אופי הסדנאות בכנס

agamrafa

New member
אופי הסדנאות בכנס

לא השתתפתי במשחק מפאת עצלנות. תסלחו לי ותדעו שאני נהנתי מכל רגע בו. אם היה חסר משהו (ג'אגל ג'אם, שירותים, שקט בלילה וכו') זה נבלע בכל הכיף שהיה לי וההזדמנות הראשונה לשכוח מהצבא. השאלה שאני רוצה להעלות היא אופי הסדנאות בכנס. כמו כל שנה היו סדנאות למתחילים בינוניים ומתקדמים (פויז, דיאבלו, שני דיאבלו, פאסינג שישה כדורים וכו'). כמו כן השנה הרבה יותר משנה שעברה (לפחות לפי מה שאני התרשמתי) היו סדנאות על דברים שהם לא ג'אגלינג קלאסי (סטייל סלסה(אני), לביים נפילה (גיא לב), טריקים עם קופסת גפרורים וכו' (ירון פוזמק), מניפולציות גומיות (גיא לב ואורי רוט) וכד') אני מאוד נהנתי מהסדנאות האלה וחבל לי על אלה מהן שלא עברתי. כשדיברתי על זה עם בן אדם מסוים בכנס נוכחתי לדעת שהוא מאוד מתנגד לכל העניין והיה רוצה לשמור את הכנס מקצועי ככל שאפשר. יש דעות בעניין?

Aiyegbeni

New member
כן

מסכים איתך לגמרי, ולא רק בגלל שבשנים האחרונות לא העברתי סדנאות ג'אגלינג, אלא בגלל שבאמת זה נראה לי קצת "משעמם" לעשות שוב ושוב סדנאות באביזרי הג'אגלינג השונים (גם לאור העובדה של ריבוי המפגשים השבועיים ושל העלייה הקיצונית בלמידת תרגילים דרך האינטרנט). לא שלא נהניתי השנה להעביר גם סדנת 3 כדורים, אבל הרגשתי הרבה יותר סיפוק וכיף בסדנת גומיות שהעברתי עם גיא, וכנ"ל גם לגבי המשתתפים באותן סדנאות. העלית נקודה מעניינת ונכונה, לפי תגובות של אנשים שקראתי ושמעתי עד עכשיו הסדנאות היו טובות ורבות, מה שכנראה אומר שבאין מודע אנשים נהנו מהסדנאות שהן לא ג'אגלינג טהור. אולי אני קצת שונה בדעה כי אני לא ממש אוהב ללכת לסדנאות (ובעיקר של ג'אגלינג),אבל שוב, אני אשמח אם אופי הסדנאות יהיה אפילו פחות ג'אגלינג ויותר דברים שמסביב/בלי קשר.

אהד מ

New member
יופי הסדנאות בכנס

בעיניי הכנס ובכלל ג'אגלינג הוא לא דבר מקצועי אלא דרך חיים, ג'אגלינג טכני נטו אפשר לעשות ולשחק לבד בבית כל השנה, מבחינת תרגילים וטכניקה לי לפחות יש מספיק חומר לכמה שנים, לכן סדנאות ג'אגלינג נטו לא ממש מענינות אותי, לעומת זאת סדנאות מגוונות אשר עוסקות בפריטים חדשים או במיומנויות חדשות מספקות לי הנאה רבה. לדוגמא סדנת הביטבוקס של פיליפ, סדנת הבלנס והנפילות של גיא, עבודה עם כדור 1 של סטפן, סדנת הכוס, הפקק, והגומיות של אורי. זוהי דעתי בעניין ומי שמתנגד יכול לבחור להגיע לסדנאות הג'אגלינג בלבד ולהתאמן בזמן שאר הסדנאות.

תמירK

New member
גיוון זה ממש נחמד...רק לא להגזים

תראה אני חושב שהשנה המינון היה נחמד ובמקום. רק שלא נגלוש לכיוון של פסטיבל ליצנים
, כזה לדעתי היה במעט "כנס הלהטוטנים השלישי", שנקרא "פסטישטות" (כנס שנערך במלון רביירה אילת, באפריל 1991). אגב, אחת הסדנאות הטובות שנתקיימה שם באותו כנס מיתולוגי הייתה סדנת פנטומימה שניתנה ע"י עמירם אטיאס. ואם זה זכור לי לטובה, ואחרי כל כך הרבה שנים, משמע כי יש מקום לגיוון, לא כך?
. במילים אחרות: כמו שמתקיימת ההבחנה בין כנס שהוא עם דגש מיקצועי, לבין פסטיבל שהוא הפנינג פתוח לכל,כך צריך לשמור על האיזון גם בתוכן, והדגש צריך להיות על להטוטים. תמיר

agamrafa

New member
רעיון אדיר לסדנא!

הנה רעיון טוב לסדנא לשנה הבאה! :) אני שומע מתנדבים להעביר אותה?

תמירK

New member
אני שמח מאוד, רק תיקון קטן

זאת הייתה הרצאה, והרצאה מאלפת. אני מכיר להטוטנים שלקחו את ההרצאה ברצינות ואחר כך הלכו ללמוד תנועת גןף בפנטומימה, וגם תנועות פנים מה נקרא מימיקה(...לא אני. מה שאני כן לקחתי מאותה הרצאה לא יספיק כדי לעניין מישהו בסדנה
). את הקישורית לעמירם אטיאס כבר צרפתי להודעתי למעלה...ואפשר והמארגנים יפנו עליו לראות במה מדובר. זה אומנם יכול להיות מגניב. תמיר

נושא מעצבן מבחינתי

בס``ד בעודי מתאמן חיפשתי מהצד סדנה שתעניין אותי הרוב שיעממו אותי(מרקו) ואפילו עצבנו אותי(הפריזבי שפגע בי כל שניה)ועד שראיתי סדנה לרוחי החלטתי שאני חייב להמשיך להתאמן על התרגיל שאני מנסה עד שאני יצליח. מבחינתי הייתי משתתף בכל סדנה מאחרי שגמרתי להתאמן ונגמר לי הכוח להתאמן ג`אגלינג נטו ולבוא עם ראש פתוח

Uri Yurman

New member
אירגון הסדנאות בכנס

אגם, תודה שפתחת את הנושא קראתי עכשיו ברצף את ההודעה שלך וכל התגובות אליה (שנכתבו עד כה). למי שרוצה להתאמן על משהו ביחד עם עוד אנשים - סבבה! אבל זה מהדברים שפשוט קורים ספונטנית. אולי בכנס הבא נוסיף לוח מודעות שבו אנשים יכתבו דברים כמו "האקי סק ביום שישי בשעה 10 מתחת לסל". בכל מקרה מה שאני מנסה לומר פה זה שעניין האימון לא צריך להיות קשור לסדנאות. לפי דעתי סדנאות קצרות (כמו שיש בכנס) נועדו כדי להראות לך משהו חדש/מרענן. בסדנה טובה, לדעתי, אתה תראה דברים, תלמד קצת, ואז אם תרצה תוכל לקחת איתך "שיעורי בית" ולהתאמן.. עכשיו, שאלת מליון הדולר היא - מה מעניין אנשים? מה הם ירצו ללמוד בכנס ג'אגלינג? לפי דעתי (ואני אשמח לקבל רעיונות ותוספות): * לימוד בסיסי של משהו בג'אגלינג שאתה עדיין לא יודע לעשות (יכול להיות פלאוור סטיק לילדים ולמתחילים ויכול להיות גם שני דיאבולו, תלוי מי אתה). * מניפולציות בחפץ שאתה כבר יודע לג'גל איתו (תרגילים, תנועה, שילובים עם עוד אנשים, או אפילו סתם סדנה של זריקות ותפיסות עם כדור אחד) * נאמברס... ג'אגלינג ספורטיבי/אמריקאי שכזה. נראה לי שהשנה היה קצת חסר. אולי בכנס הבא נוסיף כמה סדנאות בנושא. * להטוטים שהם לא ממש ג'אגלינג רגיל (כמו הסדנה לסיבוב עטים, טריקים עם גומיות, "על אש קטנה", חישוקים, חבלים, וכו') * דברים שהם לא ג'אגלינג אבל קשורים ומעניינים מספיק אנשים. אומנויות קרקס, אומנויות במה, וכו'. * דברים שהם לא ג'אגלינג, אפילו לא אומנויות קרקס, אבל מעניינים מספיק אנשים. למשל נושאי ניו-אייג', יצירה, קסמים. עוד משהו חשוב לגבי הסדנאות בכנס: אין מה לעשות. לפעמים לא תהיה סדנה בנושא מסויים כי פשוט לאף אחד אין כוח להעביר אותה, או שהיא מעניינת רק 2 אנשים, או כל מני סיבות אחרות. שוב זמן טוב להזכיר שהכנס מאורגן בהתנדבות על ידי אנשים שרוצים גם להנות מהכנס תוך כדי שהם עוזרים באירגון שלו. עד כמה שהבנתי מהתגובות פה (וגם מכמה תגובות שקיבלתי במהלך הכנס), נושא הסדנאות בכנס היה מוצלח בסה"כ, אבל עם הרבה מקום לשיפור. סביר להניח שגם בשנה הבאה אני אקח אחריות על הסדנאות, אז אם יש לכם פידבק לתת, זאת הזדמנות טובה להשפיע. נקודה אחת שאני רוצה לשנות בשנה הבאה: לדעתי זה היה עוזר אם השנה ביום רביעי כבר היו לוחות של חמישי-שישי-שבת, שבהם גם רואים את התוכניה מראש (סדנאות אורח, הופעות, וכו'), ואנשים היו יכולים לשבץ את עצמם. היו הרבה אנשים שיזמו סדנאות, אבל היה קשה לי לשבץ אותם או לעזור להם לשבץ את עצמם. FEW :)

GuyBerman

New member
דעתי בנושא

אני אישית חושב שסדנאות בנושאים שלא קשורים בג'אגלינג הם דבר אדיר, מכמה סיבות : 1. ג'אגלרים אוהבים לדעת תרגילים בכל דבר ( בןי אם זה איך הם מדליקים זיפו, או מה לעשות במקרה שנפל לך הפקק של הבקבוק בדיוק על הצד ההפוך ואם תבצע 2 פעולות אז כל העולם יושמד. ) 2. זה נותן קצת גיוון, לפעמים בא לך באמת ללכת וללמוד איך רוקדים סלסה באמצע כנס ג'אגלינג. ( לא יצא לי להיות בסדנא, אבל אני יודע למשל שמשהו שחסר בישראלי זה ה"אולם מסיבות" שיש באירופאי. 3. בלי שום קשר, לצערי לא יצא לי להעביר השנה את סדנת החבל שלי, שבאירופאי רצה במשך 4 ימים, פשוט לא הייתי מאורגן אליה הפעם, אני מקווה ששנה הבאה אני אתחיל את המסורת של להעביר אותה, חחחחח.

למעלה