אופיני לאפילפטיים?

שרונמר

New member
אופיני לאפילפטיים?

הזכרון של תום נחלש מאוד. היום ביקש ממני משהו, אחרי דקה שכח שרצה משהו. דברים שלמד שוכח. ההחמרה בזמן האחרון. אופייני לאפילפטיים? קשור לטיפול התרופתי? לעובדה שלא מאוזן לגמרי? לטופמקס? שרונה

שרונמר

New member
ראיתי שכתבו על הבעיה בזיכרון

רציתי לדעת האים זה אופייני רק למבוגרים או שגם לילדים יכולה להיות פגיעה בזכרון? שרונה

לדעתי זה מהטופמקס

את מכירה את הניסיון שלנו - קושי בשליפת מילים מהזיכרון וכו'. יכול להיות שזו הוריאציה של תום?

שירי281

New member
מבאס שהמאמרים באנגלית...

סליחה שאני מתלוננת... אבל קצת קשה לי להבין אותם ממש...

חייםלוי

Member
מנהל
הבטחתי ולכן אקיים. הנה התרגום

משתמשים בטופמקס בנוסף לתרופות אנטי פרכוסים אחרות על מנת לטפל בילדים בעלי אפילפסיה מוקדית, בילדים הסובלים מתסמונת לנוקס-גסטו ובילדים הסובלים מפרכוסים טוני-קלוני ראשוניים כלליים. הרופאים מחשבים את המינון התרופתי שיש לתת לילד צעיר בעיקר על סמך משקלו. כדי לשמור על מינימום של תופעות לוואי ירשמו הרופאים, כנראה, מינון נמוך בהתחלה עם עליה איטית. ילדים יתחילו, בדרך כלל במינון של 15 עד 25 מיליגרם (מ"ג) או פחות ביום בהתבסס על טווח של 1 עד 3 מ"ג לקילו כל יום. מנה זו ניתנת כל לילה במשך השבוע הראשון. המינון מוגדל, בדרך כלל כל שבוע או שניים כשמוסיפים 1 עד 3 מ"ג לכל קילו (ניתן בשתי מנות מחולקות) על מנת להשיג את התגובה הטובה ביותר. רוב הילדים מגיעים למיטב ב- 5 עד 9 מ"ג לכל קילו כל יום. אם המינון מועלה לאט ומנוטר בזהירות לא תריכות להיות בעיות של תופעות לוואי לרוב הילדים. תופעת הלוואי השכיחה ביותר כוללת בעיות בחשיבה או בהתנהגות, כמו קושי בריכוז ובהקשבה או קושי בזיכרון. תופעות לוואי אלה יכולות להיות פחות שכיחות אצל ילדים מאשר אצל מבוגרים. כאב ראש, ישנוניות, עייפות ואבדן משקל הן תופעות לוואי שכיחות אחרות. ילדים גם פחות נוטים לקבל את בעית העין הנדירה (גלאוקומה) – עם זאת יש לקרוא מייד לרופא אם הילד חווה בעיות בראיה או מתלונן על כאבי עיניים. יתרון אחד שיש לטופמקס עבור ילדים הוא שהיא באה בצורה של כמוסה מַזליפה שיכולה להיבלע בשלמותה או להינתן בזהירות כשפותחים את הכמוסה ומזליפים את כל תוכנה על שטח קטן (כפית) או מזון רך. יש לבלוע את התערובת מייד ואין לללעוס אותה. יש להשגיח על ילדים במזג אוויר חם על מנת לוודא שהם מזיעים כהלכה. טופמקס פוגם בהזעה אצל ילדים מעטים, מה שעלול לגרום לטמפרטורות גוף גבוהות.

אמא של ס

New member
סוג אפילפסיה

חיים, אז לפי המאמר התרופה מכסה את כל סוגי האפילפסיה, או שאני לא מבינה. לבתי יש כללית פרכוס טוני קלוני וגם אבסנס. טופומקס טפלה בפרכוס הטוני קלוני, אל לא העלימה לגמרי את הניתוקים על כן הוסיפו לה קפרה. היום תודה לאל גם אין לה ניתוקים. רצינו לעבור רק לקפרה, אך היא חוששת מהמעבר שמא היא תחווה שוב פרכוס אחרי תקופה ארוכה של שקט במהלכה הביטחון והחיוך חזרו אליה. אז הרופא (היימן) זרם עימה ואמר שהיא יכולה להמשיך במתכונת הזאת .

חייםלוי

Member
מנהל
טופמקס אמורה, אכן, לטפל בטווח רחב

של סוגי אפילפסיה. גם בספרו של ד"ר יצחק שילר כתוב שהתרופה מטפלת בהתקפים כלליים ומוקדיים וכן הוכחה כתרופה יעילה כטיפול יחיד באפילפסיה. אמנם היא מכוונת גם לסוגי אפילפסיה קשים לטיפול אבל כמו כל תרופה גם לה יש מגבלות. גם קפרה מטפלת בטווח רחב של סוגי אפילפסיה. כנראה שאצל הבת שלך השילוב ביניהן הוא שילוב מנצח.

שרונמר

New member
תודה חיים ../images/Emo24.gif

אנחנו מתחילים במגמת ירידה עם הטופמקס. תום סובל מירידה בריכוז, בזיכרון, בחשיבה, במשקל, עייפות. אנחנו מורידים באיטיות את התרופה, ננסה כנראה לחזור לאחת התרופות הקודמות שניסינו כבר. במקביל מחכים לפלבמאט- התרופה מארצות הברית. תודה על המידע, אתה תמיד עוזר- גם אתה אבא של אפי!!! שרונה

שרונמר

New member
מחפשת מידע על הדיאטה שהתחלנו עכשיו

דומה מאוד לקטגונית- על בסיס סוכר עם אינדקס גליקמי נמוך. דיאטה פשוטה שקיימת בארצות הברית- קלה לביצוע. דומה לדיאטת אטקינס, המעקב כמו בקטוגנית. אין לי מושג איך הדיאטה נקראת בשפה הרפואית... שרונה

חייםלוי

Member
מנהל
תנסי את האתר הזה

http://www.epilepsy.com/epilepsy/treatment_atkins_diet.html נראה לי שהכוונה שלך היא לדיאטה הזאת. בדיאטה זאת למרות שיש עידוד להשתמש בעיקר בשומנים אין הגבלה על חלבונים. כמו כן אין הגבלה על קלוריות או על שתיית נוזלים. המאכלים אינם נשקלים ונמדדים. ספירת הפחמימות נעשית ע"י הפציינט וההורים. מתחילים אותה מחוץ לבית החולים בלי צום. לבסוף ניתן לאכול מאכלים ביתר חופשיות במסעדות ומחוץ לבית. הדיאטה היא דיאטת אטקינס ששונתה והותאמה. היא מאפשרת פחות פחמימות מהמקובל באטקינס (10 עד 20 גרם ליום) ומעודדת שימוש בשומנים.

פשוט, שוק של 270 מיליון איש קוראים

זה בארה"ב אנגליה עוד 50 אוסטרליה קנדה ועוד. אנחנו 6 מיליון דוברי עברית. נחמד אבל כלום.

אמא של ס

New member
טופומקס

לא קראתי את המאמרים אבל כל פעם שאתם מדברים על בעיית הזיכרון בטופומקס ושליפת מילים אני שואלת את עצמי איך אני אדע שעל בתי זה משפיע ואולי יש לה בעיה ואני לא שמה לב. (היא נוטלת טופומקס 8 חודשים. עלינו ממש ממש לאט במינון כי אמרו לנו שכך ניתן להפחית מתופעות הלואי). בכל מקרה בבית הספר הכל בסדר גמור טפו טפו חוץ ממתמטיקה (שלילי.) יש לה חרדה ממתמטיקה. היא תמיד דיברה כמו אוטסטרדה וגם עכשיו היא מדברת מהר ולפעמים (ממש מעט) כשהיא מספרת משהו בהתלהבות ומהר היא אומרת נו איך קוראים למילה הזאת ואז אומרת וממשיכה. זה לא קורה לפעמים לכולנו? אבל חוץ מזה לא הבחנתי בבעייה בזיכרון.אולי בכל זאת תתנו לי סימנים איך אדע שיש בעיה. אני אף פעם לא אמרתי לה שהתרופה יכולה לפגוע בכושר הזיכרון, כי אז היא תלחץ וז עלול להיות קטע פסיכולוגי או נבואה שמגשימה את עצמה. גם בפני המורים לא ציינתי זאת חשבתי לעצמי שאם יחול שינוי כלשהו ברמת הלימודים הם ידווחו לי. תופעת הלוואי היחידה שאגב בתי שמחה לה מאד היא ירידה במשקל-עוזר לתדמית בגיל ההתבגרות אתם יודעים. עד כאן

../images/Emo39.gifטופמקס

בוקר טוב אמא של o גם הבן שלי שהוא בן 27 מקבל טופמקס ואני לא הרגשתי איזה שהוא שנוי בהתנהגות או בזיכרון והוא מתפקד רגיל וזוכר הכל נכון שיש ירידה קלה במשקל אבל רק זאת

למעלה