אוף.

yamit1990

New member
אוף.

עוד שבועיים עוזבים את ישראל. אני ממש בדיכאון מזה.כל פעם שאני חושבת על זה נהיה לי רע. וגם מה מסתבר,שאני לא עולה לי"א כמו שאני אמורה לעלות.בגלל שאני עכשיו בי'. אלא אני מתחילה בגרמניה שוב את י'.

ציקהלה

New member
אז יהיה לך יותר זמן לעשות חברים

טובים, דיי כבר יהיה לך כיף סתם שאלה קנית אופניים? הגיבעות לא לוחשות לך? אולי הגיע הזמן לפתוח ספורט חדש!

lol lypop

New member
האמת

נראה לי שזה יותר טוב לך לעלות לי'. כי י"א זה כיתה דיי קשה...את לא רוצה להגיע לשם ושינחיתו לך מלא עבודות וכאלה נכון? יהיה לך עוד שנה להתרגל..ללמוד גרמנית וכאלה... בכל מקרה, מה שבטוח, שאם תבואי בגישה חיובית יהיה לך טוב. בהצלחה

AnnabeI Lee

New member
אני מסכימה עם רון.

כעיקרון השנה הראשונה היא הכי מאתגרת, אז עדיף לך לקחת שנה ולספוג את הכל, ללמוד קצת את השפה, להתאקלם חברתית וכו.

eynav br

New member
זה יותר טוב לדעתי

אין לך מה להתבאס.. כשעברתי נכנסתי לי' לחצי שנה למרות שסיימתי י'.. קודם כל, תלמדי את השפה, תכירי חברים ואחר"כ תתחילי ללמוד את כיתה י"א ככה אם תכנסי ישר לי"א בלי לדעת את השפה יהיה לך די קשה להתחיל ללמוד...

yamit1990

New member
צודקת..אבל

אני יודעת את השפה..כאילו לא ממש חלק. אבל אני יודעת ויכולה להבין כל מיני משפטים. בחודשיים האחרונים היתה לי מורה פרטית לגרמנית. אבל זו שפה קשה,קשה לקלוט אותה מהר :\

faland

New member
נו הם צודקים כמובן

אני עברתי בין ט' לי' והאמת י' הייתה הרבה הרבה יותר קשה מט' והשנה יא' גם ככה קשה בלי כל ההלם של ארץ חדשה והכל זה טוב שאת נישארת. רק באסה שאת חייבת

ימית.

כמו שכבר רשמתי לך במסנג'ר,זה הרבה יותר טוב לדעתי שאת הולכת לכיתה י' ולא לי"א. כי י"א זו כיתה קשה,ואת לא יודעת את השפה כל כך טוב,אז באמת שעדיף ואפילו זה טוב שאת הולכת לכיתה י'. גם מבחינה חברתית זה מעולה. ויהיה טוב,אני מתארת לעצמי את ההרגשה שלך,אבל אין טעם להיות בדיכאון,תנצלי את הזמן שנותר לך,תבלי עם החברות,תטיילי קצת,תצטלמי. יהיה טוב,נו. אני בטוחה

נעמצי

New member
מצטרפת לכולם ומוסיפה עוד משהו

זה מאד תלוי איפה את הולכת ללמוד אם את תלמדי ב MIS זה משהו אחד ואם תלמדי בגימנזיום זה משהו אחר. אני יכולה להגיד לך שהרמה של לימודים בגימנזיום בכיתה י' הרבה יותר גבוהה מהרמה בארץ- השוויתי את זה עם חברים שלי. ו ה MIS זה גם שונה כי זה לימודים באנגלית וכו'. אני בכל מקרה בעד- ואגב, אני חזרתי פה על כתה ט בערך- כאילו עשו לימ ערכת חופפת של ט ו ח' פה ואני לא מצטערת על זה. בסופו של דבר אני מסיימת שנה הבאה את הלימודים עם חברים בגילי. ותקחי בחשבון שבגרמניה מסיימים תיכון בכיתה 13 ולא 12. זה עוד שינוי. מתי יהיה לך כבר מסנג'ר?

yamit1990

New member
אממ

אני הולכת ללמוד כנראה בגימנזיום. ושלחתי לך במסר את המסנג'ר שלי!

לדעתי...

זה תמיד מבאס להישאר טיפה אבל תחשבי בקטע של יותר לדעת. כי הרמה בישראל בו נודע לא כל-כך מרשימה, לעומת זאת בגרמניה אני בטוחה שהרמה גבוהה יותר, ככה שבבגרויות יהיה לך יותר טוב, להתחיל ליצבור ידע מ-י' עד יב'. וגם בעיניין החברתי זה טוב יש לכם עוד 3 שנים היחד ליצבור חברויות.

matron

New member
מאוד..

אתה בא ללמוד בכיתה- אתה לא יכול ללמוד בצורה נורמלית! אני באה לכיתה שלי, אני יושבת בכיסא. והוא מתחיל להתנדנד כמו הזמן מצד לצד! פאק זה מעצבן! רגל אחת שלו על הרצפה ורגל שניה באויר! אלו כיסאות מתקופת האבן נישבעת לכם באותו רגע בא לי להעיף מכות לכיסא הזה. אותו הדבר לגבי השולחנות. ולא מספיק שלפעמים אתה צריך לשבת בכיתה בשורה האחרונה של השולחנות שנמצאת במרחק של איזה קילומטר מהלוח. ואז אתה לא רואה מה שכתוב על הלוח.

faland

New member
אותי דווקא שיגעו המורות...

חלק היו בסדר אבל רובן היו משו איום ונורא... מה זה מורה בישראל? אישה שניכשלה בכל הבגרויות או בקושי עברה והחליטה ללכת לסמינר של שבועיים במיכללה למינהל והפכה למורה. חחח אני תמיד אהבתי לשבת מאחורה... יש לי ראייה טובה ואני לא נירטב מכל היריקות של המורה

matron

New member
מי נתן למורות תעודת הוראה בכלל?!

וגם אני עכשיו יושבת מאחורה.. שמע היריקות האלה זה קטע בכלל לא נעים. במיוחד בימינו, שהמורות כבר מנוסות בעניין, ומצליחות לירוק למרחקים יותר גדולים יותר מהשורה הראשונה.
המורה שלי יורקת כמו מטורפת מי שישב בהתחלה של הכיתה כל השולחן שלו רטוב!

למעלה