אופיר 35 וכולן/ם

אופיר 35 וכולן/ם

זה קצת הסתבך שם בשרשור של החתולה. בוא ננסה לברר את הדברים: אז ככה: בא נסכם שהעולם נברא ע"י משהו, לא משנה מה זה המשהו הזה ואם המשהו הזה נתן את התורה הוא התכוון לכל מילה שכתוב שם לא רק הדברים שמוצאים חן בעיניך, ולא רק הדברים שנראים בעיניך כהומניטרים כמו "יום מנוחה", בעצם שבת לפי התורה כוללת המון דברים, אסור לנסוע במכונית וכו' לא רק "יום מנוחה" במובן הקלאסי שלה. לכן השאלה היא האם היהדות היא הדת שאותה אותו אלוהים רוצה שנשמור או לא ! זה בכלל לא רלוונטי לבדוק מה נכון מבחינה הומניטרית / שכלית, ומה לא, אם הוא נתן את התורה צריך לקיים הכל גם מה שלא מבינים, השאלה שלי היא מה אתה יודע על אמיתות הדת היהודית ועל אמיתית התורה !

אז ככה ...

אני גדלתי בבית חילוני לחלוטין .... האמת שעל הדת אני יודעת ממש מעט ... אבל אשמח תמיד לשמוע ...

כאילו מה את לא יודעת ?

שצריך לעשות עם סדין וחור את כבר יודעת ? <הגברבר מנסה להרגביץ תורה בחילונים
)

כרגע חזרתי מקניות בקריית ספר

עיר ואם בישראל חרדית להפליא חברת ילדות שלי חיה שם חזרה בתשובה לפני כ 18 שנה.... אני אורחת קבועה בקרייה למדתי המון על אורחות חייהם ומנהגיהם.. בתחילה לשבו בבית ש"אדבק" אבל החוקיקי שלי הרגיע את אימי אמר לה אל דאגה החיים האלו קשים מידי עבור מירב . לצערי הבורות החילונית חוגגת המון תודות לתקשורת עויינת או מטומטמת בכלל ובפרט.... ואני אני מה? אפיקורסית איומה ! (למרות שחברתי קוראת לי נשמה של צדקת.)

mich78

New member
גם לי יש דיעה בנושא ...

איפה כתוב שאסור לנסוע ? לראות טלויזיה? בתורה ... כל אחד רואה את זה בצורה הנוחה לו ... כל אחד עושה מה שטוב לו ... נכון דברים נכתבו וצריך לקיים מצוות .. אבל להכריח אנשים לקיום מצוות .. שמעתי דיעה לא מזמן .. כי פה בארץ אנחנו נמצאים במדינה שיועדה לנו ולכן אין צורך כ"כ לקיים מצוות ... הרי המצוות נכתבו כדי לשמר את הדת מהתבוללות עם עמים אחרים .. ויש הרבה שטוענים שכולם פה יהודים ולכן ישנן מצוות שכבר ל צריך לקיים ... התורה וקיום המצוות נכתבו לפני אלפי שנים .. לא היו מכוניות .. חשמל .. אש.. דברים רבים שקיימים היום ... למשל ... הפלות .. המתות חסד... ועוד המון דברים

הכל כתוב בתורה

איפה כתוב שאסור לנסוע במכונית ? כתוב שאסור להדליק אש, והדלקת המנוע מדליקה אש או משהו כזה... כמו"כ כל הדברים... כלומר אם את מאמינה בתורה כמו שהיא ואת מאמינה בתלמוד אז יש לך יותר מבעיה לעשות את הדברים הנ"ל, והשאלה כאן היא עקרונית האם זה אמיתי או לא, לא מה שנוח וכו'...

אופיר35

New member
גברבר לא נתחיל ויכוח אבל

הקראים יהודים או לא
היכן רשום שאסור עוף עם חלב למשל, או ציז'בורגר. רשום לא תאכל גדי בחלב אמו ותו לא. זו פרשנות שלא הייתה בטקסט המקורי. ולעניין ההגיון, בהחלט יש הגיון של לא תדליק אש בשבת כי מי שרשם זאת התכוון שתהי מנוחה ( במיוחד בזמנים בהם הדלקת מאור וחימום הייתה פעולה לא קלה)ולא תחמנות כמו שעון שבת, מה זה משנה שעון או לחיצה על מתג
הרי בשניה אתה נהנה מפרי עמלו של מישהו ואתה מתחיל תהליך , אז להגיונך בעצם כיוון השעון שידליק החשמל עם כניסת השבת הרי שגרמת מלכתחילה לדבר עבירה , זו רק דוגמית. שלא לדבר על שטויות כמו עט שנמחק אם כתבו בו בשבת. זה באמת ויכוח מפולפל ומה שיותר מסובך הוא חוסר בהכרעה. מפני שכל צד מבוצר בעמדתו לרוב. לכן הרבה יותר פשוט לקבל את השני כפי שהוא ולא לנסות לשנותו בשורה התחתונה אדם באמונתו יחיה תהא אשר תהא.

סליחה מר אופיר

אתה שוב נדבק לפרטים אלו ואחרים. אני יכול לשאול המוני קושיות על מה שכתוב... לא זה העניין, אם בעיקרון אנחנו מקבלים שהתורה היא משמים וכמו"כ התלמוד הוא המשך לתורה, אז כמובן שיש תשובות לכל השאלות אפילו אם אני לא מבין אותם. כמו למשל, הרופא נותן לך כדור או אומר לך לעשות ניתוח, אתה מבין למה הוא אמר לך כך וכך ? אתה מבין מה יש בכדור ? אתה לא מבין (אם אתה לא רופא כמובן) אבל אתה מבצע כי אתה סומך על זה שהרופא יודע מה שהוא אומר. כך גם כאן אם נסכים עקרונית שהכל אמת אז גם אם לא נבין נצטרך לקיים. ולכן שאלתי על העיקרון, להיכנס לפרטים אפשר אבל לא זה הקטע כרגע ! אם נסכים שאין כלום בתורה, והכל נכתב בידי אדם וכו' אז זה כבר לא משנה מה כן מובן ומה לא, ואם נסכים שהכל אמת אז זה כבר לא משנה שאנחנו לא מבינים אי אלו דברים. יש מבין ? ובקשר לקראים הם כמובן יהודים, אך לפי היהדות הם אינם מקובלים כיון שהם קבלו רק את התורה בכתב ולא את התלמוד...

אופיר35

New member
אגב תלמוד

נכתב ע"י אנשים לא ניתן מפי האל ומכיוון שלאף אחד אין מונופול על החכמה ניתן לחלוק על דבריהם, מניח שלו היו כותבים את התלמוד היום היה שונה. נ.ב. איני חולק על כך שייתכן וישנו/ה ישות (מי אמר שאלוהים זכר
) שקובעת מהלכינו אבל לכך עדיין אין שום תימוכין. לכל טיעון ישנו טיעון שכנגד, קח לדוגמה את הנורא מכל , השואה, ישנם כאלה שאבדה אמונתם לחלוטין בעקבותיה בטוענם שאם קיים אלוהים איך נתן יד לזוועה כזו להתרחש. מצד שני ישנם אלו ,כולל שחוו הזוועות בעצמם שאמונתם נתחזקה באומרם שזה היה עונש ולו רצה היה משמיד את כל העם. חוץ מזה ישנם כללים וחוקים שבשמחה הייתי מאמצם כיום כמו 1000 נשים, מצד שני עם אחת יש כאב ראש תאר לך מה יהיה עם עוד 999......

אוקיי זה טוב

אם אתה מניח שהתלמוד נכתב בידי אנשים ואין לו קשר לאלוהים, אז זהו, בזה נגמר העניין לא צריך להיכנס לפרטים מייגעים של בשר וחלב וכו'... אגב לפי היהדות כשאלוהים נתן את התורה על הר סיני הוא נתן גם את התלמוד שנכתבה הרבה שנים אחריו...

אריןסאן

New member
גברבר, אם כך אז

למה להפעיל שעון שבת זה בסדר? אפילו אם מפעילים אותו לפני כניסת השבת, בכל זאת כשהוא נדלק הוא עושה איזשהו אש... לא?

sjarjar

New member
הסוגיה עקרונית וקשה

כפי שהסבירו לי פעם (נדמה לי שמישהו/י מפורום מתכונים) סוגיית הדלקת מוצרי חשמל בשבת נוגעת בשני איסורים: איסור הדלקת אש ואיסור הפלת פטיש (הפעלת המתג דינה כהפלת פטיש לפי אחת הפסיקות). לדעתי האישית כל הבירור הפרטני הזה מסרס ומשמיד את הרעיון מאחורי ההוראה.

לא הפלת פטיש

אין כזה דבר הפלת פטיש יש כזה מושג "מכה בפטיש" כלומר פעולה שבזה מסתיימת בניית חפץ מסויים העושה את הפעולה עובר על עבירה שנקראת "מכה בפטיש"... אבל בחשמל יש שתי איסורים: 1. אש 2. בונה כי על ידי הדלקת החשמל הוא סוגר מעגל חשמלי ויש בזה כמו בניה...

הסבר פשוט ביותר

כי זה שנהיה במהלך השבת האדם לא עושה כלום הוא עושה את זה לפני שבת ובשבת זה נעשה מאליו...

אופיר35

New member
סופי וזהו

גברבר בזה נסכם מסכים
לפני השבת זה נעשה מאליו
זה בדיוק כמו מה קדם למה ביצה לתרנגולת או תנגולת לביצה. אגב דוגמתך לרופא וכדור אני אישיתי לא מקבל מאום כמובן מאליו, גם אם יאמר לך לניתוח אחקור ואדרוש מדוע ולמה וכו' וכו'. יאללה נפסיק להתווכח אחרת באמת יתנו לנו פטיש בראש כאן

למעלה