אופטימיות זהירה

אופטימיות זהירה

נראה שמשהו זז בכיוון הנכון בעיריה. - נערך מבצע לשיקום התמרורים והובטח שהנושא יטופל באופן שוטף - העיריה מתחילה לטפל בנושא החניה. עדיין לא בצורה הנכונה - כי מה שחשוב זה לא לגבות כסף ממי שחונה במקום חוקי, אלא לדאוג שמי שחונה במקומות לא חוקיים - ובעיקר כאלו שמסכנים אנשים, מעכבים את התנועה או הורסים את המדרכות - יטופל. אבל מישהו התחיל לחשוב על זה. -קראתי במקום כלשהו שהאחראי על הגינון הציבורי (זעפרני?) הוא משוגע (במובן החיובי בהקשר הזה) שדואג לפרטים, מטפל בגנים ומשקם אותם. נראה שספקטור ואנשיו בכיוון. יש מקום לאופטימיות.

שלגיה ו7

New member
על אופטימיות../images/Emo123.gif

אצלינו כבר יותר משבועיים לא ניקו את הרחות ולא את הגינה הציבורית.

איזה אופטמיות ואיזה נעלים

את הרחוב שלי הפכו לחד-סטרי בלי לשאול את הדיירים. ועוד יותר מכך, את כל הרחובות המקבילים הם הפכו לחד-סטריים מאותו כיוון לאותו כיוון, כך שאם מישהו צריך להגיע במכונית לרחוב שלידו או חס וחלילה לחזור הביתה כי שכח משהו, הוא צריך לעשות עיקוף של 5 דקות.

Keren Roziner

New member
אם אני לא טועה

בקשר לרחוב שלך... כי קראתי את הכתבה על זה, אני גרה מאוד קרוב לרחובות ההולנדים האלה, והם עכשיו חד סטריים מכיוון שהרבה תושבים מרחובות אלה התלוננו על תנועה סואנת ברח' שאמור להיות כה שקט. שנית - לדעתי זה הרבה יותר בטוח שרח' כזה צר ופתלתל יהיה חד סטרי... גם להולכי רגל שבו... העירייה לא עושה דווקא ....

אז רק שידעו שם בעירייה

שמהרגע שהרחוב הפך לחד-סטרי, הנהגים נוסעים בו הרבה יותר מהר, כי הם יודעים שלא יבוא רכב מולם. כלומר, הם השיגו בדיוק את מה שניסו למנוע, תנועה מהירה ומסוכנת ברחובות האלה. בנוסף, חוסר ההגיון שבהפיכת כל הרחובות לחד-סטריים מאותו כיוון לאותו כיוון לא מובן לי לחלוטין. רק תחשבי על מישהו שגר, נאמר בסביון וצריך להגיע משום מה ברכבו לכרכום (ודווקא ברחובות האלה אני לא גרה). הוא צריך לנסוע ולהקיף את כל מודיעין סנטר או לחלופין לנסוע ולהקיף את עירוני א'. איזו טיפשות וחוסר מחשבה!

Keren Roziner

New member
מוזר...

אני דווקא זוכרת שהם עשו זאת לכיוונים שונים- בכדי למנוע כיוונים אלה, אבל אולי אני טועה, לא הייתי שם מאז...

Keren Roziner

New member
אני מצטערת

שזה מה שנגרם לך, באמת. אני לא מאמינה שהמצאותי באיזור עשר דק' תמחיש מה שאת מרגישה...

ההגיון אינו בדיוק הגיוני - מה עומד

מאחורי רעיון להפוך את כל הרחובות באותו איזור (לוע הארי, שושן צחור וקיפודן) לחד סיטריים באותו כיוון? אין ספק שאף אחד מבין מקבלי ההחלטות אינו גר שם ,אחרת זה לא היה קורה....

אפרתש

New member
קיפודן חד סטרי רק על הנייר....

זה אחד הרחובות היותר מרגיזים בעיר. רופא השיניים שלי שם, ובכל פעם שאני נוסעת ברחוב הזה, איזו מכונית מגיחה מולי. לפעמים הנהיגה במודיעין נראית כמו במערב הפרוע, בלי שום התייחסות לחוקים.

ואפשר להוסיף לזה את החלם שבהפיכת

כרכום, סביון וציפורנית גם הם לחד סטריים מצאלון לכחלית ההרים.

אני בטוחה שאת מצטערת בכנות

השאלה, לדעתי, היא האם ניתן לעשות משהו. האם יש מישהו שם בעירייה שאפשר לפנות אליו ולבטל את רוע הגזירה.

Keren Roziner

New member
לא נראה לי

מכיוון שגם מעשה שנעשה, נעשה עקב בקשות של תושבים... מה יעשו עכשיו? לדעתי, הם צריכים לעשות משאל בקרב התושבים, זה לא כ"כ הרבה כשמדברים על משאל טלפוני לטובת התושבים אבל הם לא יעשו את זה..

אפרתש

New member
מה שמוזר לי

זה שכאילו ההחלטות האלה לא מתקבלות בצורה מקצועית. אני לא מבינה בבניין ערים, אבל בתמימותי חשבתי שהחלטות כאלה צריכות להתקבל על ידי מישהו שזה המקצוע שלו, והוא יודע להמליץ על תכנון רשת הרחובות. לא לפי איזה דיירים הצליחו למלא עצומה.

העניין הוא שאף אחד לא מילא עצומה

לא בעד ולא נגד. זו סתם החלטה שרירותית של מישהו בעירייה שאיזה חבר שלו שגר באחד הרחובות התלונן יום אחד.

אפרתש

New member
את צודקת

פעם טעיתי ולא פניתי בפניה המתאימה. כדי להגיע חזרה למקום בו הייתי, הייתי צריכה להקיף חצי עיר... מזל שהתנועה בעיר עדיין לא סואנת, ככה שהסיבוב הזה עובר מהר.

mobzy

New member
למען ההגינות

חייבים לציין שמי שהתחיל את תהליך קבלת החקיקה בנושא החניה במודיעין היה שכטר (שאני לא מחסידיו בלשון ההמעטה). מכל הכוונות הטובות שדובר עליהם בתחום התנועה בעיר לאחר בחירת ספקטור, עוד שום דבר לא התחיל לזוז.

למעלה