימביאן לא יודעים דברים בסיסיים כגון המולטיטאסק של המכשיר וכ"ו .. בדיוק כמו שאלת מליון הדולר/שאלת התמלוגים שממשיכה להופיע בקצב של פעמיים ביום שמה .. אנשים קונים מכשירים בתסמונת העדר , בעיקר לפי מה שהחברות דוחפות , ואחרי זה מנסים למצוא איך לתפעל אותם ..

אני זוכר המון דברים

לא מובן העניין הזה של נהירה אחרי אייפון או בכלל סמארטפון לכל מחוצקן, כאשר לרוב הם כלל לא יודעים מה יש להם ביד, ומצד שני לרוב יש מחשב עם חלונות בבית והשימוש שלהם כלכך אנמי שאני לא מתפלא

nwperson

New member
עניין של מיתוג, אני חושבת..

האייפון הוא באמת מכשיר סקסי, אבל אני חושבת שהוא באמת מכוון ל"מכנה המשותף הנמוך". רוב האנשים רוצים להיות עם מכשיר כי הוא נראה טוב, פועל יפה ובעיקר ממותג ככזה. אני חושבת שרוב מי שמתעניין בפלאפון מעבר ל"מה נחשב הכי טוב", ילך על האנדרואיד. (אני יודעת, אני מכלילה..). וברור שיש כאן את עניין הדחיפה של החברות הסלולריות! האנדרואיד הכי מוכר זה הגלאקסי. היום במקרה הייתי עם תלמידים והם ראו את הדיזייר HD שלי, חשבו שזה גלקסי, וכשסיפרתי להם מה המכשיר, כולם למעט אחד אפילו לא הכירו את HTC. הם פשוט התלהבו מהמסך הגדול וישר שאלו אם יש פרוט נינג'ה. כשאני חושבת על זה.. מעניין אם הם בכלל יודעים מה זה אנדרואיד.. ככה שלדעתי בהחלט לשיווק האגרסיבי של חברות הסלולר יש תפקיד. האייפון יוצא מהמלאי אז משווקים את הגלאקסי. שניהם מכשירים סקסיים שקל להתחבר אליהם. תקנו אותי אם אני טועה, אבל אלו גם המכשירים שהכי מדברים עליהם כאן בפורום, לא? מעניין איך היו נתוני המכירות בישראל של הגלאקסי לולא היו בעיות אספקה של האייפון.

גלקסי לא סתם, גם סמסונג טובים בשיווק

סמסונג היא החברה מספר 2 בעולם מבחינת מכירת סלולרים, גם בארץ למרות שרובנו נהנים לרדת על המכשירים הפשוטים של סמסונג עם המערכת הפשוטה שלהם (גם עם המסך מגע) שהיא בלשון המעטה די מעצבנת, אבל סמסונג ממתגת את עצמה כמכשירים סקסיים, ומצליחה למכור טוב בעולם, אז יש ספק שהגלקסי כלכך מצליח? שילוב של מכשירים סקסיים ומערכת הפעלה מצויינת?

nwperson

New member
לא מזלזלת בכלל בגלאקסי!

אבל יש לי הרגשה שחלק גדול מההצלחה שלו בארץ הוא כי פשוט לא היה אייפון..

תראי, זה בהחלט יכול להיות

המפעילות שיווקו את שניהם ביחד בידיעה שחסר מספיק אייפון 4 לצרכי הביקוש, וגם העניין שאנשים גם חוששים לקחת אייפון בשביל שלא יקשרו אותם עם העדר

nwperson

New member
../images/Emo6.gif

יצא להם הפוך על הפוך... גם כאן, לקחו לא כי הם מתעניינים באנדרואיד, אלא כדי לא להיות לא מזוהים עם אייפון.. אני מודה שגם אני נטיתי לכיוון הזה, כי באמת לא היה לי מושג באשר לאנדרואיד.. ראיתי פלאפון נחמד שהוא לא אייפון, והתלהבתי.. אבל בשניה שהבנתי מה זה אנדרואיד, הבנתי שגלאקסי זה לא הכל בחיים.

metrocard

New member
זה נובע מכך שלפורום הזה נכנסים בעיקר

חברה שרכשו מכשיר , לרוב מהמפעילה , לרוב סמסונג גלקסי , ו(אולי אני קצת ארגיז אנשים) עיקר השאלות שלהם נובעות מעצלנות בסיסית לחפש מידע ברשת. שים לב , 80 אחוז מהשאלות פה מסתובבות סביב פעולות בסיסיות באנדרואיד וחוזרות על עצמן (סנכרון אנשי קשר, העברת קבצים למחשב , ממשק עברי למכשיר זה או אחר) או תקלות קטנות . לרוב השאלות נית להגיע דרך חיפוש בסיסי בגוגל. בתכלס , IANDROID.CO.IL הוא פורום המקצועי ביותר לאנדרואיד בארץ , שם למעשה מתכנסים רוב "מביני העניין" שמתעסקים בנושא רוט ורומים. בתפוז , מה לעשות זה לא ככה .אין פה מדריכים לרוט צריבת או S OFF מהסיבה הפשוטה שאין בפורום הזה משתמשים ותיקים עם המערכת . וגם אם יש , לאף אחד אין באמת כוח לפרסם מדריך כזה או אחר.

זה בדיוק מה שניסיתי להבהיר בפוסט שלי

לרוב מגיעים לכאן כל מיני משתמשים פשוטים שקונים במפעילה (שאישית אני ממליץ בחום להימנע!!) או שהם קונים בחנות שדואגת לכל העניין ביחד, אני מצר על זה שאין כאן אנשים בעלי יוזמה שיושבים ורושמים איזה כמה מדריכים ומסבירים קצת על העולם הנחמד הזה באנדרואיד, סה"כ לא מבין מה ההבדל בין גולשים באיאנדרואיד לגולשים בתפוז, למה הגולשים בתפוז עייפים או שאין להם זמן לזה?

לגמרי מסכים עם הפיסקה הראשונה

לגבי הפיסקה השנייה שלך : לא ממש מכיר את האתר/פורום ההוא , אבל - מבחינתי להתעסק ברוט ורומים לאו דווקא מראה על "מבין עניין " ..

תראה, אני בתור האקינטושאי מכיר את התחום

סה"כ הרוב לוקחים מדריך ועושים אותו כמו תוכי, לא כזה מסובך (כמו שכתבת לא חייבים להיות "מבין עניין") כנ"ל גם באייפון, כאילו, איך אנשים פורצים כל שני וחמישי את האייפון? ואני מדבר על אנשים שהכי בנאלים ופשוטים שאפשר, והם ממש לא יודעים איך זה עובד בפנים, ההבדל באנדרואיד/האקינטוש שלמרות שזה לא מסובך עדיין השלבים מורכבים יותר והמבחר גדול יותר, לא יודע מה אתה מכיר באייפון את נושא הפריצה, אבל פריצה של אייפון זה כלום לעומת מה שקבלים ב"פריצה" של אנדרואיד

metrocard

New member
אישתי היא בעלת אייפון 4 פרוץ , כבר מיומו השני

אצלה. בהחלט תהליך פשוט . לי לקח חצי שנה עד שאזרתי אומץ ופרצתי את מכשיר הדזייר שלי. הרוב פה מכירים את אנדרואיד בתור מושג. יודעים שזאת מערכת אלטרנטיבית לאייפון , שמעו שזאת מערכת פתוחה והיא שייכת לגוגל. שמצד אחד זה בסדר , לא כל נהג צריך להיות מוסכניק . ההתקדמות הגדולה של אנדרואיד התחילה שיצרניות הצליחו לפרוץ את המחסום הזה של "אנדרואיד היא מערכת לחברה טכנולוגים" והצליחו ליצור מוצרים ידידותיים. (הגרסאות האחרונות של אנדרואיד וממשקי המשתמש של HTC והשאר...) ,מצד שני , עדיין אתה מקבל הרבה יותר מהמכשיר שלך שאתה מבצע לו רוט ומשחק עם רומים. החברה ב XDA (פורום מפתחים פרטיים) הם חבורה של שדים מוכשרים שמצליחים להוציא הרבה יותר מהמכשירים ממצב הראשוני שלהם מהקופסא. אין לי בעייה לתת כמה שעות ולרשום מדריך או מילון מושגים . אני לא מומחה גדול , אני כן משוטט באינטרנט מחפש חומר ומתעדכן על כל נושא הסמארטפונים ועל אנדרואיד בפרט. אני לא חושב שיהיה לזה בו שימוש\ביקוש. ונקודה אחרונה ,בצורה אמנם שולית , אבל עדין בעלת משקל מסויים , אני חושב שזה גם קשור לאופי של תפוז בתור מערכת פורומים. האתר פונה למכנה משותף רחב יותר , שלא לדבר על הממשק העלוב שלא מאפשר עריכת הודעות או מחיקתן.

אשמח מאוד לקרוא מדריך שלך או מילון מונחים

אולי גם שמנהל הפורום יטגלן אותם ונוכל לתת לכל מי שמעוניין קישור, אני רק התחלתי עם האנדרואיד, אישתי עם הWF לא ממש רוצה שאגע לה במכשיר
אז אני מחכה לרגע הנכון ואז אני קונה את הDHD ופורץ לו את האמא

shayli05

New member
מעבר למילון מושגים.. כדאי להתחיל ולהסביר

לפשוטי העם, למה כדאי להם בכלל להחליף רום.. אחכ איך (אם ירצו) וכו.. לטגלן חומרים מקיפים או שאלות שכיחות, ולהפנות אליהן ואולי כך יהיו יותר דיונים בנושאים לעומקה של מערכת ההפעלה

מצטרף ומוסיף הסתייגות מוזרה משלי ..

לרב ( לדעתי המכריע ) של המשתמשים אין ממש צורך בביצוע רוט או בהחלפת רום .. בהתייחס לאופי השימוש של רב האנשים רום בסיסי (של המפעילה ) בהחלט יספיק והמכשיר יתפקד טוב מאד ויתן תשובה בהחלט טובה ומספקת גם ללא שינויים .. למה כן רום שונה ? לאותם משתמשים מתקדמים יותר שיש להם הבנה בסיסית ומעלה במה זה בכלל רוט , ומה זה אומר החלפת רום , וכמובן בתור נגזרת של זה , אילו יתרונות אפשר להוציא ממכשיר עם רום תחליפי ראיתי בחודשים האחרונים לא מעט אנשים עם מכשירים חדשים ( על פי רב גלקסי שהגיעו מהמפעילות ) שלא ממש יודעים את התיפעול הבסיסי של המכשיר אבל עם רומים תחליפיים ( לרב של PILOTX ) . למה ? כי אמרו להם שזה טוב ..
אני מאד חושב שכדאי יחד עם מילון המונחים הבסיסי לצרף מאמר שמסביר את הבסיס של למה (אם בכלל ) לעשות רוט , מה היתרונות למה זה עלול לגרום בשימוש לא מושכל ועוד .. שמשתמשים יבינו קצת מעבר למילון מונחים . מעבר לזה - דיונים מעמיקים בנוגע למערכת הפעלה בהחלט יהיו מבורכים מצידי .

למעלה