אופה לחם

הדרית30

New member
אופה לחם

התחלתי בזמן האחרון לאפות לחם בטירוף. זה ממש כיף. אצלינו אוהבים לחמים מלאים שכיף לנגוס בהם. אימצתי מחמותי אופה לחם עזוב ואני משתמשת בו בעיקר לצורך הכנת הבצק. הלחם טעים יותר כשאני נותנת לו פיניש אחרון ואופה אותו בתנור. שני דברים שהייתי רוצה באופה לחם מועדף: 1. במידה ואני משתמשת בו לאפיה, הוא מצפצף באמצע ובסיום. אין לו כפתור ששולט בצפצוף. משהי מכירה אופה לחם שלא מצפצפים או לחילופין שניתן להשתיק אותם? 2. כרגע יש לי אופה לחם של 900 מל. מעוניינת ביותר גדול. יש המלצות? ואם כבר, מצרפת מתכון של לחם שיפון של ארז קומרבסקי. על הלחם מפזרים קינואה ובורגול. יוצא אליפות!

ExNewYorker

New member
בתור אופת לחם ותיקה - אל תאפי במכשיר

זה ממש לא יוצא אותו הדבר! ממליצה לך בכלל לקנות אבן אפייה ולהתחיל לאפות על אבן בתנור. ליגה אחרת. ובכלל, אם תרצי עצות, אשמח לעזור... במשך 3 שנים לא קניתי לחם
. אפיתי לחמי שאור גם. מאז שמתוקי נולד אני מגדלת ילד ולא שאור חחחח ת'אמת שאין לי כבר סבלנות לאפיית לחמים אבל לפעמים מתגעגעת לזה. במקום אופה לחם גדול יותר, אני דווקא הייתי הולכת על מיקסר טוב ללישת הבצק.

הדרית30

New member
תודה על התובנות

אכן, כבר הגעתי למסקנה שעדיף לאפות בתנור. היתה לי בעבר אבן שמוט, הבנתי שזה הורס את התנור כשנמצא כל הזמן בתחתית התנור. בזמנו גם לא היה לה שימוש אז מסרתי אותה. בעיני עדיין עדיף אופה לחם על מיקסר, כי אופה יכול ללוש, להתפיח וחוזר חלילה.

ExNewYorker

New member
אכן אבן שמוט הורסת את התנור

אם ממוקמת בתחתית התנור. היא צריכה להיות ממוקמת על הרשת במרכז התנור. אני חסידה גדולה של אבן שמוט - יוצאות לי פיצה כמו מפיצריה "על לבנים" בחיי... ולגבי התפחה - ברגע שלשת את הבצק, מספיק לתת "בוקס" ולהוריד אויר - אין צורך בשוב לישה

הדרית30

New member
לגבי מקיסר

איזה כמות הוא יכול ללוש בפעם אחת? אני מעוניינית באחד שאפשר ללש איתו כמות של קילו קמח, מה שיוצא בערך סך הכל קילו וחצי. האם לא מתעופף ענן קמח כשזה מתחיל ללוש?

לכמויות כאלה

אני הייתי הולכת על הקנווד מייג'ור, שאני אוהבת לפנטז עליו אבל אין לי מקום בשבילו במטבחונצ'יק שלי - הוא נראה לי תותח על, וגם לכמויות יחסית גדולות. לגבי ענן האבק, אם את שמה את הקמח ועליו את שמה את המים, ומתחילה כמובן בערבול במהירות הכי נמוכה הוא לא מתעופף.

הדרית30

New member
אוהו

זה כרגע לא בתקציב. אני צריכה לראות כמה אני מתמידה בהתלהבות הזאת, אבל נתתן לי רעיונות טובים. בנתיים אשאר עם אופה הלחם הקטן.

אגב, את המייגו'ר ראיתי בחנויות במחיר נמוך

יותר מאשר באינטרנט - משהו בסביבות 1700 ש"ח, שזה לא יקר בהרבה מהקנווד / קיצ'נאייד. וטיפ נוסף ללחמים בתנור - לקרום קשה וכייפי - למרוח מעל מעט מים, וגם לשים רבע כוס מים בתחתית התנור - במגש או משהו. לפתוח אחרי 10 דקות ולשחרר את האדים.

ExNewYorker

New member
לכי על שאור

לחמי שאור הם ליגה אחרת לגמרי... (אם תרצי טיפים ועזרה, אשמח לעזור) הבעיה: לא תוכלי לחזור אחורה

בתכנון

מחכה למשלוח הקמח שלי, כרגע אני על חצי הקילו האחרון שלי...סופרת את הגרגרים בחרדה עד יום רביעי

הדרית30

New member
בדיוק היום התחלתי

לפי הפרוטוקול של ארז קומרבסקי (עיין ערך - הגורו). זה לוקח שבעה ימים. אם יש משהו יותר קצר - ועדיין משובח. אשמח להוראות.

אני מתכננת לעשות לפי המתכון הזה:

http://onemom-7kids.blogspot.com/2011/02/blog-post_9537.html יש לה לחמים משובחים!

הדרית30

New member
אחלה בלוג

פשוט מעורר קינאה. שיבעה ילדים ויש לה זמן להתעסק עם לחמים וגם עם הבלוג. אני אשתמש במתכון הזה. מסתבר שהרעיון לקצר ולהשתמש במים לא מינרלים לא מוצלח - כי הם מכילים כלור. תודה רבה!

אנחנו גם שמים אותה על הרשת באמצע

אחרי תקופה ארוכה של אמונים לאופה הלחם קנינו תנור טוב ומיקסר, והם עושים עבודה פי 4 יותר טובה. אופה הלחם נשאר מיותם.

rnavina

New member
איזה מיקסר קנית? אגב הלחם יצא מעולה

אמרו לי שדווקא טוב שהעיסה היתה נוזלית כי ככה יצא לחם אוורירי. רק מה, יש לו חור במרכז
בקיצור אני צריכה עוד להתאמן

חור?

בהמלצת פישים קניתי אחד של בוש, היתרון שלו מבחינתי שהוא קל ולכן לא כבד להרמה מהמדף למשטח העבודה. החסרונות - הוא קטן ולא לש מעל 700 גר' קמח. אם כי לארוחה אצלנו חצי קילו מספיק לגמרי.

למעלה