אופוצ'ינסקי/שלמוני

tshal

New member
אופוצ'ינסקי/שלמוני

סבי ז"ל עלה לארץ מעיירה בשם לינשיץ (?) בפולין בשנת 1934. שם משפחתו אז היה אופוצ'ינסקי. מכיוון שרצה שם יותר עברי הוא שינה את שם המשפחה לשלמוני. שאלתי מורכבת מ-2 חלקים: 1. האם בקרב הגולשים (יותר נכון משפחתם) ישנם אנשים אשר מכירים את משפחת אופוצ'ינסקי מלינשיץ (מסתבר שזה היה שם די נפוץ)? 2. אבקש שגולשים אשר שם משפחתם הינו שלמוני יספרו לי איך הם קבלו את השם הזה (מחקר קטן שאני עשיתי ישנה משפחת שלמוני ממוצא תימני דווקא אשר גרה בתל אביב). תודה טובה

talia olav

New member
לא תשובה - אבל

עיירת סבך נקראת היום לנצ'יצה - נכתב באנגלית Lenczyca או Leczyca ובפולנית - Lęnczyca. תוכלי לנסות לקרוא את ספר היזכור של העיירה, ואולי גם משפחת סבך תוזכר שם.

tshal

New member
שלמוני/אופוצ'ינסקי

טליה תודה האם ספר יזכור זה נמצא באתר של יד ושם?

talia olav

New member
לא ידוע לי על אתר

בו ניתן למצוא אתהספר. תוכלי למצוא אותו בספריות, כגון בית אריאלה: ספר לינטשיץ, העורך: יצחק ידידיה פרנקל.

tshal

New member
אופוצ'ינסקי/שלמוני

טליה תודה. דרך אגב, סבתי נולדה וגדלה בלודג' - שם משפחה בנק.

יעקב 1948

New member
לצערי הספר לא מקוון

רוב ספרי היזכור נמצאים אונליין בספריה הצבורית של ניו יורק.הספר שאת מחפשת לא נסרק.להלן הקישור http://www.nypl.org/research/chss/jws/yizkorbookonline.cfm יעקב רוזן

friend9

New member
שינויי שמות משפחה

תושבי ארץ ישראל בתקופת המנדט, שרצו לשנות את שם משפחתם באופן רשמי - הודיעו לשלטונות, והשינוי נרשם בעיתון הממשלתי Palestine Gazette. לא נרשמו סיבות השינוי, אלא רק שמות, מקום מגורים, אזרחות ותאריך השינוי הרשמי. אינדקס של כל השינויים הללו - באתר http://www.isragen.org.il/EIRI/ncpg/index.htm שם תמצאי שמינקוביץ וזלמנוף שינו ל-Shalmony אופוצ'ינסקי שלך שינו ל-Shalmoni

tshal

New member
אופוצ'ינסקי/שלמוני

תודה, תודה, תודה....זו התחלת המסע.

friend9

New member
מדוע החליפו ל-שלמוני?

זלמנוף - השם נובע משם האדם זלמן (או סלומון, סלומון, וכו'). לכן החליפו לצורה עברית דומה: שלמוני. מינקוביץ - השם נובע משם העיירה מנקוביצ'י, באזור ברסט, היום בבלרוס. אופוצ'ינסקי - השם נובע משם העיא אופוצ'נו, במחוז ראדום, פולין. אני משער שבחרו ב"שלמוני" לזכר אחד מאבותיהם (שלמה, שלמון, זלמן וכו'). סיכוי קטן: שהציצו במילון וראו ששלמון פירושו תשלום כסף, שלמן פירושו אוהב שלום.

tshal

New member
מדוע החליפו לשמוני?

אתה מאד קרוב שם במשפטך האחרון. סבי ז"ל היה ראש לשכת המס מחוז דרום במשך שנים רבות ולכן השם שלמוני ע"ש תשלומים וכו'...

tshal

New member
אופוצ'ינסקי/שלמוני

friend9, אופוצ'ינסקי שלי הינם סבי שלמה, סבתי שרה ואבי יוסף, לצערי הרב כולם ז"ל. נכנסתי לאתר (תודה שוב). מאד מעניין

tshal

New member
אופוצ'ינסקי/שלמוני

נכון, פדופיל, אולם לא ממשפחתי. לצערי הרב כמעט כל משפחת אופוצ'ינסקי שלנו נרצחו בגיטאות ובמחנות בזמן השואה. (אהבתי את השיר, מזכיר לי את ילדותי)

למעלה