אופה לחם חדש, הלחם לא תפח ויצא לח

p i t e r פן

New member
אופה לחם חדש, הלחם לא תפח ויצא לח

שלום לכולם,

קניתי אופה לחם חדש של morphy richards. ניסיתי להכין לחם בסיסי לפי המתכון בחוברת. חבילת השמרים הייתה חדשה, אלה היו שמרים מהירים, כנדרש, דייקתי מאד בכל הכמויות, לא נתתי למים לבוא במגע עם השמרים לפני התחלת התכנית, ובכל זאת, הלחם יצא נמוך, דחוס וגם לח.

בהתאם להמלצה, השתמשתי בקמח לחם. האם זו הייתה הטעות? האם יש להשתמש בקמח לבן פשוט? שנית, ניפיתי את הקמח. מכיוון שחששתי שזה יכול לפגוע במדידות (הקמח יהיה אוורירי מדי), ניפיתי רק אחרי שמדדתי את הכמות הנדרשת.

אז מה עשיתי לא נכון?
 

shlang

New member
אז מה עשיתי לא נכון? בזה שקנית אופה

לחם - לחם לשים ביד ואופים בתנור ולא באופה לחם
 

פ הילה

New member
מתכון ללחם שנאפה באופה לחם

אני אופה את הלחם 11 שנה . הקמח שאני משתמשת קמח מלא של סוגת. (רק של סוגת)

לפי הסדר שאני כותבת לשים את החומרים . הכמויות מתאימות לכוס וכפית מדידה של המכשיר

3/4 כוס מיץ תפוזים או חלב
3/4 כוס מים
1/3 חבילת חמאה או מרגרינה
כף מדידה סוכר
31/2 כוסות קמח מלא סוגת
2 כפות שמרים
1 כף משפר אפייה או אבקת אפייה
שבבי בצל- נותן טעם ללחם

לי יש מכשיר קנווד . אני לא יודעת אם זה מתאים למכשיר שלך.
כפתור 4
LOAF 2
DARK-צבע הלחם
START.
משך האפייה 3 שעות וחצי.
 

HEYלו

New member


 

dani666

New member
הקפדת להכניס את החומרים לאופה בסדר ....

... שהם במרשם ? זה צריך להבטיח הפרדה בין השמרים לבין חומרים הפוגעים בהם (מלח, סוכר).

בנוסף, בתקופה שהיה לנו אופה לחם (ונהינו ממנו מאד. היום אני מכין לחם ידנית) *תמיד* השתמשנו במשפר אפיה (היינו קונים את הצמד של שקית שמרית שקית משפר אפייה) - מומלץ מאד.

ולדעתי, הכי חשוב - בהתחלה לכי *בדיוק* לפי המתכונים שהגיעו עם אופה הלחם. נסיונות, כולל החלפת קמח, עשי אחרי שתהיי מרוצה ומנוסה.
 

revavonet

New member
עשית הכל נכון,

גם לי קורה שאני שמה לחם ומשהו מתפקשש.
המתכונים בחוברת לא תמיד מדוייקים ותמיד יש הבדלים שנובעים מלחות או יובש של החומרים.
אני אופה באופה לחם כבר כמה שנים, ועדיין לחם מקמח מלא לא תמיד מצליח לי.
כמובן שאתה צריך "ללמוד" את המכשיר שלך ולראות, לפחות בהתחלה אם העיסה לא רטובה/יבשה מידי.
שמרים למשל קשה מאוד למדוד כמות מדוייקת בכפית המצורפת.
אל תתיאש, עוד כמה נסיונות ואני מאמינה שתמצא את כיכיר הלחם שלך.
בהצלחה.
 

פוקסי99

New member
אופה לחם רעיונות

יש כאן הרבה הוראות כדי להצליח ולהבין למה נכשלנו
 

פוקסי99

New member
סליחה הרעיונות כאן

אופה לחם מידע ומתכונים
מירי צל-דונטי


ניחוחות נפלאים של אפיית לחם קיבלו את פני כשביקרתי את חברתי בלונדון לפני מספר שנים. הופתעתי מאוד - חברתי לא היתה משקיענית גדולה במטבח - עד שהתברר שהניחוחות מגיעים ממכונת הלחם שהיא קיבלה במתנה. בלחיצת כפתור, סיפרה לי, היא "אופה" לחם טרי מדי יום. אני, שאפיתי עד אז בדרך קונבנציונלית, הייתי ספקנית לגבי התוצאה, שהיתה לבסוף כל כך טובה, שלמחרת רצתי עם בעלי לרכוש מכונה דומה אשר משמשת אותי עד היום, גם כשאני מכינה מאפים בתנור.

מהר מאוד לומדים להעריך את מכונת הלחם הנפלאה הזאת, לה אני קוראת "המאפייה הקטנה שלי". מספיק שיהיו בבית כמה צנצנות מלאות בקמח מסוגים שונים, כמה תוספות של זיתים, אגוזים או פירות יבשים, ושמרים יבשים כמובן, כדי שכל ארוחה או אירוח יהפכו לחגיגה.

מעניין לדעת שמכונות הלחם הראשונות פותחו ביפן, ועד היום כל המכונות מיוצרות במזרח הרחוק, מקום בו כלל לא אוכלים לחם. המכונות הרבות שנמכרות בארץ, מקום בו בהחלט אוכלים ואוהבים לחם, מיובאות על ידי חברות שונות כמו "מרפי בראון", "כרומקס", "אי.טי.טי" ואחרות, והמחירים שלהן הם בסביבות 007
שקל. את המכונות - גדולה של 2 ליטר או קטנה של ליטר וחצי - ניתן להשיג בחנויות למכשירי חשמל.

איזו מכונה לרכוש?
1. בשוק יש שפע של מכונות לאפיית לחם, וקשה להמליץ על מכונה מסוימת. אם קיבלתם המלצות מאדם שרכש מכונה ממנה הוא מרוצה, זה יכול להקל עליכם את הבחירה.

2. לפני שאתם רוכשים, נסו לחשוב לאיזו מטרה תשמש המכונה. האם אתם מעוניינים רק במכונה לאפיית לחם, או שתרצו שתהיה מצוידת גם בתוכנית להכנת ריבות או
לבישול אורז?

3. כדאי שבמכסה המכונה יהיה חלון, כך שאפשר יהיה לבדוק את מצב הלישה, התפיחה והאפייה. את המכסה מותר לפתוח רק עד סוף הלישה, ולרוב, הסקרנות
לראות מה נאפה בפנים גדולה.

4. חשוב שיהיה במכונה טיימר, שיאפשר לתכנת אותה לאפייה מאוחרת. כך יצפה לנו לחם טרי עם הקפה הראשון בבוקר, בלי שנצטרך לקום בחמש לפנות בוקר כדי להפעיל
את המכונה.

5. ודאו שלמכונה יש מערכת אוורור, או לחלופין חימום, כדי שהיא תייבש את האדים שנוצרים במהלך האפייה.

6. יש מכונות בעלות תוכנית מיוחדת, המאפשרות להוסיף רכיבים כמו צימוקים, זיתים ואגוזים. המכונות האלו יצפצפו ויזכירו להכניס את התוספות לקראת סוף הלישה השנייה. נחמד, אבל אפשר להסתדר בלי זה וללמוד עם הזמן, אולי בעזרת
טיימר נפרד, מהו הרגע המתאים להכנסת ה תוספות.
7. בחרו את גודל המכונה המתאים לפי צורכי המשפחה ותדירות השימוש. מכונה קטנה בקיבולת של ליטר וחצי תכיל כשתי כוסות קמח, והגדולה, בת שני ליטר, תכיל שלוש כוסות קמח. בכל מקרה, במכונה גדולה אפשר לאפות לחם קטן יותר, וההפך, כמובן, אינו אפשרי.

8. יש מכונות שבהן אפשר לבחור את דרגת הבהירות של קליפת הלחם )בהירה או כהה(.

9. חשוב שתהיה למכונה סוללה לגיבוי, במקרה של הפסקות חשמל. הגיבוי יוכל לשמור על מצב האפייה למשך חצי שעה נוספת. ללא הסוללה, יהיה עליכם להתחיל את האפייה מחדש כשיחודש זרם החשמל.

עצות חשובות לשימוש :
1. סדר הכנסת החומרים שונה ממכונה למכונה. מלאו אחר הוראות היצרן.

2. דייקו בכמויות. השתמשו בכוס מידה לכוסות ובכפות מידה לכפיות, במידה והכמויות מצוינות לפי משקל. לפעמים כף מים מיותרת תבדיל בין לחם מוצלח לאכזבה גדולה.

3. אם לא קיימת במכונה תוכנית מיוחדת ללחם מקמח מלא )תוכנית עם לישה ארוכה יותר(, אפשר אחרי הלישה השנייה להפסיק את פעולת המכונה, ולהתחיל את הלישה מחדש.

4. לעולם אל תכניסו למכונה בתוכנית מאוחרת עם טיימר חומרים שמתקלקלים, כמו חלב, יוגורט וביצים.

5. השתמשו בנוזלים בטמפרטורת החדר. נוזלים קרים לא יפעילו את השמרים, ונוזלים חמים יהרסו אותם.

6. אפשר לפתוח את מכסה המכונה רק עד סיום הלישה השנייה ולהוסיף נוזלים או קמח, אם יש צורך. לאחר מכן ועד סיום האפייה מותר רק להציץ דרך חלון המכסה.
7. גודל כיכר הלחם תלוי בחומרים. לחמים שעשויים מקמח ללא גלוטן, כמו קמח שיפון, יהיו כבדים וקטנים יותר. אם משתמשים בקמח לחם רגיל, הלחם ייצא גבוה ואוורירי.

8. רצוי להוציא את הלחם האפוי ממכונת הלחם עם סיום הפעולה ולהניחו על רשת גם אם יש מערכת אוורור, כדי שאדי האפייה יתנדפו כ הלכה.

9. רצוי להשתמש ב"קמח ללחם" ששמו "שטיבל 2" או בקמח של "שמרית" לאפיית לחם. כך התוצאות יהיו טובות יותר.

01. מים שבהם בושלו תפוחי אדמה יכולים לשמש כתחליף לנוזלים. הם עוזרים בהתססת השמרים ובהתפחה ומשביחים את הלחם.

11. ודאו שכל החומרים בהם אתם משתמשים, כולל הקמח, טריים.

21. בתחילה רצוי לנסותולהתנסות עם המתכונים שמצורפים למכונה, ורק לאחר מכן לאמץ אחרים.

31. אל תתייאשו, גם אם בתחילה לא כל כיכרות הלחם ייצאו מוצלחות.

41. כדאי להחזיק במזווה שמרים יבשים וסוגי קמח שונים. הם יהיו נגישים כשרוצים לאפות לחם.

חומרים :
לאפיית לחם דרושים שלושה מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים ומים. על מנת לשפר את טעם הלחם, אפשר להוסיף מרכיבים רבים כמו זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות ותבלינים. אפשר גם לגוון בעזרת סוגי קמח שונים ובמקום מים להשתמש בחלב, מיצים, בירה וכדומה. כל אחד מן המרכיבים הללו ישנה את טעמו ומרקמו של הלחם.

הנה כמה דוגמאות:
מלח - המלח מוסיף טעם, משפר טעמים של מרכיבים אחרים ומעכב את פעולת השמרים, כדי שהם לא יתפיחו את הבצק מהר מדי.

שומן - שמן, חמאה, שומן אווז או כל שומן אחר מוסיפים טעם, ושומרים על טריות הלחם למשך זמן ארוך יותר. לחם עם שומן יהיה רך יותר ופחות פריך, ותוספת חמאה תעניק לו גוון זהוב.

ביצה - גם הביצה מוסיפה טעם ללחם, שיקבל גוון זהוב. כמות הביצים נמדדת כחלק מן הנוזלים, כך שאם לפי המתכון צריך להוסיף כוס מים אחת, יש להכניס את הביצה לכוס, לטרוף אותה היטב ולהוסיף את המים עד כדי כוס מלאה )אלא אם נאמר אחרת במתכון(.

מוצרי חלב - חלב, יוגורט ורוויון מוסיפים טעמים, מרככים, מעדנים ושומרים על טריות הלחם לזמן ארוך יותר.

סוכר - סוכר, ולמעשה כל ממתיק אחר כמו דבש ומולסה, אותה אפשר לה שיג בבתי טבע ובמרכולים, מספקים מזון לתאי השמרים. שימו לב: כמות גדולה של ממתיק תאיץ את ההתפחה, בעוד שרצוי שההתפחה תהיה איטית.

נוזלים- מים, בירה, מרק, יין ואפילו וודקה יכולים לשמש כנוזלים ללחם.
אלכוהול נחשב כגורם מעורר לשמרים.

תבלינים ועשבי תיבול - מומלצים בשל יכולתם להעשיר את טעם הלחם.

הכמויות במתכונים הבאים מתאימות למכונה קטנה ולמכונה גדולה. הכמויות למכונה הגדולה מובאות בסוגריים או אחרי המילה עד ...

לחם זיתים ובצל
זהו לחם נפלא בטעמו, ובזמן האפייה ניחוחו מגיע למרחוק. חשוב להשתמש בשמן זית
מעולה ובזיתים טובים אותם יהיה עליכם לגלען )אל תשתמשו במגולענים שאיכותם
נחותה!(. הלחם שיתקבל יהיה יפה, גבוה ובעל צבע זהוב.
כוס וחצי כוסות ועוד 2 כפות( מים

אחת וחצי עד שלוש כפות שמן זית
חצי עד אחת כפית סוכר

חצי כפית עד אחת וחצי כפיות( מלח
חצי כפית עד כפית תימין
אחת וחצי עד 3 כוסות "קמח ללחם"
כפית וחצי עד כף( שמרים יבשים
רבע עד חצי כוס זיתים שחורים או ירוקים
רבע עד חצי כוס בצל אדום קצוץ


פרט לזיתים ולבצל, מכניסים את כל החומרים למכונה לפי סדר הוראות היצרן,
ומפעילים את המכונה. את הבצל והזיתים מוסיפים כשהמכונה מצפצפת )אם קיימת
תוכנית תוספות( או לקראת תום הלישה השנייה. אופים בתוכנית ללחם לבן.

פיצה
בצק לפיצה או לפוקצ'ה אפשר להכין ולשמור במקרר למשך כמה ימים בשקית משומנת.
יש לבדוק את הבצק במכונה במהלך הלישה ראשונה - אם הוא מאוד יבש, מוסיפים
כפית או שתיים של מים, ואם הוא מאוד רטוב, מוסיפים כף קמח.
 

פוקסי99

New member
אופה לחם חלק ב

לקט ממתכונים נט.
באדיבות חמדה
צרור טיפים ומתכונים לאפיית לחמים באופה לחם חשמליו--- חמדה

צרור עצות לאפיית לחמים טובים באופה הלחם

חשוב מאד שכל אחד יעבוד לפי הנחיות שקיבל מיצרן המכשיר, אבל ישנן כמה המלצות שטובות לכל המכשירים:

1 - הנקודה החשובה ביותר היא למנוע מגע בין השמרים לנוזלים ו/או למלח, עד הרגע שבו המכשיר מתחיל את פעולותו. זה נכון במיוחד במקרים שבהם נותנים למכשיר הוראת הפעלה עם השהייה - נניח שבלילה מתכנתים את המכשיר שיתחיל לאפות לפנות בוקר, כדי שתוכלו להתעורר ישירות לתוך בית אפוף ריחות אפיה ולחם חם וטרי. מפגש ממושך, בן כמה שעות, בין השמרים לבין המים, או המלח - יחבל בתוצאות הטובות.

2 - בהוספת המים, רצוי השתמש במים פושרים פלוס. עד שתוסיפו את שאר המרכיבים ותפעילו את המכשיר, המים הלו יתקררו לדרגת פושרים. (זה כמובן מיותר במקרים של הפעלה עם השהייה)

3 - אם המתכון דורש חמאה/מרגרינה, המיסו אותן לפני כן במיקרו.

4 - אם המתכון דורש הוספת ביצים , הביאו אותן קודם כל לטמפרטורת החדר, ורק אז הכניסו לתבנית.

5 - יש לחמם כל מרכיב הבא מן המקרר: חלב, יוגורט וכו'. מרכיבים קרים מאד מחבלים בתפיחת השמרים.

6 - השתמשו רק במלח נטול יוד (לבדוק את המרכיבים על האריזה). היוד שנמצא במלחים מסויימים, תוקף את השמרים ומפריע לתסיסה הראשונית שלהם. כמו כן, אם הלחמים שיוצאים מהמכונה שלכם אינם גבוהים, נסו לקצץ את כמויות המלח, בדרך כלל זה עוזר להבצק לתפוח ולתת תוצאה של לחם גבוה יותר.

7 - בדרך כלל כדאי להשתמש בקמחים מיוחדים ללחם כיוון שהם קשים יותר, ומפיקים לחם יותר מוצק, להבדיל מעוגה שאמורה להיות אוורירית וקלה.


לחם לבן בסיסי
250 מ"ל מים חמימים
1.5 כפיות מלח
1 כף מרגרינה או חמאה מומסת
3 כוסות קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2 למשל)
2 כפות סוכר
1 כף אבקת חלב
2.5 כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית הבסיסית

לחם ביצים
2/3 כוס חלב חמים
2 ביצים טרופות
1 כפית מלח
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת
3 כוסות קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2 למשל)
2 כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית הבסיסית

לחם תפוחי אדמה
כוס ורבע מים חמימים
כפית וחצי מלח
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2 למשל)
חצי כוס אבקה אינסטנט להכנת פירה תפוחי אדמה
שתיים ושלושת רבעי כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית הבסיסית

לחם גבינה ועירית
כוס ורבע מים חמימים
3/4 כפית מלח
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2 למשל)
כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת (במתכון המקורי זו גבינת צ'דר)
רבע כוס עירית קצוצה דק
2 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית הבסיסית

לחם חיטה ודבש
כוס ורבע מים חמימים
כפית וחצי מלח
3 כפות דבש
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת
2 כוסות קמח חיטה מלאה
כוס וחצי קמח מיוחד ללחם
2 כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם מקמח מלא

לחם שיבולת שועל
1 כוס מים חמימים
כפית וחצי מלח
רבע כוס מולסה
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת
חצי כוס פתיתי שיבולת שועל
3 כוסות קמח מיוחד ללחם
2 כפות אבקת חלב
שתיים ושלושת רבעי כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית הבסיסית

לחם פומפרניקל
250 מ"ל מים חמימים
2 כפיות מלח
רבע כוס מולסה
1 כף מרגרינה או חמאה מומסת
2 כוסות קמח מיוחד ללחם
כוס ורבע קמח שיפון (יש להשיג בחנויות טבע)
2 כפות אבקת קקאו לא ממותק
שלוש וחצי כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם מקמח מלא

לחם שיפון וקימל
אחד ורבע כוסות מים חמימים
כפית וחצי מלח
1 כף מרגרינה או חמאה מומסת
שתיים וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם
שלושת רבעי כוס קמח שיפון
2 כפות אבקת חלב
2 כפות סוכר
שלושת רבעי כפית זרעוני קימל
שתיים ושלושת רבעי כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם מקמח מלא

לחם צרפתי קלאסי
250 מ"ל מים חמימים
כפית וחצי מלח
2 כפיות מרגרינה או חמאה מומסת
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם
שתיים ושלושת רבעי כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם צרפתי (יש ברוב המכשירים, אם אין - לבחור תכנית בסיסית)

לחם שאור
חצי כוס יוגורט לבן, ללא שומן או עם אחוז נמוך של שומן
כפית וחצי מלח
2/3 כוס מים חמימים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מרגרינה או חמאה מומסת
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם
1 כף סוכר
3 כפיות שמרים יבשים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם צרפתי (יש ברוב המכשירים, אם אין - לבחור תכנית בסיסית)

לחם צימוקים
כוס ורבע מים חמימים
כפית וחצי מלח
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם
רבע כוס סוכר
כפית קינמון
3 כפיות שמרים יבשים

כשישמע הציפצוף הראשון - להכניס פנימה 3/4 כוס צימוקים

מכניסים את כל החומרים למכשיר לפי הסדר, מפעילים על התוכנית של לחם מתוק (יש ברוב המכשירים, אם אין - לבחור תכנית בסיסית)

----------------------------------------------------------------
לקט של פושפושית

לחם עגבניות מיובשות ובזיליקום-אופה לחם / סם לחם נהדר להגשה עם פסטה ובכלל ...
מרכיבים:
¼ 1 כוסות מים
3 כפות אבקת חלב
½ 2 כפות חמאה
¼ 2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף בזיליקום
3 כוסות ו- 3 כפות קמח לחם
¼ 2 כפיות שמרים יבשים
ההכנה:
לאחר הציפצוף (חצי שעה לערך) מוסיפים:
1/3 כוס עגבניות מיובשות גזורות לחלקים קטנים
1 כוס גבינה קשה מגוררת (אני שמתי חצי מוצרלה וחצי פרמזן)
1 כף אבקת שום (אופציונלי – מוסיף המון)
הלחם יוצא אדמדם עם ריח מדהים.

לחם שום ובצל לאופה לחם סם
כיכר לחם גבוהה, אוורירית – פשוט מעולה.
מרכיבים:
3/8 1 כוסות מים
3 כפות שמן זית
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
½ כפית בזיליקום יבש
½ כפית פלפל שחור (טרי ממטחנה)
1 כפית אבקת שום
מעט שום גבישי
2 כפות בצל מיובש
4 כוסות קמח לחם (שטיבל 2)
½ 2 כפיות שמרים יבשים

אופציונלי – אבל לא חובה לאחר הציפצוף (חצי שעה לערך) מוסיפים:
1 כוס גבינה קשה מגוררת
לשים על תוכנית 2 וללחוץ start.

הערות:
• ניתן לשים אחרי היווצרות הצורה גבינת פרמזן מגוררת מעל (לפזר מעט).
• אין בעיה להכין את הבצק, להוציא ולאפות בתנור בחום 180 מעלות להשחמה בכל צורה רצויה.

לחם לבן הטוב ביותר לאופה לחם סם
הלחם המושלם לסנוויצים...

מרכיבים:
1 כוסות מים חמים (כ- 45 מעלות)
¼ כוס שמן סויה/זית (אין בעיה להחליף עם מרגרינה או חמאה)
2 כפות סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר לשים 3 כפות סוכר ורק 2 כפיות שמרים)
1 כפיות מלח
3 כוסות קמח לחם (אפשר להחליף כוס אחת בקמח מלא)
11 גרם (חבילה= ¼ 2 כפיות) שמרים יבשים

ההכנה:
לשים את המים, הסוכר והשמרים בתבנית של אופה הלחם. להניח לשמרים להתמוסס ולתסוס למשך 10 דקות.

להוסיף את השמן, הקמח והמלח לתבנית לבחור תוכנית Basic or White Bread וללחוץ start.
 
למעלה