אופטלגין

• פותח הנושא kby
  • פורסם בתאריך

kby

New member
אופטלגין

הי אסתר. נודע לי במקרה, אחרי שיחת בירור עם הרוקח הקליני של קופ"ח, שאסור לקחת אופטלגין בהנקה. אבל- במחלקות היולדות זו התרופה שנותנים ליולדות, כולל המניקות. יש לך רעיון למי ניתן לפנות להתלונן על זה? תודה תודה

Shellylove

New member
רק מדגישה

בזמנו לפחות (לפני שנתיים) זה מה שנתנו גם בליס. האם השתנה משהו? האם היית מודעת לכך?

The truth about Optalgin

IN 1979 it was taken off the market in the US and branded as not fit for human use. Here it is used widely, in most maternity hospitals, and recomended by most doctors as the pain killer of choice. I quote dr Leibovitch who once said, that with such wide use here, if it is so dangerous, there should be more reports of unwanted side effects, but the truth is that there are not. Either to mothers or babies. If you are worried, you can take what is given in American maternity hospitals against pain: Advil ( Ibuprofen).​

דיאנה1

New member
תרגום: האמת על אופטלגין

ב 1979 הוא הורד מהשוק בארה"ב וסומן כלא מתאים לשימוש אדם. כאן משתמשים בו הרבה, ברוב בתי החולים ליולדות, והוא מומלץ על ידי רוב הרופאים כבחירה לשיכוך כאבים. אני מצטטת את ד"ר לייבוביץ' שאמרה פעם שעם שימוש כל כך רחב כאן, אם זה כל כך מסוכן, היו צריכים להיות הרבה יותר דווחים על תופעות לוואי בלתי רצויות, אבל האמת היא שאין כאלה. לא מאמהות ולא מתינוקות .אם את מודאגת, את יכולה לקחת מה שנותנים בארה"ב בבתי חולים ליולדות: אדוויל (איבופרופן).

Whoever told you that Ibuprofen is

contraindicated in breastfeeding is not reading the literature. It is not advised in the last trimester of pregnancy, but there have been no advserse affects in babies who have breastfed when their mothers were taking Ibuprofen, and it has become the drug of choice for breastfeeding others in the hospitals in the states.​

תודה לך, זה מה שהבנתי ואולי בטעות

איזה כיף שאפשר לקחת אדוויל היה לי סינוסיטיס לא מזמן והסתפקתי באקמול כי חשבתי שלא ניתן לקחת אדוויל תודה

לאה_מ

New member
תרגום: מי שאמר לי שאיבופרופן

אסור בהנקה לא קורא את הספרות המקצועית. זה לא מומלץ בטרימסטר האחרון של ההריון, אך לא נרשמו תופעות לוואי בתינוקות שינקו כאשר האמהות שלהן נטלו איבופרופן, וזו הפכה להיות התרופה הנבחרת להנקה בבתי החולים בארה"ב.

אנסה לדייק יותר

מאחר ואסתר ציטטה אותי, אתן את דעתי המלאה - אין הרבה התיחסות לאופטלגין בספרות הרפואית בקשר להנקה, מאחר והוא אינו בשימוש בארה"ב או במערב אירופה. עם זאת, הוא בשימוש נרחב ביותר בארץ. כאשר שואלים אותי על שימוש באופטלגין אני אומרת שרצוי להמנע, מאחר ויש רק מעט מאד מידע, אבל מוסיפה שאופטלגין נמצא בשימוש נרחב ביותר בארץ, כולל במחלקות יולדות ולנשים מיניקות, ועוד לא פורסם תאור מקרה של תופעת לואי אצל תינוק בארץ (אלא אם כן יש איזה חידוש לאחרונה - אני בחו"ל ולא מעודכנת בחצי שנה האחרונה). יש דווח יחיד מחו"ל על ארוע כחלוני בתינוק שאימו לקחה אופטלגין, וכמובן לא ידוע אם היה קשר בין הארוע לאופטלגין. דווח זה הוא משנת 1984. בהחלט הייתי ממליצה להעדיף איבופרופן (אדויל, נורופן, אדקס וכד') על אופטלגין. ובכל זאת - עדיין הייתי ממליצה להמשיך להניק עם אופטלגין מאשר להפסיק להניק כדי לקחת אופטלגין, תוך מעקב אחר התינוק. אי הנקה היא ללא ספק סכנה מוכחת לתינוקות.

ומה עוד אפשר לקחת לכאבים

ניתן לקחת אלגוליזין, שהוא שילוב של אקמול ופרופוקסיפן, ומאושר על ידי האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים לשימוש בהנקה.

דיאנה1

New member
אסתר, זה מאד מעניין - את יודעת

על סמך מה החליטו בארה"ב שאופטלגין כל כך מסוכן? היו מחקרים או משהו כזה? גם לי נתנו אופטלגין בבית חולים בארץ לפני כל הנקה, כדי למנוע את כאבי התכווצויות הרחם בזמן ההנקה.

It caused certain forms of anemia

in babies whose mothers took it, and caused all sorts of side effects in people who were taking it. I saw one mother who had an allergic reaciton to it. Her eyes blew up like balloons.​

לאה_מ

New member
תרגום: זה גרם לסוגים מסויימים של

אנמיה בתינוקות שהאמהות שלהם נטלו את התרופה, וגרם לתופעות לוואי שונות אצל אנשים שנטלו זאת. ראיתי אם אחת שהיתה לה תגובה אלרגית לאופטלגין. העיניים שלה התנפחו כמו בלונים.

Shellylove

New member
זה מעלה בי מחשבה

לפי מה ששמעתי שיעור האנמיה בארץ הוא גבוה למדי, גם אצל תינוקות יונקים (שלי למשל ועוד לא מעט יונקים אצלנו בפורום) יכול להיות שזה ההסבר? (גם אם האופטלגין נלקח רק אחרי הלידה וזהו?).

דיאנה1

New member
גם בר היה אנמי, וכאמור לקחתי

הרבה אופטלגין בימים שאחרי הלידה. מעניין אם יש קשר.

Shellylove

New member
אסתר/ד"ר לייבוביץ

מה דעתכן? יכול להיות קשר לשיעור האנמיה?

maya100

New member
אבל אסתר, פרופ' מרלוב אמר לי בפירוש

שאסור בשום אופן להשתמש באופטלגין במהלך ההריון ובהנקה!! ושאופטלגין נשאר בדם עד 72 שעות והוא מסוכן מאוד. היות והייתי אחרי ניתוח שקדים האופציה של בליעת כדור היתה out of the question ורק טיפות יכלו לעזור לי אבל הוא ממש התעקש שבשום אופן לא להניק עם האופטלגין (הוא אגב, כמנהגו, חיפש שוב בספרות וחזר אלי, הוא לא סתם שלף מהמותן כך שאני נוטה להאמין שתשובתו מבוססת).

למעלה