לא מבין רוסית
האמת שזה בלטינית.לא מבין רוסית[וגם לא אינטרנטית] מבקש הסבר![]()
בשפה של אנשים פשוטים.
יש בציריך ולוצרן הערים הגדולותשלילי חד משמעי
הייתי שם יותר מפעם אחת ואין בכל תחנה, בוודאי שלא בהרים ובכפרים.
וראיתי גם כמה במונטרהיש בציריך ולוצרן הערים הגדולות
בתוך ציריך אכן כןב"חו"ל" (שווייץ למשל) יש מכונת כרטוס בכל תחנה
ז'נבה-כירטוס בכל תחנהב"חו"ל" (שווייץ למשל) יש מכונת כרטוס בכל תחנה
כאחד שביקר בז'נבה יותר מפעם אחתז'נבה-כירטוס בכל תחנה![]()
לא אם אתה תושב ז'נבה למשל אתה רוכש בתחילת השנה כרטיס חופשי שנתי בעלות אפסית של 20 סוויס פרנק ואתה חופשי להשתמש בתח"צ (אוטובוסים ורכבות) במשך שנה שלמה. בעבר היו מכונות כירטוס בתוך האוטובוסים\רכבות אבל כיום הן ניצבות שם בלי מטרה. רכישת הכרטיס השנתי מתבצעת למיטב ידיעתי בעיריה והיא מותנת בהצגת תעודה מזהה. ועליך לשאת עליך את הכרטיס שרכשת ותעודה מזהה כאשר אתה על האוטובוס\רכבת מזמן לזמן מתבצעות ביקורות (באופן תדיר, אני נתקלתי בשתיים) ומי שנתפס ללא כרטיס משלם קנס שערוריתי (לא זוכרת את הסכום).
כנראה לא הייתי בכל התחנות שם...ז'נבה-כירטוס בכל תחנה![]()
לא אם אתה תושב ז'נבה למשל אתה רוכש בתחילת השנה כרטיס חופשי שנתי בעלות אפסית של 20 סוויס פרנק ואתה חופשי להשתמש בתח"צ (אוטובוסים ורכבות) במשך שנה שלמה. בעבר היו מכונות כירטוס בתוך האוטובוסים\רכבות אבל כיום הן ניצבות שם בלי מטרה. רכישת הכרטיס השנתי מתבצעת למיטב ידיעתי בעיריה והיא מותנת בהצגת תעודה מזהה. ועליך לשאת עליך את הכרטיס שרכשת ותעודה מזהה כאשר אתה על האוטובוס\רכבת מזמן לזמן מתבצעות ביקורות (באופן תדיר, אני נתקלתי בשתיים) ומי שנתפס ללא כרטיס משלם קנס שערוריתי (לא זוכרת את הסכום).
מודה ומתוודה, לאכנראה לא הייתי בכל התחנות שם...
הכונתי ש*אני* לא הייתי בכולןמודה ומתוודה, לא![]()
אז אני קצתהכונתי ש*אני* לא הייתי בכולן
אבל באלה שכן הייתי (לאחרונה לפני כחודש) היו מכונות והן מכרו כרטיסים תמורת כסף מזומן או "כרטיס חכם" שלא עמדתי על טיבו.
20 פרנק לשנה????ז'נבה-כירטוס בכל תחנה![]()
טעות שלי20 פרנק לשנה????
לא איבדת 0 אחד או שניים במקרה?
נקודה מעניינתטעות שלי
בגלל ששאלת בדקתי לעומק ומסתבר ששיטת החיוב בז'נבה מאוד אבל מ-א-ו-ד מגוונת וכנראה שלתיירים יש כנראה סידור אחר, כי אני מקבלת מהמלון מין "חופשי חודשי" שתקף לכל תקופת השהות שלי. לפי האתר של tpg-Transport Public Genevois (או בעברית: תחבורה ציבורית ז'נבה) יש כל מיני סוגים של כרטיסים: כרטיסי "Tout Genève" 1. מנוי "Tout Genève" (שנתי650, חודשי70 ושבועי 35 למבוגר. יש הנחות לילדים ולצעירים) 2. כרטיס ל 24 שעות "Tout Genève" (עם הנחה לנוער עד גיל 16) 3. כרטיס מ-9 בערב עד חצות 4. כרטיס רגיל "Tout Genève" 5. 3 עצירות במסגרת tpg או חציה של הנהר עם מעבורת, ללא החלפת אוטובוסים, עד 15 דקות. (עם הנחה לנוער עד גיל 16) כרטיסים איזוריים: 1. מנוי שנתי איזורי 2. מנוי חודשי איזורי 3. מנוי שבועי איזורי 4. כרטיס איזורי ל24 שעות לכל האיזורים 5. כרטיס יומי איזורי מ9 בערב עד חצות 6. כרטיס איזורי לפי זמן נסיעה (חצי שעה, שעה, שעה וחצי) ולפי איזור (2,3,4,5,6,20,55) (עם הנחה לנוער עד גיל 16) בכרטיסים האיזוריים יש תעריף מוזל לצעירים עד גיל 25 או 26 (תלוי) ניתן לקנות כרטיסי בונוס שיאפשרו לך לקנות כרטיסים בהנחה אפשרות נוספת היא להיות מנוי של tpg כחלק מהמנוי השנתי ולקבל מדי רבעון עלון עם קופונים שמאפשרים לך לקנות כרטיסים במחיר מוזל בעלות של פרנק אחד לחודש. בקיצור, הרבה יותר מגוון ומורכב ממה שחשבתי![]()
אין חופשי חודשי "בישראל"!נקודה מעניינת![]()
מה שאומר שחופשי חודשי בז'נבה עולה ~240 ש"ח וחופשי חודשי בישראל עולה 196 ש"ח כלומר הפרש של 44 ש"ח ולהזכירכם יחס המטבעות הוא 1 פרנק שוויצרי = 3.4266 ש"ח![]()
אנרכוניזם וחוסר יוזמהאוף כפול שתיים
גברתי הנכבדה המתלוננת, חברי המלומדים שוכני הפורום, כגימלאי של דן ברצוני להגיב בנושא הזה. הבעייה העיקרית כפי שכמה מהמגיבים העלו היא שיטת הכירטוס או שיטת התשלום עבור הנסיעות כפי שקיימת מימים ימימה בישראל. זאת שיטה גרועה ואנחנו הנהגים (=אני בתקופה שעבדתי על ההגה) חשופים למעשי שוד והיו לא מעט מקרי שוד של נהגים. זכור לי במיוחד מקרה של נהג בקו 48 כשבתחנה של גני התערוכה ניגש אליו בדלת הקדמית נוסע שירד מהאוטובוס בדלת האחורית ואמר לנהג "יש לך פנצ'ר בגלגל האחורי". הנהג עשה טעות פטאלית ושילם עליה בריבית דריבית: הוא קם ממושבו וירד לבדוק את הפנצ'ר בלא שאסף את חפציו שכללו כרטיסי חופשי חודשי רבים (המקרה היה בימים שבהם הכרטיס נמכר) והנוסע ה"תמים" שכנראה עקב כל הדרך אחרי מעשיו של הנהג וראה את כמות הכסף הרב והכרטיסים פשוט עלה לאוטובוס כשהנהג ירד ממנו וגנב לנהג את התיק עם הכסף הרב והכרטיסים. מקרים דומים קרו בקווים שונים ולנהגים שונים וזכור לי גם מקרה של נהג בקו 51 שהגיע לתחנה המרכזית בפ''ת בשעת לילה מאוחרת אחרי חצות והותקף ע''י נוסע שישב באוטובוס וחיכה עד שאחרון הנוסעים מלבדו ירדו מהאוטובוס. לכן ועם כל הכבוד למתלוננים שצודקים שאסור שיקרה מקרה בו אין כרטיס כל שהוא לנהג אתם צריכים גם להבין את הצד שכנגד למרות חוסר הנוחות שבדבר. כמו כן צודקים המגיבים שאומרים שכדאי לרכוש "חופשי חודשי" לפני ה-1 בחודש ולא לחכות למועד זה. דן ואגד והחברות האחרות לא "יעשו קופה" על חשבונכם אם תרכשו כרטיס שכזה מבעוד מועד, אתם לא תינזקו כהוא זה וחלק מהבעיות האובייקטיביות יכולות להפטר. כמובן שהפתרון האידיאלי הוא שבכלל יהיה בלתי אפשרי לשלם לנהגים והנוסעים יהיו חייבים לשלם מחוץ לאוטובוס (ולא משנה באיזו דרך). אתם הרי רוצים שירות כמו בחו''ל אז אם בחו''ל כמו בחו''ל: מי שלא קונה כרטיס בחוץ לא יכול בכלל לנסוע או שישלם קנס נכבד. חושש אני שאת זה לא ירצו המתלוננים שהרי מי רוצה לשלם קנס? אבל אם בחו''ל אז כמו בחו''ל עד הסוף. ואיך היה אומר בזמנו צביקה הדר בתקופה של ז'וז'ו חלסטרה ב"קומדי סטור"? ותחשבו על זה. אז תחשבו על זה.
אנרכוניזם וחוסר יוזמה
כמו שמוטי מסביר שיטת הכרטוס בישראל לא השתנתה מאז שנות ה-30. אבל ניתן בהחלט לשנות את שיטת השיווק של כרטיסי מנוי - ולהקל על צבור הנוסעים; מאוד פשוט למכור כרטיסים דרך קיוסקים חנויות סופרקט בתי דאר וכו. מכונות כרטוס במקום כרטיסי נהג היו יכולות להדפיס כרטיס מנוי- לא רק בחנויות אלא אפילו על ידי נהג האוטובוס. למה זה לא נעשה עד היום? כי זה לא נוח לדן ואגד...
למוטי - הבהרה:אוף כפול שתיים
גברתי הנכבדה המתלוננת, חברי המלומדים שוכני הפורום, כגימלאי של דן ברצוני להגיב בנושא הזה. הבעייה העיקרית כפי שכמה מהמגיבים העלו היא שיטת הכירטוס או שיטת התשלום עבור הנסיעות כפי שקיימת מימים ימימה בישראל. זאת שיטה גרועה ואנחנו הנהגים (=אני בתקופה שעבדתי על ההגה) חשופים למעשי שוד והיו לא מעט מקרי שוד של נהגים. זכור לי במיוחד מקרה של נהג בקו 48 כשבתחנה של גני התערוכה ניגש אליו בדלת הקדמית נוסע שירד מהאוטובוס בדלת האחורית ואמר לנהג "יש לך פנצ'ר בגלגל האחורי". הנהג עשה טעות פטאלית ושילם עליה בריבית דריבית: הוא קם ממושבו וירד לבדוק את הפנצ'ר בלא שאסף את חפציו שכללו כרטיסי חופשי חודשי רבים (המקרה היה בימים שבהם הכרטיס נמכר) והנוסע ה"תמים" שכנראה עקב כל הדרך אחרי מעשיו של הנהג וראה את כמות הכסף הרב והכרטיסים פשוט עלה לאוטובוס כשהנהג ירד ממנו וגנב לנהג את התיק עם הכסף הרב והכרטיסים. מקרים דומים קרו בקווים שונים ולנהגים שונים וזכור לי גם מקרה של נהג בקו 51 שהגיע לתחנה המרכזית בפ''ת בשעת לילה מאוחרת אחרי חצות והותקף ע''י נוסע שישב באוטובוס וחיכה עד שאחרון הנוסעים מלבדו ירדו מהאוטובוס. לכן ועם כל הכבוד למתלוננים שצודקים שאסור שיקרה מקרה בו אין כרטיס כל שהוא לנהג אתם צריכים גם להבין את הצד שכנגד למרות חוסר הנוחות שבדבר. כמו כן צודקים המגיבים שאומרים שכדאי לרכוש "חופשי חודשי" לפני ה-1 בחודש ולא לחכות למועד זה. דן ואגד והחברות האחרות לא "יעשו קופה" על חשבונכם אם תרכשו כרטיס שכזה מבעוד מועד, אתם לא תינזקו כהוא זה וחלק מהבעיות האובייקטיביות יכולות להפטר. כמובן שהפתרון האידיאלי הוא שבכלל יהיה בלתי אפשרי לשלם לנהגים והנוסעים יהיו חייבים לשלם מחוץ לאוטובוס (ולא משנה באיזו דרך). אתם הרי רוצים שירות כמו בחו''ל אז אם בחו''ל כמו בחו''ל: מי שלא קונה כרטיס בחוץ לא יכול בכלל לנסוע או שישלם קנס נכבד. חושש אני שאת זה לא ירצו המתלוננים שהרי מי רוצה לשלם קנס? אבל אם בחו''ל אז כמו בחו''ל עד הסוף. ואיך היה אומר בזמנו צביקה הדר בתקופה של ז'וז'ו חלסטרה ב"קומדי סטור"? ותחשבו על זה. אז תחשבו על זה.
לעמית - הבהרה בחזרהלמוטי - הבהרה:
ההודעה בראש השרשור היא לא סתם תלונה, אלא יש בה גם שאלה עקרונית (מה החוק אומר במקרים כאלה), ולכן היא לא נמחקה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.