אוף.

מצב
הנושא נעול.

urilei

New member
כאילו שבחברות בחדשות התנהלות הכרטיסים
החודשיים שונה...
מה כבר רצית?
אלא אותם נהגים, אותם אוטובוסים, ואפילו אותם כרטיסים, רק עם פחות מוטיבציה וגם האחוזים שהן מקבלות על הכרטיסים בד"כ נמוכים יותר. לדעתי היו צריכים לקבוע נוהג ידוע ומוכר לציבור שהחברה שמוכרת את הכרטיס היא זו שמקבלת את הכסף. זה גם היה גורם לחברות להשתדל הרבה יותר וגם היה יוצר מודעות צרכנית לאפשר לנוסע לבחור בחברה המועדפת עליו בלי קשר לחברה שמפעילה את הקו שבו הוא בד"כ נוסע. כך תושב פ"ת למשל יעדיף לקנות את הכרטיס מדן כי הוא שונא את קווים או להיפך.

אמנון אלבז

New member
מנהל
הגישה של מר Sארז רק מראה
כמה חשוב לפרק מונופולים הוא עדיין שבוי בקונספציות בולשביקיות
לארנב אין שעון
ולך כנראה שאין ......... לכתוב בזהותך האמיתית. מה קרה? אתה מפחד להתעמת? מה אמר ארז? מה היה עושה לך ארז אם בזהותך המוכרת היתה כותב את דבריך? מה כבר אי אפשר להביע דעה בפורום הזה? בלי שום קשר לדעתי האישי שההפרטה נבעה רק מאנטרסים אישיים ומניעים של קנאה שנאה צרות עין של פקידים שלא יודעים איך לאכול את הכובע שלהם. ההפרטה נכון להיום כישלון אמנון אלבז.

Sארז

New member
לארנב אין שעון
ולך כנראה שאין ......... לכתוב בזהותך האמיתית. מה קרה? אתה מפחד להתעמת? מה אמר ארז? מה היה עושה לך ארז אם בזהותך המוכרת היתה כותב את דבריך? מה כבר אי אפשר להביע דעה בפורום הזה? בלי שום קשר לדעתי האישי שההפרטה נבעה רק מאנטרסים אישיים ומניעים של קנאה שנאה צרות עין של פקידים שלא יודעים איך לאכול את הכובע שלהם. ההפרטה נכון להיום כישלון אמנון אלבז.
איך נאמר ?
לא הייתי יכול לכתוב תשובה יותר חכמה ומוצלחת מהתשובה שלך אמנון.

לארנב אין שעון
זהותי האמיתית?

חביבי, אל תכניס אותי למריבות הקטנות שלכם כאן בפורום. הכינוי הזה משמש אותי כבר ארבע שנים, ואם ממש מעניין אותך לדעת, אז בדוק בפורום "תרגום ועריכה" ושם תראה במה אני עוסק. אני נכנס לפורום הזה כי ענייני תחבורה ציבורית מעניינים אותי מאוד בתור משתמש "כבד" לשעבר בתחבורה ציבורית. "לשעבר" מפני שלפני כשלוש שנים עברתי לצפון, וכאן התחבורה הציבורית לא ממש רלבנטית. ונשוב לענייננו, מר Sארז מייצג נאמנה את אלה בתחבורה הציבורית שבעבורם הנוסעים הם רק טרדה, ואם זה היה תלוי בהם, הם היו מעיפים את כל הנוסעים הנודניקים לעזאזל ומסיעים אוטובוסים ריקים הלוך ושוב. למרבה הצער, בעשרות שנים של שימוש אינטנסיבי בתחבורה ציבורית נתקלתי בלא מעטים מסוגו. ובעניין ההפרטה, אני דווקא מסכים שהיא כישלון, או קרובה לכישלון, אבל זה עדיין לא אומר שהמצב הקודם היה תקין. כמו שאומרים, זו טריפה וזו נבלה.

Sארז

New member
זהותי האמיתית?

חביבי, אל תכניס אותי למריבות הקטנות שלכם כאן בפורום. הכינוי הזה משמש אותי כבר ארבע שנים, ואם ממש מעניין אותך לדעת, אז בדוק בפורום "תרגום ועריכה" ושם תראה במה אני עוסק. אני נכנס לפורום הזה כי ענייני תחבורה ציבורית מעניינים אותי מאוד בתור משתמש "כבד" לשעבר בתחבורה ציבורית. "לשעבר" מפני שלפני כשלוש שנים עברתי לצפון, וכאן התחבורה הציבורית לא ממש רלבנטית. ונשוב לענייננו, מר Sארז מייצג נאמנה את אלה בתחבורה הציבורית שבעבורם הנוסעים הם רק טרדה, ואם זה היה תלוי בהם, הם היו מעיפים את כל הנוסעים הנודניקים לעזאזל ומסיעים אוטובוסים ריקים הלוך ושוב. למרבה הצער, בעשרות שנים של שימוש אינטנסיבי בתחבורה ציבורית נתקלתי בלא מעטים מסוגו. ובעניין ההפרטה, אני דווקא מסכים שהיא כישלון, או קרובה לכישלון, אבל זה עדיין לא אומר שהמצב הקודם היה תקין. כמו שאומרים, זו טריפה וזו נבלה.
חה חה חה

אתה כזה פטתי שלא יאומן. אתה מכיר אותי בכלל ? איך אתה יכול [באיזו זהות שלא תבחר לך] לכתוב עלי שקרים ? למה אתה לא כותב לגופו של עניין אלא לגופו של כותב ? אני נוסע בכל יום באוטובוסים כבר שנים רבות ואם גילך שכתוב בכרטיסך האישי נכון כגילי הרי שנסיוני כנוסע רב מזה שלך בלפחות 5 שנים תמימות. טול קורה מבין עיניך וכתוב לגופו של עניין בלי להשמיץ מר ארנב בלי שעון...

amit1270

New member
חה חה חה

אתה כזה פטתי שלא יאומן. אתה מכיר אותי בכלל ? איך אתה יכול [באיזו זהות שלא תבחר לך] לכתוב עלי שקרים ? למה אתה לא כותב לגופו של עניין אלא לגופו של כותב ? אני נוסע בכל יום באוטובוסים כבר שנים רבות ואם גילך שכתוב בכרטיסך האישי נכון כגילי הרי שנסיוני כנוסע רב מזה שלך בלפחות 5 שנים תמימות. טול קורה מבין עיניך וכתוב לגופו של עניין בלי להשמיץ מר ארנב בלי שעון...
אני מבין ש"אתה כזה פטתי" זה לגופו של עניין...

amit1270

New member
אם אתה כבר מתערב [מה שלא התבקשת לעשות]
תעשה זאת לפחות בצורה הוגנת.
ארנב בלי שעון לא התייחס אליך אישית.
הוא כתב על תופעה שלדעתו (מקריאת הודעותיך, אני מניח) אתה מייצג אותה. יכול להיות שהוא טועה, אבל זה לא היה מכוון נגדך אישית.

Sארז

New member
ארנב בלי שעון לא התייחס אליך אישית.
הוא כתב על תופעה שלדעתו (מקריאת הודעותיך, אני מניח) אתה מייצג אותה. יכול להיות שהוא טועה, אבל זה לא היה מכוון נגדך אישית.
אתה בטוח ?
וכי מה כתוב כאן ? האין בדברים שהארנב כתב משום שקרים והשמצות פרועות חסרות ביסוס [שראויות אולי למחיקה] ? האם אתה רואה/מבין בצורה סלקטיבית ?

אתה בטוח ?
וכי מה כתוב כאן ? האין בדברים שהארנב כתב משום שקרים והשמצות פרועות חסרות ביסוס [שראויות אולי למחיקה] ? האם אתה רואה/מבין בצורה סלקטיבית ?
אם "בולשביקי" בעינייך זו קללה איומה ונוראה
אני מתנצל. בכל הרצינות. אני לא מכיר אותך, אין לי מושג מי אתה ואין לי שום דבר אישי נגדך. הכוונה שלי היא הגישה, שרואים אותה למשל אצל פקידים במשרדי ממשלה, שנותן השירות בכלל עושה לך טובה גדולה שהוא מסתכל לכיוון שלך. "אוריינט אקספרס" ניסח את זה יפה מאוד, ואני רק רציתי להביע את תמיכתי בדבריו, שעליהם משום מה לא טרחת לענות. חג שמח

Sארז

New member
אם "בולשביקי" בעינייך זו קללה איומה ונוראה
אני מתנצל. בכל הרצינות. אני לא מכיר אותך, אין לי מושג מי אתה ואין לי שום דבר אישי נגדך. הכוונה שלי היא הגישה, שרואים אותה למשל אצל פקידים במשרדי ממשלה, שנותן השירות בכלל עושה לך טובה גדולה שהוא מסתכל לכיוון שלך. "אוריינט אקספרס" ניסח את זה יפה מאוד, ואני רק רציתי להביע את תמיכתי בדבריו, שעליהם משום מה לא טרחת לענות. חג שמח
ראשית אני מברך את תגובתך האחרונה והמכובדת
לעומת קודמותיה. לא. אינני רואה במילה בולשביקי קללה איומה ונוראה. אבל אם אתה מצהיר שאינך מכיר אותי מדוע אתה משייך אותי לבולשביקים ? ואם אינך יודע להתבטא בצורה נכונה כדאי שלא תשתמש בביטויים שאינך בטוח בהם. אני משתמש בתחבורה ציבורית לא פחות ואולי אפילו יותר ממך, וכפי שהסברתי בכמה תגובות אחרות יש בליבי לא מעט על התנהלות חברות התחבורה הציבורית, אבל בניגוד אליך למשל אינני עושה הכללות. לכן לא הבנתי מדוע תקפת אותי על שהבאתי והבעתי את דעתי. אני רואה כל מקרה לגופו ובוודאי שאינני אותו פקיד ממשלתי שעושה לך טובה כשמדבר איתך כפי שהצגת אותי לפני כן. כמו כן אם תבדוק טוב תשים לב שהגבתי לאותו "אוריינט אקספרס" עוד לפני שאתה הגבת בכלל בנושא הזה, כך שבאמת כדאי שתבדוק את עצמך בטרם תגיב, וגם כשאתה כבר מגיב כדאי שתבדוק אם כתבת דברים נכונים. חג שמח גם לך.

אמנון אלבז

New member
מנהל
זהותי האמיתית?

ארנבון בלי שעון- סליחה
אני מאמין לדבריך בקשר לזהותך, פשוט טעיתי ואקח את מילותי חזרה.

פשוט בזיון, לפטר את הנוסעים ומייד!
מתי בחברות התח"צ יבינו שכדי למשוך נוסעים נוספים הם צריכים להתחיל לחשוב שירות. התפישה השירותית על קצה המזלג אומרת כי החברה צריכה להתמקד בלקוח, ובמקרה זה - בנוסע. בתגובה שלך האשמת את הנוסעים כטיפשים, תחמנים, עצלנים ולא מבינים עניין. הוא הרי צריך להגיד תודה לנהג משה זוכמיר שעובד נורא קשה! מה, הא לא מבין שדפקו אותו במשמרות והוא עובד גם בשישי וגם בשבת? מה, הוא לא מבין ששמעון מהמשרד לא נתן לו כרטיסים, ושהאישה השמנה שעלתה אתמול במכון מור גמרה לו את העודף? אבל למעשה הנוסע שמבקש בקשה הגיונית, לקנות חפשי חדשי בתחילת חודש, לא מקבל את השירות הבסיסי שביקש. ואם זה קורה ב-1 בחודש, הרי שהוא ניזוק כאן כלכלית (מעבר לכרטיס הבודד שעליו לקנות, סביר שיקנה כרטיס ב-2 בחודש, כרטיס שישתלם לו פחות). והנוסע - לא צריך לעניין אותו שעכשיו מוצ"ש, וממש ממש ממש לא צריך להיות לו אכפת שאדון זוכמיר עבד אתמול ונגמר לו העודף/הכרטיס/החשק לעבוד. ומה הוא יחשוב על נסיעה באוטובוסים לאחר שיאלץ לשלם יותר בגלל כשל לוגיסטי שלא תלוי בו? ומה הוא יחשוב לאחר שיועף כלאחר כבוד מהאוטובוס? הוא יחשוב לנסוע ברכב שלו בפעם הבאה. עד שדן, ויתר חברות התח"צ, לא יבינו כי הם לא עושים טובה לנוסעים, אלא משרתים את הציבור, וזה כולל אדיבות, מקצועיות, היערכות מתאימה בתקופות לחץ, קביעת מסלולים נוחים ועוד, הם ימשיכו לאכלס אוטובוסים רק עם נוסעים מחוסרי ברירה.

alantan

New member
אוף.
במוצאי שבת עמדתי בז'בוטינסקי וחיכיתי לקו 66, 51, 82, ובעצם של קו שנוסע לכיוון תל אביב. חיכיתי כמעט חצי שעה עד שבא קו 51, עליתי וביקשתי חופשי חודשי [זה היה הראשון לחודש...], והנהג אמר שנגמר לו. עכשיו, היו לי שתי שטרות של 100 שממש לא התחשק לי לפרוט בשביל 5.10 [מה גם שהייתי צריכה אותם] וכרטיסייה עם שני ניקובים שהייתי צריכה לאזור שהחופשי חודשי לא תקף אליו. לפי מה שזכור לי - על פי חוק, אם אני עולה על אוטובוס ואין לו כרטיסיה או חופשי חודשי לתת, או אפילו אם אין לו עודף להחזיר לי, הוא עדיין חייב לקחת אותי. אז שאלתי את הנהג "אז מה אני עושה?", והוא ענה "תרדי בתחנה וחכי לאוטובוס הבא". "אבל זה יקח לי עוד חצי שעה!", אמרתי, ואז הגיע השלב שהוא התחיל לצעוק עלי "אז מה את רוצה שאני אעשה?!". בקיצור, לא רציתי להתחיל להתווכח איתו אז נתתי לו את הכרטיסיה, דבר שאח"כ קצת תקע אותי... ועכשיו, אחרי הסיפור הקטן שלי, רק כדי שלפעם הבאה אני אדע מה להגיד - אני צודקת? על פי חוק הוא היה צריך לקחת אותי בכל זאת? ובעצם, גם אם כן, מה כבר אני יכולה לעשות אם הוא מתחיל לצעוק עלי?
הגיון בריא עובד בשני הכיוונים
כמו שמצפים (ובצדק כלשהו) מהנוסע הממוצע להצטייד בכרטיס חודשי מבעוד מועד, ישנן אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה. הנה שתי דוגמאות (שונות להבדיל) מבריטניה: במקרה הראשון, קורה לא פעם שמכשיר הכרטיס החכם (oyster), אינו פועל באוטובוס ואין לנהג כל דרך לחייב את כרטיסו של הנוסע. במקרים כאלה, הנהג מבלי יוצא מן הכלל מאפשר לנוסע לנסוע ללא תשלום. למרות שניתן לכאורה היה לחייב את הנוסע על הנסיעה במזומן, המדיניות היא לאפשר נסיעה חינם. במקרה השני באדינבורו, בירת סקוטלנד, נהוג שהנוסע ישלם לנהג מחיר מדוייק, ובמקרה שלנוסע אין כסף קטן, או שהוא אינו נוסע או שמוותר הוא על עודפו. במקומות מסויימים בבריטניה, לעומת זאת, הנהג יכול להנפיק שובר עודף מהמכונה, שבו הנוסע יכול להשתמש בנסיעותיו הבאות. פתרון פשוט של הגיון בריא. במקרה שתואר בארץ, הייתי מצפה מחברות האוטובוסים לנהוג באחת משתי הדרכים. לדאוג שלכל נהג יש מלאי מספק של כרטיסים, ואם לא אז לאפשר לנוסע לנסוע בחינם. כן, הנוסע זכה מן ההפקר, אבל מדובר כאן בשירות בסיסי - לא ניתן לצפות מנוסע לשלם מכיסו (וזמן זה גם כסף) על מחדל של החברה. לחלופין, אם באמת יש בעיה כזו, ניתן היה לספק לנהג פנקס "אישור המרה": הנהג ימכור לנוסע כרטיס ב-5.20 או כל סכום של נסיעה בודדת כנהוג, וימסור לנוסע אישור שלא היה במלאי כרטיס מנוי מתאים. כמו כן, ירשום באישור את המספר הסידורי של הכרטיס הבודד ותאריך הנסיעה. כשיגש הנוסע לקנות כרטיס חופשי חודשי מנהג אחר, ימסור לו את הכרטיס הבודד עם האישור ויקבל זיכוי על התשלום שבוצע ע"ח מחיר כרטיס המנוי. נשמע נורא מסורבל, אבל אני לא רואה פתרון אחר המניח את הדעת עד שימכרו כרטיסים תקופתיים אלקטרוניים ,,חכמים".

alantan

New member
הגיון בריא עובד בשני הכיוונים
כמו שמצפים (ובצדק כלשהו) מהנוסע הממוצע להצטייד בכרטיס חודשי מבעוד מועד, ישנן אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה. הנה שתי דוגמאות (שונות להבדיל) מבריטניה: במקרה הראשון, קורה לא פעם שמכשיר הכרטיס החכם (oyster), אינו פועל באוטובוס ואין לנהג כל דרך לחייב את כרטיסו של הנוסע. במקרים כאלה, הנהג מבלי יוצא מן הכלל מאפשר לנוסע לנסוע ללא תשלום. למרות שניתן לכאורה היה לחייב את הנוסע על הנסיעה במזומן, המדיניות היא לאפשר נסיעה חינם. במקרה השני באדינבורו, בירת סקוטלנד, נהוג שהנוסע ישלם לנהג מחיר מדוייק, ובמקרה שלנוסע אין כסף קטן, או שהוא אינו נוסע או שמוותר הוא על עודפו. במקומות מסויימים בבריטניה, לעומת זאת, הנהג יכול להנפיק שובר עודף מהמכונה, שבו הנוסע יכול להשתמש בנסיעותיו הבאות. פתרון פשוט של הגיון בריא. במקרה שתואר בארץ, הייתי מצפה מחברות האוטובוסים לנהוג באחת משתי הדרכים. לדאוג שלכל נהג יש מלאי מספק של כרטיסים, ואם לא אז לאפשר לנוסע לנסוע בחינם. כן, הנוסע זכה מן ההפקר, אבל מדובר כאן בשירות בסיסי - לא ניתן לצפות מנוסע לשלם מכיסו (וזמן זה גם כסף) על מחדל של החברה. לחלופין, אם באמת יש בעיה כזו, ניתן היה לספק לנהג פנקס "אישור המרה": הנהג ימכור לנוסע כרטיס ב-5.20 או כל סכום של נסיעה בודדת כנהוג, וימסור לנוסע אישור שלא היה במלאי כרטיס מנוי מתאים. כמו כן, ירשום באישור את המספר הסידורי של הכרטיס הבודד ותאריך הנסיעה. כשיגש הנוסע לקנות כרטיס חופשי חודשי מנהג אחר, ימסור לו את הכרטיס הבודד עם האישור ויקבל זיכוי על התשלום שבוצע ע"ח מחיר כרטיס המנוי. נשמע נורא מסורבל, אבל אני לא רואה פתרון אחר המניח את הדעת עד שימכרו כרטיסים תקופתיים אלקטרוניים ,,חכמים".
וברגע שהכרטיס החכם יהיה...
אז לא תהיה בעיה כזו כלל וכלל, כי: - הכרטיס התקופתי יטען בארנק; - הוא יהיה תקף גם מכל תאריך, למשל מאמצעו של חודש לאמצעו של החודש הבא; - יהיה (אולי) אפשר לטעון אותו באינטרנט בכרטיס אשראי.

Sארז

New member
וברגע שהכרטיס החכם יהיה...
אז לא תהיה בעיה כזו כלל וכלל, כי: - הכרטיס התקופתי יטען בארנק; - הוא יהיה תקף גם מכל תאריך, למשל מאמצעו של חודש לאמצעו של החודש הבא; - יהיה (אולי) אפשר לטעון אותו באינטרנט בכרטיס אשראי.
אף אחד לא יכול להעלות שום טענה
כנגד ההצעות שלך אלן. רק שישראל היא ישראל לטוב ולרע [חבל שגם לרע]...

מצב
הנושא נעול.
למעלה