אופיי העוליםם ..

yellllow girl

New member
אופיי העוליםם ..

צריך לדעת את אופי העולים בעליה החמישית ?! אם כןן אז מישהו יכול לכתוב בבקשה מה אופי העוליםם ..

Metal Heart

New member
תשובה

אני לא יודעת בדיוק בפירוט אבל כתוב שבעלייה זו עלו כל מגוון סוגי העולים-חלוצים,ציוניים שקיבלו הכשרה, אידיאליסטים, פועלים, בעלי מאלכה, מעמד בינוני, בעלי הון וזהו נראה לי אבל אני לא בטוחה אם צריך לדעת את זה אולי צריך לדעת רק שעלייה זו הביאה איתה הרבה מאוד הון פרטי שהושקע בתחומים רבים. מקווה שעזרתי

LittleNell75

New member
אופי העולים

דבר ראשון את צריכה לדעת שבאו 200,000 עולים. דבר שני לעלייה קראו "עליית הייקים" (יהודים מגרמניה) למרות שרק רבע ממנה היו מגרמניה בגלל האופי הגרמני-אירופאי של העלייה. דבר שלישי בעלייה עלו הרבה מהמעמד הבינוני כלומר בעלי מקצועות חופשיים לרוב- בעלי ידע טכנולוגי ותעשייתי שתרמו לפיתוח הארץ. דבר רביעי באו לארץ בעלי הון, שגם אם הם לא הביאו את ההון שלהם (במקרה שם עלו מגרמניה)- בזכות הסכם הטרנספר קנו ממימוש הרכוש שלהם מכונות גרמניות ומכרו בארץ. דבר רביעי זו הייתה עלייה חלוצית כי 50% ממנה היו אנשים שחונכו לציוניות וכשהם באו לארץ הם התיישבו ביישובים חלוציים ותרמו להם מאוד בלכלתם. דבר חמישי הייתה "עליית הנוער"- כ-5000 בני נוער עלו בעלייה הזאת ביוזמתה של רכה פרייר. והם שובצו בישובים חקלאיים וקיבוצים. :p

למעלה