אוף

coullette

New member
אוף

אתמול בערב אני ואמא שלי ישבנו בסלון והיא רצתה שנראה סרט בוי או די.אז כמובן שהצעתי (בפעם האלף) שנראה סטאר וורז. ומשום מה היא הסכימה. אז היא רצתה שנראה את הסרט הראשון שיצא (תקווה חדשה). טוב,התחלנו לראות והיא כל שניה קיטרה כמה שהסרט הזה דבילי ואינפנטילי. והיא גם חשבה שארטו דיטו הוא שואב אבק! בכל מקרה אחרי 3/4 סרט בערך היא אמרה שהיא נרדמת ושהיא הולכת לישון,ושהיא בחיים לא ראתה סרט כזה ילדותי ומטומטם וכשאמרתי לה שהיא צריכה לראות גם את הסרטים הבאים היא אמרה "אין סיכוי". מה אתם חושבים? יכול להיות שלא צריך להתחיל עם תקווה חדשה? כי באמת זה סרט קצת ילדותי,אם מסתכלים עליו מעיניים של אדם מבוגר שראה כבר הרבה סרטים בחייו.כל הקטעים עם סיתריפיאו שהוא רב עם ארטו והאיטיות של הסרט, בהחלט אפשר לראות אותו כסרט אינפנטילי. יכול להיות שהייתי צריכה להתחיל מהסרט הראשון.למרות שגם שם יש מספיק קטעים ילדותיים עם ג'אר ג'אר בינקס וכל זה..

zigmond 69

New member
שאלה מצויינת.

אבל בשורה התחתונה,אני בהחלט חושב שזה חכם יותר להראות למבוגרים שחדשים בתחום את "תקווה חדשה" לפני הסרט הראשון כרונולוגית. אמנם הוא איטי יחסית ועם די מעט פעלולים,אך יש בו הרבה יותר "נשמה". ז"א,משחק הרבה יותר טוב של השחקנים,מחשבה רבה על הדיאלוגים,ובכללי,דברים שמבוגרים בד"כ הרבה יותר מעריכים.

מ א ג ר ט

New member
ובכלל,

סרטים כאלו הם קצת "נוסטלגים" עבור המבוגרים- גם אם הם לא ראו את הסרטים בצעירותם, הז'אנר הזה בטוח מזכיר להם משהו... בכלל, מי שלא וצה לראות סרט, בטוח לא יאהב אותו. כשיש לי מצברוח אני מתלהבת מהפוליטיקה של מלחמת המשובטים, וכשאין לי מצברוח אני סתם מתעצבנת כי זה דביק ונמרח.

advanced soul

New member
מניסיוני...

עדיף בכלל לא להראות להורים את הטרילוגיה הישנה, זה ילדותי עבורם ומרדים. דווקה הטרילוגיה החדשה מרשימה אותם ויזואלית ואז הם מתחברים יותר לסיפור. עדיין, חובבי מלחמת הכוכבים קשה לעשות מהם....

murphy13

New member
יש משהו בדברי האם

כשהסרט ה"רביעי" הוצג בבתי הקולנוע הייתי כבן 14 - גיל מצויין לצפיה בו. גם אז זה ממש לא היה סרט למבוגרים. קשה למצוא משהו בדמויות, אבל הצעצועים מרשימים - וזה טוב למי שיש לו נשמה של ילד. אני מתלהב עד היום מהסדרה "כנפי הרעם" משנות הששים, כי היא גאונית. מכונות ענקיות שהן במציאות דגמים באורך 40 ס"מ, ומבחר דמויות שמגולמות ע"י בובות, בקולותיהם של שלושה אנשים בלבד... אם יש משהו שיכול למשוך מבוגרים לסרט - הרי אלה אלק גינס ופיטר קושינג. הם היו שחקנים מקובלים בשנות החמישים והשישים. לדעתי מבוגרים בני הדור שצפה בתכנית "החבובות" יאהבו את "שובו של הג'דיי", שהמערכה הראשונה שלו היא מופע בובות מרשים של אותו יוצר - ג'ים הנסון. ייתכן שמבוגרים ימצאו איזשהו עניין ב"אימפריה", כי זה הסרט היחידי מכל הששה שיש בו מלבד פעלולים גם אווירה. ארוין קרשנר במאי הרבה יותר טוב מלוקאס... בסרטי טרילוגית "הרפובליקה" צפיתי כמבוגר - ובשני הראשונים לא אטרח לצפות שוב. גרפיקה ממוחשבת אינה אמנות, וכריסטופר לי תמיד ייזכר אצלי כדראקולה מלוקק, פרנקנשטיין סכריני והרשע הכי עלוב בסרטי ג'יימס בונד. מדוע נקמת הסית מצא חן בעיני ? כי הסוף ידוע מראש, והוא מעורר תשוקה מחודשת לצפות בסרט ה"רביעי".

סלמאק

New member
אני לא כ"כ מסכים.

(תחילה אציין שהאהבה שלי לטרילוגיה החדשה היא שהפכה אותי למעריץ שרוף של 'מלחמת הכוכבים'). אני דווקא ראיתי את הטרילוגיה הישנה כילד (הייתי בן 12-13 בערך, אולי פחות), ואהבתי אותה, אבל לא מספיק כדי להחשיב את עצמי כמעריץ או פריק של הסאגה. זאת עד אשר ראיתי את "אימת הפנטום", שהיה פשוט ענק! הוא גרם לי ללכת ולראות את "מתקפת המשובטים" בקולנוע, שגרם לי להפוך למעריץ שרוף. היום, לאחר הצפייה בטרילוגיה החדשה, כשאני צופה בטרילוגיה הישנה, אני מעריך אותה יותר, כי אני מרגיש שלמרות שרמת ההפקה מאוד נמוכה ותואמת את שנות ה- 70, אני עדיין מרגיש שיש את כל הרקע העלילתי שעשוי בצורה שאני יותר אוהב, וגם כי קיימים הרבה יותר פרטים עלילתיים על ההתרחשויות שהובילו לתרחישי הטרילוגיה הישנה. יחד עם זאת, אני אכן מסכים עם האמירה שלך כי "גרפיקה ממוחשבת אינה אמנות", גם אני ראיתי את זה כחיסרון ברמה מסוימת, אבל לא מספיק כדי לגרום לי לא לאהוב את הטרילוגיה החדשה (אהבתי אותה בדיוק מאותה הסיבה שאתה אהבת את נקמת הסית', אלא שאצלי זה קצת יותר רחב).

Gilliana

New member
טוב, אני לא מסכימה עם אף אחד מכם

קודם כל, הקביעות שלכם ממש איומות ונוראיות - מה זה "מבוגרים"? אתם מתנהגים כאילו העולם מתחלק לצעירים בני 20 וכל מי שנמצא מאחורי הקו הזה. ואם את/ה חלילה וחס מעל גיל 40, רחמנא לצלן - אבד עליך הקלח. שנית- חשבתם אולי שהסרטים פשוט לא מתאימים לאמא ולטעמה? לא כל אחד אוהב את הז'אנר ואין לכך שום קשר לגילו. אין דרך אחרת לראות את "מלחמת הכוכבים" מאשר להתחיל ב-"תקווה חדשה" - מי שלא אוהב את הסרט הזה, המסקנה הבלתי נמנעת היא כי הז'אנר לא מתאים לו, נקודה. לא להתבאס - איש איש וטעמו הוא, יש המון דברים שאמא שלי אוהבת ואני לא סובלת וההיפך.

advanced soul

New member
לא מסכים

אני לא מכיר הרבה (או בכלל) מבוגרים שהתחילו בגיל הזה (ולא כילדים) לראות "מלחמת הכוכבים" (במיוחד הטרילוגיה הישנה) ואהבו אותם או הפכו למעריצים. מה לעשות, "מלחמת הכוכבים" זה סרט ילדים ונוער, ולא סרט מבוגרים מעמיק, וכל מי שאוהב את מלחמת הכוכבים הוא התחיל לראות אותה בגיל צעיר והתאהב. אני בן 28 אבל ראיתי לראשונה את אחד הסרטים בגיל 10-11 בערך. גם אז למרותצ שהתרשמתי, לא הפכתי למעריץ, אלא לאחר שנים. הסרט לא עמוק מבחינה עלילה רומנטית, ויותר מדי מדע בדיוני, משהו שרחוק מהמבוגרים של היום. אני מסכים שעדיף לראות את הסרטים מהטרילוגיה הישנה - אבל זה לאנשים צעירים - עבור אנשים מבוגרים (ולפי ניסיון עם אמא שלי, שראתה פרק 4 ושכחה, ולאחר מכן ראתה חלק מסרט 1 והתעניינה שוב טיפה, לפחות שאלה כמה שאלות ואמרה שתצפה את הסרט במלואו בהזדמנות אחרת) עדיף להתחיל מהטרילוגיה החדשה וה"יפה" (מה גם שאמהות מתחברות יותר לילד הקטן והפרידה מהאמא, מה לעשות, עלילה שכל אמא תתחבר מיד), למרות שלשתי הטרילוגיות סיכוי לא גבוה להפוך אתון למעריצות, או אדם שזוכר את הסרטים למשך יותר מחודש ימים

Gilliana

New member
אתה טועה

כי אני דווקא מכירה לא מעט אנשים מבוגרים שראו לראשונה את הסרטים בגיל 40 פלוס, והתאהבו. למען האמת אני מכירה גם אנשים שראו את הסדרה לראשונה אחרי גיל 60 והתאהבו - הסטיגמה הזו של גיל היא איומה ונוראה, והשלכותיה על החברה שלנו מזוויעות, הגיע הזמן לשבור את המיתוס ההזוי הזה.

Y. Welis

New member
לא כל האנשים יודעים להעריך את הגישה

המיתית, שבה מדברים על דברים גדולים מהחיים, על עקרונות מופשטים (טוב ורע, כוח וגורל) במאקרו. הרבה מעדיפים את הפרטים הקטנים, המחוות הקטנות והמיקרו (לא המיקרוגל...). לדעתי זה עניין של פיתוח טעם, וגם סוג מסויים של סקרנות ורצון לדעת מה יש *מאחורי* המציאות. אם הנטיות בכיוון לא החלו בגיל צעיר, סביר להניח שהם לא יופיעו בגיל מאוחר, ואם אין הבנה לדברים וראיה רחבה, אז זה רק ישעמם.

henney

New member
זה בדיוק מה שקרה לי!

אתמול ראיתי עם חברה שלי את תקווה חדשה והיא כמעט נרדמה לי! והיא מקטרת חצי שעה שהיא לא מבינה כלום! (זה לא אשמתי שאין כתוביות) אז הסברתי לה.. אבל אפילו אז היא לה הקשיבה! איך היא מצפה להבין. אז אחרי שזה נגמר היא כ"כ שמחה, ואז שמתי לה את נקמת הסית' כדי שאולי היא כן תבין משהו.... אבל היא כמעט הרגה אותי. אז ראיתי קצת (עד לקטע שפלפטין מספר לאנאקין על הנבואה) והיא כן הציצה כמה פעמים וזה כן עיניין אותה אבל בגלל האגו היא לא רצתה. טוב אז החלפתי לסאות' פארק. כנ"ל לגבי אמא שלי, אבל אני התחלתי איתה מהראשון... היא די התעניינה אבל בקטע של הקרבות (או להיפך המירוץ) היא פשוט אמרה לי להעביר כי היא התשעממה. והיא כבר ראתה את הסרטים האלו איתי קודם והיא נרדמה בכולם העיקר אומרת שהם מאוד מעניינים ושהיא לא זוכרת שהיא בכלל ראתה אותם. נו טוב, לפחות אני אוהבת את זה

גם אני

כשראיתי את הסרט הראשון לא התלהבתי במיוחד העברתי בו הרבה קדימה והסיבה היחידב שטרחתי לראות אותו הוא בגלל הספר שקראתי שהרבה יותר יפה מהסרט רק שראיתי את יתר הסרטים אז באמת התלהבתי הראשון לא שווה כלום בלי היתר אולי עם אמא שלך תראה אותם היא כבר יותר תאהב את הסרטים

Gilliana

New member
כנ"ל! ../images/Emo45.gif

האמת היא ש-"תקווה חדשה" כסרט מאד אכזב אותי - הספר היה מדהים ומרתק והסרט היה ממש עלוב לעומתו. למרבה המזל, "האימפריה" ו-"שובו של הג'די", תיקנו את המצב העגום הזה.

איזה קטע!!

נכון לגמרי אני מזה אהבתי את הספר אפילו לוקאס חתום עליו הספר יצא בדיוק בשנה של הסרט ואפילו בו זה נראה שלוק וליה צריכים להיות ביחד הוא היה ממש יפה והסרט אהה סתם רואים ועוברים לסדר היום אבל כמו שאמרת מזל שהיתר הצילו את המצב בגלל זה אני מתה ליקרוא את הספרים שלהם הם בטח ממש יפים

Gilliana

New member
הספרים בהחלט מוצלחים

אבל הם כבר דומים מאד לסרטים עצמם וכבר אין את ההבדל העצום שיש בין הספר לסרט במקרה של "תקווה חדשה". מעניין אם יש ספרים גם לטרילוגיה החדשה...

Y. Welis

New member
יש. נובליזציות. בשנים האחרונות הן

יצאו ממש עם הסרט, באותו החודש, ונכתבו על סמך התסריט האחרון (ולעיתים גם קטעים מהסרט). אני חושב שמה שעשה את הנובליזציה של הסרט הראשון לטובה הוא סופר-הצללים שכתב אותו, אלן דין פוסטר (הקרדיט הוא רק של לוקאס, אבל הוא לא היה אז סופר - אם כי בסוף שנות השמונים הוא ניסה משהו, וכתב שני ספרי פנטסיה. אולי כהמשך לסיפור שלו שהיה הבסיס ל'ווילוו והנסיכה', שבו שיחק מיודעינו ווארוויק דייויס).

נכון הסרט והספר מאוד דומים

אבל יש גם קטעים ומידע שמופיעים בספר ובסרט דווקא אין אותם

Y. Welis

New member
כמו הסצינה בהתחלה עם ביגס מחוץ למועדון

כשלוק ושלושה צעירים אחרים משקיפים ורואים את המשחתת והספינה הנמלטת. הסצינה צולמה בפועל, אבל הוצאה מהעריכה כבר בשלב מוקדם (לא נעשו לה אפקטים).

Y. Welis

New member
אתה. וכן, אכן הוא. הם הכירו מהסצינה ההיא

כך שהפגישה איתו לפני היציאה לקרב היתה מרגשת במיוחד.

למעלה